Problem sa domenom

Imam veliki problem sa domenom. Domen sam registrovao preko drugog čovjeka. Tačnije na njegovo je ime. Ja nemam pristup tom domenu. Platio sam produživanje za još godinu dana, ali evo 2 mjeseca ništa. Desetine su problema koje mi je on nabrajao. Mene sad zanima da li neko može da mi objasni šta je tu istina. Iz onogo što je na whois kaže da je domen produžen ali da nije aktivan. Nema postavljenih DNS servera, to vidim. On mi govori sad da je na DNS postavio drugi IP pa sad se to kao čeka. Bio bih zahvalan za neki odgovor. Ovo je domena:

Whois podaci su netocni… Moze domena dobiti ban zbog toga, ali to vjerojatno nije slucaj.

Ili cekas propagaciju (malo vjerojatno cim se ovdje nama obracas) ili te lik ispalio ili mu je to namjera…

Osoba koja je registrovala ovaj domen neka ubaci DNS zapise, kao što i sam kažeš “Nema DNS zapisa”… Nije on ništa uradio, nego te jednostavno zavlači…

Inače domen jeste produžen ali…

A da li postoji neki razlog zbog koga on ne bi mogao da ubaci DNS?

A ko da ti to kaže? Možda mu je domain registar (kompanija preko koje registruje domene blokirala pristup), možda nema pristup web serveru gde je podigao DNS, možda je bio reseller neke kompanije pa oni blokirali pristup…

Hiljadu opcija ima koje mogu da se svrstaju pod opciju “možda”… Za dva meseca nije ubacio DNS??? Zar ti to nije nešto logično, što možeš da predpostaviš…

Sorry, ali kratko i jasno, laže te!

Domena nije produljena i biti će uskoro obrisana. Nemoj da te zavara 2017 iz whoisa, bitan je status domene koji je u tvom slučaju:

Domain Status: inactive https://icann.org/epp#inactive
Domain Status: pendingDelete https://icann.org/epp#pendingDelete
Domain Status: redemptionPeriod https://icann.org/epp#redemptionPeriod

E stvarno ne znam šta da radim. Ova poslednja opcija mi je najbliža. Bio je reseller neke kompanije. Onda su svi sajtovi oboreni, vjerovatno zbog neplaćanja ili čega već. Čuo sam da je zato što nije produžio zakup. Ali sve mi se čini da sam izvisio

mitok Vidio sam to, i od početka sam sumnjao na to. Mada obično, koliko znam, trreba da prođe 30 dana od kad domen istekne da bi ga ponovo registrovao, ali u ovome slučaju to nije tako.

Mogu ti reći da je nažalost 100% sigurno da ova domena nije produljena. Još uvijek može biti produljena, ali sada treba platiti redemption fee (koji je $85) + produljenje i možda još neku proviziju registraru i moguće TAX. Znači produljenje u ovom trenutku je moguće, ali bi koštalo cca $105-$135.

Druga opcija je napraviti backorder (cca $20) pa kad istekne ako nitko drugi nije napravio backorder za tu domenu ti je dobiješ istu minutu.

Treću opciju ću ti poslati na privat.

Izbriši domenu iz threada jer ćer ti neki pakosni klinac namjerno napraviti backorder i onda ti je probat prodati za više novca.

Izbrisao sam. Hvala ti puno. Očekujem PP

Poslao sam

2 Likes

Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact