Pristup netu bez brzoglasa

Nudi li ko u RH pristup netu, a da tu uslugu ne uvjetuje uslugom fixnog brzoglasa? Trenutno plaćam net na što nemam zamjeraka, a plaćam i fixni brzoglas na šta imam zamjeraka jer uopće nemam brzoglasni aparat. Bežični net mi nije rješenje jer je preskup.

Ako nisi u nekom većem gradu jako teško. Jesi razmišljao o tome da podijeliš internet i troškove sa susjedom (ako ima takvih zainteresiranih) ?

Juniore, u mojoj zgradi je jako malo kompjutera. Ali razmotriti ću i tu varijantu.

Zar nisi ti rekao da u Šibeniku postoji udruga za wireless? Možeš li osigurati pristup Internetu preko njih?

Jedina alternativa tome je kabelska TV, ali i kod njih ćeš nvj. plaćati baznu naknadu za hladni pogon (u obliku pretplate na TV).

Nešto treće zapravo niti ne postoji?

Bnet gigolo, ali provjeri dostupnost jer su još slabo pokriveni.

http://www.bnet.hr/cro/internet/flat_paketi

A mislim da i iskon ima takvu opciju, ali samo na papiru, jer su u vlasništvu T-coma, pa T-com nade neko rijesenje za naplatit telefonsku liniju…

Zanimljivo, upravo sam takvo pitanje želio postati. :slight_smile:
Naime, ja pak imam drugi problem, ako se smijem nadovezati na ovu temu jer je vrlo bliska, t-com mi ne može pružiti adsl uslugu jer “nema mjesta na centrali”, iskon ne može jer im t-com valjda ne da paricu u najam, kablovska mi je nedostupna (u Novom Brestju sam koje spada po Sesvete). Jedina varijanta koju trenutno vidim je VIP homebox, al oni pak nude svega 5 GB prometa mjesečno, a svaki idući GB je 15 kuna čini mi se, što mi je preskupo (treba mi flat). Trenutno koristim od susjeda internet, ali privremeno, pa me zanima postoji li još kakvo alternativno rješenje za flat internet, ili ću morat na VIP i plaćat gomilu novca na račune?

Tsereg ima u Šb 2 wirelessa i još je centar pokriven trećim (za turiste) ali mi nisu prihvatljivi. (Slab signal)

[quote=“dmitrecic”]Naime, ja pak imam drugi problem,[/quote]Postoje operateri koji su odvojeni od T-Coma, poput H2 i spomenutog Bneta. Ne znam da li Optima, Amis, Metronet ovise o T-Comu i ako da, gdje. U najmanju ruku možeš kontaktirati sve redom i vidjeti što imaju i kakvi su im planovi.

Kao pucanj u prazno navodim da je RH imala svojedobno strategiju razvoja širokopojasnog pristupa u kojoj se definira “reginonalni jaz” (regije u kojima nije isplativo nuditi širokopojasni pristu). Nemam pojma da li je ikada T-Com bio ugovorio s Vladom kakve obveze u tom pogledu i jesu li one još na snazi, ali možeš kontaktirati HAKOM da vidiš da li T-Com mora osigurati “mjesto na centrali” u nekom razumnom roku. Također se možeš obratiti i pismeno njihovom odjelu podrške ili pravnoj službi.

Koliko sam ja upućen, ako tvoj susjed ima broadband, onda “nema mjesta na centrali” znači da oni moraju napraviti trivijalni zahvat (nvj. ugraditi još jedan DSLAM uređaj) da bi proširili kapacitete. Ključ bi, znači, bio ispitati postoji li ikakva pravna osnova kojom su oni dužni to učiniti i u kojim okolnostima.

[quote=“Gigolo”]Tsereg ima u Šb 2 wirelessa i još je centar pokriven trećim (za turiste) ali mi nisu prihvatljivi. (Slab signal)[/quote]Ako je slab signal, to je nvj. zato što ti access point nije dosta blizu. Jesi li ih pokušao kontaktirati oko toga što možeš poduzeti (npr. antena usmjerena prema pristupnoj točki, postavljanje pristupne točke na svoju zgradu)?

Možda nešto ovako?

bȑzoglās m

zast. neodom. neol. 1941. telefon

Triba u njih kupiti uređaje od preko 1000 Kn. To je za političare.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja