Problem sa charset om

Imam bolestan problem sa charset koji mi se pojavi na nekim sajtovima (a sve sajtove radim isto).

Kad stavim charset=utf-8 slovo ‘š’ mi se prikazuje dobro na mjestim na koje sam unesem sadržaj. Sadržaj koji unesem preko cutenewsa slovo ‘š’ se ne vidi.

Kad stavim charset=1250 onda je obrnuta situacija.

Primjer
http://www.sah-igre.com/
(na igricama se ne vidi slovo š, title i h1 se vidi).

Charset u bazi nije dobro postavljen, predpostavljam da si cutenews instalirao preko fantastica.
Ili ti u cutenewsu nije dobro odrađen charset. Probaj prije samog upita sa mysql-query("SET NAMES ‘utf8’);

Nema to baze…

Onda ti ne sprema fileove u dobrom encodingu. Proguglaj “cutenews charset problem” ovo možda pomogne. Nisam to nikad koristio pa ne mogu detaljnije pomoći.

Nije mi jasno kako jedan put radi, drugi ne a ništa ne mijenjam.

Može biti i kako je default encoding od hosting OS-a ili locale?

Možda ovo pomogne.. Ide u glavni file, ili u svaku stranicu posebno (obavezno na samom početku, prije ikakvog drugog koda). Nakon toga izbriši ovakav kod na svim drugim mjestima, uključujući i HTML.

Možda ovo pomogne… Ide u glavni file, ili u svaku stranicu posebno (obavezno na samom početku, prije ikakvog drugog koda). Nakon toga izbriši ovakav kod na svim drugim mjestima, uključujući i HTML.

Otvori u Dreamweaveru Cutenews template za frontend prikaz članka (igrice) i template za backend uređivanje članaka i provjeri jesu li spremljeni s UTF-8 encodingom (Modify › Page Properties › Title/Encoding)

I nemoj šarati s tim ecodinzima, utf-8 je dobar izbor, zaboravi Windows.

[color=“White”].[/color]

[quote=“mile”]Otvori u Dreamweaveru Cutenews template za frontend prikaz članka (igrice) i template za backend uređivanje članaka i provjeri jesu li spremljeni s UTF-8 encodingom (Modify › Page Properties › Title/Encoding)

I nemoj šarati s tim ecodinzima, utf-8 je dobar izbor, zaboravi Windows.

[color=“White”].[/color][/quote]

Bilo je Zapadnoeuropski jezici, stavio sam Unicode UTF-8 ali ništa.

[quote=“Bugi”]Kad stavim charset=utf-8 slovo ‘š’ mi se prikazuje dobro na mjestim na koje sam unesem sadržaj. Sadržaj koji unesem preko cutenewsa slovo ‘š’ se ne vidi.[/quote]Možeš li preciznije definirati što znači “sam unesem sadržaj”, a što “unesem preko cutenewsa”?

Koji ti je znakovni skup podešen u tom programu na tvom računalu kroz koji unosiš tekst u trenutku kada upisuješ tekst u neku kućicu? Npr. ako upisuješ u oba slučaja kroz web-preglednik, pogledaj koji je znakovni skup podešen u web-pregledniku kada imaš tu stranicu preko koje upisuješ, te pogledaj u samom izvornom kôdu da znakovni skup nije apliciran izravno na HTML-elementu kućice za upis ili štogod slično.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja