Problem- lijenost

Imam taj problem i pitam se ima li pomoći.
Da napravim nešto, što nisam do sada nikad radio, trebam nešto naučiti. Nađem odličan tutorijal, ali nikako se prisiliti da to proučim i odradim. Ja, malo po forumima, blogovima, smiješne slike, gole babe, vijesti…, a onda sam preumoran za učenje.

A i one stvari koje znam napraviti bez učenja, ne da mi se sad, sutra ću, u subotu ću…i tako nikad.

Imate li vi takvih problema i kako se borite?

ja :smiley:

Oženiš se i stvar riješena.

Ali ja imam ženu. Izgleda da nije dovoljno stroga.

Rijesenje problema se zove ToDo lista

Prvi dan 3 todo`s pa drugi 4 pa 4-ti 5 koje moras rijesiti i kada ti se skupi lista od 20-30 komada koje nisi napravio tek onda ces shvatiti i naci nacin da se rijesis ljenosti

Radis na jednom todo`s najvise 45 minuta te uzmes pauzu od 15 min do sljedeceg zadatka

TIP: todo`s se rijesavaju uvijek ujutro onako lezerno uz kavicu :slight_smile:

-eat
-sleep
-repeat

Najbolji to do list :smiley:

u mene je drukčije kad mi je neda neda i to traje 15 dana zavisi
ali nekad me jami neka luda ne gasim dreamweaver po 10 dana
tako to valjda dođe čoviku

[quote=“neki_frajer”]Imam taj problem i pitam se ima li pomoći.
Da napravim nešto, što nisam do sada nikad radio, trebam nešto naučiti. Nađem odličan tutorijal, ali nikako se prisiliti da to proučim i odradim. Ja, malo po forumima, blogovima, smiješne slike, gole babe, vijesti…, a onda sam preumoran za učenje.

A i one stvari koje znam napraviti bez učenja, ne da mi se sad, sutra ću, u subotu ću…i tako nikad.

Imate li vi takvih problema i kako se borite?[/quote]

Ključna riječ je motiv. Nemaš ga:)
Za što ti to treba, da budeš pametniji, da zadovoljiš želju za znanjem, da sutra imaš mercedes-benz.
Motiv je glavna rijeć. Problem je što si se oženio, žene ubijaju sve motive:edi:

Trebaš naći neku u mašti, barem onako iz fore, i zabrijati, e ako proučim ovaj tutorial biće moja:)

Šalim se, ali motiv je glavna stvar to ostaje, uglavnom trebaš imati motiv i to je sve, nađi njega i jest ćeš tutoriale:cuga2:

Neki psiholozi tvrde da lijenost zapravo ne postoji, drugi su uzroci koje bi narod protumačio kao lijenost, njih treba potražiti i otkloniti :wink:

Odi na
http://www.google.hr/search?q=internet+distraction

Vidi pametne naslove:
Why the Internet Is So Distracting (And What You Can Do About It …
How to overcome Internet distraction disorder
itd

Klikni na najatraktivnije:

I odmah ćeš zaboraviti na tutorijale - problem riješen. :smiley:

Kod mene je najveći problem što kupujem domene i započnem na njima raditi i radi ljenosti i ne motiviranosti odustanem. I tak stalno u krug :neznam:

Kod mene je isti problem, imam uvijek “genijalnu” ideju, kupim domenu, radim na site-u mjesec, dva i onda odustanem :S

Evo za motivaciju :wink:

[quote=“Ibiza”]Evo za motivaciju :wink:


[/quote]

To nije za motivaciju, to je za ubijanje motivacije. Motivacijski cilj uvijek mora biti u datom trenutku dostižan i slijedi kao nagrada za izvršeni zadatak, u ovom slučaju nas se mora promatrati kao pse kada su na dresuri, nakon svakog dobro obavljenog i izvršenog zadatka slijedi nagrada, koja bi se svaki put trebala razlikovati, kako kod subjekta( u ovom slučaju nas, “pasa”) ne bi došlo do brzog zasičenja i prestanka motivacije.

Dakle kao što Alen reče ToDo lista i nakon svakog završenog zadatka nagradica. Evo ja instalirao Jooml-u na localhost i podesio što mi treba i sad slijedi kavica. Navečer ako izvršim sve s ToDo liste slijedi odlazak u krpe sa ženom :slight_smile: , u slučaju da se prije ne posvađamo. Ovo bi se moglo nazvati dnevna motivacija.

Dakle da skratim, motivacija uvijek mora biti dostižna, pa ako kreneš raditi na nekom projektu motivacijia bi mogla biti da na kraju uspješnog završetka projekta odeš u trgovinu i sebi kupiš neki komad nečega, npr. ja imam za motivaciju da završim sljedeći projekt i uzmem materijal za izgradnju garaže. Ovo bi se mogla nazvati konačna tjedna, mjesečna motivacija.

A ima i ona godišnja i životna.

Imam osjećaj da je kod većine problem organizacija vremena a ne lijenost.
Zanm da je tako kod mene ali imam par savjeta kako to riješiti. Za početak oslobodite se svih stvari koje odvlače pažnju i vrijeme a ne služe postizanju cilja. U posljednje vrijeme nastojim se držati jednostavnog pravila: ako nešto ne služi postizanju nekog rezultata toga se klonim.
Televiziju više ne gledam. Žutilo i portale na netu više ne čitam. Na Facebooku, hvala Bogu, nisam nikad ni bio.
Kada maksimizirate dostupno vrijeme onda ga treba organizirati. Većina je već rekla i kako: imati to do listu i svaki dan nastojati par stvari s te liste riješiti, i to tako da se svakom poslu posveti sat vremena, zatim sljedećem i tako dalje. Dokazana teorija koja kod svakog radi - naši mozgovi nisu projektirani da se dobro nose sa multitaskingom.

Još bih samo volio da postanem ranoranioc, jer volim spavati ujutro. :slight_smile:

Lijenost i odgadjanje posla su postali nevjerovatno cesta pojava s dolaskom interneta.

Jedna stvar koja meni osobno pomaze je posebna lokacija za posao, odvojena od svega sto me podsjeca na opustanje i zabavu. Kad odem tamo da znam da je to posao i nema zajebancije.

Onda probaj ipak bez žene :slight_smile:

I ja sam lijen, mislim da je to prirodno, ne treba se toga sramiti niti se brinuti oko toga… Život je kratak i ako ćemo previše raditi nije dobro.

[quote=“gregor0306”]Onda probaj ipak bez žene :slight_smile:

I ja sam lijen, mislim da je to prirodno, ne treba se toga sramiti niti se brinuti oko toga… Život je kratak i ako ćemo previše raditi nije dobro.[/quote]

Ja imam zenu i malo dijete i radno vrijeme od 9 do 18 :slight_smile: opet uz to stignem i da sviram a i da radim freelancing dosta stvari. Pitanje je samo organizacije vremena. Nema tu ocu necu, brate moras. Jedini problem koji imam je ucenje novih stvari tipa zanima me android platforma i tu sam krenuo u development ali nikako da uhvatim vremena i da sjednem da zaokruzim to kako bi htio…al bice dana nije problem :slight_smile:

Samo je bitno da nesto zelis i da si uporan u tome, zacrtas si neki plan realno, tipa ajde da naucim jQuery javascript u narednih 3 mjeseca (sto je i previse vremena) pa krenem svaki drugi dan po sat vremena da nesto cackam i za 3 mjeseca you know your shit :slight_smile:

Kad sam bio mlađi (do negdje 25-26.), imao sam taj problem.
Danas, kad osjetim zasićenje ili lijenost ili nedostatak motiva, jednostavno se natjeram na još žešći rad. Plus si zadam još nekakve dodatne zadatke u smislu “vježbati s većim težinama” ili “spavati barem sat manje” ili “naučiti to i to”. Na taj način, kad se vratim u “normalnu” kolotečinu, rad izgleda puno lakši…

Kod mene, te metode “samokažnjavanja” najbolje pale. Npr. kad se natjeraš odrapiti 5 km žešćeg tempa na užasno mamurno jutro nakon gadne pijanke… :frowning:

Još sam nešto skužio, lova mi nikada nije neki vrhunski motiv. Ali, kad moram većini dokazivati da su u krivu, a da sam ja u pravu, to me strašno napaljuje. Ili, kad sebi idem dokazivati da se nešto može napraviti (u nekom vremenskom roku) za što ti drugi kažu da nije moguće. Da, takvi me motivi pale…

P.S.
Ali, moram priznati da strahovito cijenim lijenost. Čak mislim da je lijenost stvorila čovjeka, a ne rad. Jer, da nismo lijeni, uopće se ne bi zamarali sa stalim izmišljanjem nečeg što nam može olakšati život, povećati uživanja ili raditi umjesto nas. Lijenost je osnovna osobina svih genija, koliko god to čudno zvučalo!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja