Problem s upload-om na Snow Leopard OS-u

Dragi kolege,

imam problem kod uploada file-a.

činjenice

  1. upload je ok kod svih browsera (uključujući Safari -bitno za točku 2) na Windows OS-u i Linuxu
  2. problem se događa kod uploada na Snow Leopard OS-u
  3. u error log fileu na serveru dobivam slijedeće izvješće

PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library ‘/usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/php_gd2.dll’ - /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20060613/php_gd2.dll: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0

Ideje ?:varenizec

otvori php.ini i zakomentiraj php_gd2 modul (dodaš # ispred linije), a ukoliko ti treba gd2 onda nađi negdje verziju za php i instaliraj je po uputama (vjerojatno treba samo iskopirati jednu datoteku i u php.ini navesti putanju u liniji di se nalazi php_gd2 modul)

Da li će mi ‘#’ onemogućit upload gif slika? greška se događa tijekom uploada mp3 fileova ali imam i formu za upload slika gdje se može uploadat i gif. Ne znam da li je netko imao problema sa uploadom slika.

Problem update:

Sad imam drugog korisnika koji isto ne može uploadat ni s jednim OS-om ni browserom (xp Vista, IE, Firefox…)

Hvala puno Kečko you’r the MAN! :doki:

GD (Graphic Draw) modul je za manipuliranje slika i ne bi trebao imati utjecaja na upload-anje. Ako ti ne treba taj modul, mozes ga zakomentirati kao sta ti je predlozeno. A ako ti treba, trebas namjestiti putanju do ekstenzija, ili tu ekstenziju kopirati na potrebno mjesto (vidi se di u ispisu greske). Osim toga, moze biti da imas verziju GD ekstenzije koja ne odgovara verziji PHP-a, pa tako mozes i to provjeriti.

Ok, napravio sam kako je preporučeno. E sad moram uhvatit korisnika u dobrom raspoloženju da mi testira upload.

koje su poslijedice učinjenog?
Kažete ako ga ne koristim, hmm… ja ne znam da li je on potreban za bilo koju moju funkciju pošto ne znam šta on točno radi. slike se i dalje prikazuju i sve se čini ok.

Na sajtu korisnici uplodaju svoje profil slike od kojih kreiraju još 3 i sve radi nakon upisa #. sada taj dio koda u php.ini fileu izgleda ovako:

#extension=php_gd2.dll;extension=php_gettext.dll…

Pa, trebao bi znati. :slight_smile:

On radi manipulaciju slika, npr. resize (mozda ga zbog toga koristis). Pogledaj prigodnu dokumentaciju za opsirnije.

radim resize kao što rekoh to mi funkcionira i nakon #

možda koristiš ImageMagick umjesto gd2možda se slike ne resizeaju na serveru nego u browseru, ima više mogućih ishoda…

e tako je Kečko. Bravo!

čini mi se da je glavni problem znakovi kod unosa imena file i samog file-a za upload. Iako skripta ima funkciju micanja, a izgleda da ne baš svih znakova, još jedan problem kod znakova je razni input language na samom OS-u.

ako ti ime nije važno, možeš spremat hash (md5) od imena datoteke,a ako je provjeri koje još problematične znakove imaš pa ih izmijeni s nečime