Problem pri izradi Joomla predloška

Pozdrav svima, ja sam novi na ovom forumu i nadam se da ćete mi pomoći riješiti problem!

Moj problem je sljedeći. Želim naučiti izrađivati Joomla predloške, pa sam malo počeo istraživati o tom i naletio sam na jedan tutorijal na
http://www.croitportal.com
(link od tutorijala:
http://www.croitportal.com/web-razvoj/tutorijali/joomla-tutorijali/423-izrada-joomla-predloska-uvod
). Vidjet ćete i sami da ima i drugi dio tutorijala, link od drugog dijela vam se nalazi na kraju tog prvog dijela!
Eh kad odete na taj drugi dio tutorijala pogledajte na dno kako bi trebao izgledati dizajn koji se radi po tim uputama, al evo da i ovdje stavim sliku:

http://www.croitportal.com/images/web_tutorijali/joomla/joom02.gif

A sada pogledajte kako meni prikazuje taj dizajn kada radim po svim tim uputama:

http://img98.imageshack.us/img98/4033/39509716.png

A još mi je čudnije to što mi u DW-u kada kliknem da prikaže dizajn prikaže mi baš onako kao što prikazuje na croitportal.com!

Molim ako netko zna u čemu je problem da mi pomogne, bio bih jako zahvalan!

P.S. Znam da je ovo tutorijal za staru verziju Joomle i to me ne brine zato molim vas nemojte pisati postove tipa “Zašto to učiš kad je izašla 1.6 verzija”, “to ti je staro” itd…

jel imaš instaliran server na kompu poput wamp servera?
drugo negdje gubiš link ka css fajlu odnosno možda je problem u linkovima i putanjama (relativne, apsolutne).
problem u postavci servera i dopuštenjima…

[quote=“mikibm”]jel imaš instaliran server na kompu poput wamp servera?
drugo negdje gubiš link ka css fajlu odnosno možda je problem u linkovima i putanjama (relativne, apsolutne).
problem u postavci servera i dopuštenjima…[/quote]

xampp mi je instaliran na kompu… Al samo sam za početak kopirao sve ovako kako piše i ne ide, a u DW kad kliknem da prikaže dizajn prikazuje ispravno!

A evo uspio sma riješiti problem, u tutorijalu je nešto bilo pogrešno napisano, a pogrešno je napisan sljedeći kodza povezivanje sa CSS-om:

<link rel="stylesheet" href="/css/template_css.css" type="text/css" />

A treba biti bez “/” ispred css mape, tj. kod treba izgledati ovako:

<link rel="stylesheet" href="css/template_css.css" type="text/css" />

eto vidiš da je bio problem u vezama hm.
Tako se uči, al definitivno imaš tutorijale i za 1.5 moram ti to spomenuti jer joomla 1.0 više nema podršku, odnosno trošiš vrijeme na sustav koji je van funkcije.
ps: ako ti treba knjiga pdf o izradi template-a za 1.5 pošalji ‘private mesage’ pa ti pošaljem

Odmah sam znao da je do css-a!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja