Problem sa body - kako da namestim da mi razmak bude 20px?

Sam sam dizajnirao ceo sajt i obzirom da mi je prvi, okej je i zadovoljan sam, iako je jako prost. Ali imam problem.

Screenshot by Lightshot Kako da namestim da mi razmak bude 20px i ne vise od toga? Ali ne samo na pocetnoj, nego svuda, jer je problem sto kada stavim ovde razmak 20px, beze mi druge stvari, poput ove. Tabele prelaze futer i futer bezi udesno. Screenshot by Lightshot
Evo i kod Paste2.org - Viewing Paste 38BJtfXP
Kod stranica poput login, register i contact, nemam takav problem, ali oni nemaju levi i desni bar, vec su centrirani. Screenshot by Lightshot

Ima li neko neko ideu, bumpam temu

I dalje nisam resio, bukvalno sam sve probao, ne znam do cega bi moglo da bude? Ako treba objasnicu ispocetka

Postavi na codepen jer se bez kombinacije HTML-a i CSS-a (a da bi se dobilo identično šta ti vidiš ispred sebe) nikom ne upušta u to. Il’ ako ti se ne dijeli produkcijski link, postavi na testni server pa vrati link da vidimo sami u svom browser-u kako se ponaša.

Nije problem

Zelim da mi futer uvek bude 20px udaljen poslednjeg kontenta, zbog toga sto mi je cilj da futer ne bezi i da kad god postavljam content u sredinu ili desno, futer uvek bude udaljen 20px, kako se ne bi ovo dogadjalo.

Nisam lud za CSS-om, al’ jesi l’ prob’o dati margin-top: 20px; i.e.

#footer{
    background: black; 
    width: 100%; 
    height: 25px; 
    text-align:center; 
    color: #0bc1dd; font-size:15px;
    margin-top: 20px;
}

Dodaj overflow: hidden; na #footer i onda mozes na ovaj #base-left staviti margin-bottom: 20px.
To je rijesenje na brzinu, nemam previse vremena da gledam detaljnije, a CSS mi nije bas najdraza stvar na svijetu :slight_smile:

Savjet: nemoj pisati ova css pravila u jednoj liniji, slobodno za svako pravilo neka ide nova linija :wink:

1 Like

Hvala ti, ovo je pomoglo. Za overflow:hidden; nisam znao da postoji. Inace znao sam da mi fali na jednom mestu za marginu 20px, samo nisam znao na kom, hvala ti. Sad gde god stavljam content, uvek je razmak 20px i ne bezi futer nikad.
Hvala i za savet, ali to vec i radim, na ovom penu sam samo copy paste, inace je svaka stavka u svojoj liniji. http://prntscr.com/tfj93s
Tpojka, hvala za codepen, vrlo je koristan i dobar sajt. Pomogao si mi da brze resim problem.

1 Like

Provjeri ako koristiš na svim preglednicima, nekada neke stvari ne izgledaju kako bi trebale recimo na chtomu, a mozila sve 5.

Proverio sam, dobro je srećom, a operu nemam, samo hrom i mocilu, a i preko telefona sam pregledao, super je sada, jbg kad sam išao na početnički kurs za web dizajn ništa mi nisu rekli za overflow hidden xD

Izdvoji 2-3 dana i proleti sva HTML/CSS pravila na w3schools.com. Nemoj se trudit zapamtit svu sintaksu napamet…samo ce te usporit, a opet ce ti se sve izmjesat. Cilj ti je nabrzaka proći sve lekcije da shvatis/vidiš što sve ima…a kad ti nešto od toga kasnije zatreba, lako ćeš se sjetit da tako nešto postoji i onda kopaš po w3school da nađeš koja je sintaksa. S vremenom sjedne.

Također, nije loše s vremena na vrijeme sve isponova proletit.
A u početku ti je bolje da sve proletiš i dva tri puta…nego da ideš jednom detaljno.

Ti koji hoće iz prvog prolaza sve zapamtit, najčešće od programiranja odustanu već u tom koraku. xd

1 Like

Isto tako prije nego krenes raditi ista inicijaliziraj:

*{box-sizing: border-box;}

Kako bi block elementima dao volumen.