Problem s kašnjenjem mailova

Pozdrav svima,

Naime, imam problema s mailovima. Sve svoje klijente stavljam na poseban hosting paket kod Infoneta i svima mailove spajam u Gmail. Mailovi više manje dolaze u normalnom vremenskom periodu ali sad imam klijenta koji zbog svog poslovanja želi da mu mailovi stižu istog časa i to stvara probleme jer mu se zna dogoditi (kako on kaže) da mu mail zakasni i po sat vremena.

To je naravno neprihvatljivo i zato me zanima da li imate kakav savjet ili možda neki drugi hosting za preporučiti?

To i mene zanima. Imamo isti problem i slao sam vec ticket podrsci pa su mi rekli da takve stvari nisu instant…

To je do sync-a. Zavisi kad gmail povlači mailove sa tog drugog servera.

Pa to i ja pretpostavljam. Mislim čak da uopće nije do hostinga nego do Gmaila ali baš zato me zanima ako netko spaja u Outlook, Thunderbird… Da li je što bolje ili? Čuo sam za neku uslugu od Google-a gdje imaju dodatni business paket gdje se maillovi sibaju instantno ali i košta, pogotovo ako imas vise od jedne domene.

Ako netko ima kakvih drugih ideja, savjeta ili iskustva neka viče.

Za to ti je najbolje koristit Yandex.Connect - https://connect.yandex.com/

Besplatno je, svaki paket može imat do 1000 korisnika na domeni.

Iskreno nisam imao iskustva s tim ali pretpostavljam da je princip isti kao kod Google-a samo misliš da češće provjerava i preuzima poštu?

Ne, to je mail server čitav. Promjeniš na njihove DNS i koristiš njihov email server/prostor/disk

A klijenti mogu primati email preko Yandex.Mail mobilne aplikacije… U principu isto što i Google Apps, samo besplatno. Kako god, zajebanciju sa DNS zapisima ne možeš izbjeći.

Ajde baš ću probati, hvala ti…

1 Like

Totalno krivo. Gmail Push uvijek radi savršeno.

Svaki ozbiljan hoster koristi neki mail filtering. Ako e-mail adresa ili domena *@domena.com nije dodana na whitelist, kašnjenje je normalno i ovisi o “retry sending” opciji pošiljatelja.

Više o tome: https://en.wikipedia.org/wiki/Greylisting

LP

Mislio sam na povlačanje podataka sa klijentovog mail servera na mail server od gmaila, tu dolazi do delay-a. A push radi normalno tek kada poruka stigne unutar gmaila, tj dođe notifikacija o tome. Neće pushat obavjest a poruka nije ni došla na gmail server (kasni).

A delay može bit zbog ClamAV, SpamAssasin i još dosta stvari…

LP

Ja sam imao problema sa spamom dugo vremena, slušao 2 godine svakakve prijedloge, napravi ovo, napravi ono, samo sve gore i gubljenje vremena dok nisam otkrio wufoo.com. Sad ne samo da nemam problema sa spmamo nego sam svojim kljentima digao uslugu x 10 sa raznim dodatcima kao što su ispis upita, razne analitike za svaki upit itd. Napravim formu sa svim mogućim dodatcima, ifremam na web i za sve ostalo se oni brinu. Dizajn možeš prilagoditi kako tebi odgovara, sam pišeš css za svaku formu.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja