Problem sa e-mailom i domenom

Pozdrav svima!

Jedan moj kolega je htio da mu napravim sajt na wix.com servisu i sada sve je napravljeno i sve super, ali mu e-mail više ne može biti od domene i treba naći hosting samo za e-mail što sada stvara problem jer wix.com hosta samo stranicu bez maila. Je li moguće ikako riješiti ovaj problem?

Zašto hosting za mail? Što fali gmailu?

pa kako napraviti da funkcionira tako?

problem je što mail mora zavrsavati na recimo info@mojsite.com koji je već imao par godina i taj mail mora ostati ali na wixu to ne podrzavaju

Može preusmjeriti sve mailove na domenu na neki drugi mail u administraciji domene.

Da li je taj web Free Web Site ili je na Premium Acc?
Ako si vlasnik domene mojsite.com onda nije problem i to nema nikakve veze sa wixom. Pretpostavljam da imaš Free acc i domenu wix.com/tvojsite. Za domenu mojsite.com moraš imati premium acc.

jel se npr moze info@mojsite.com preusmjeriti recimo na mojsite@gmail.com u administraciji domene? i kako da importiram sve te mailove na gmail jer sam to pokusavao i nisam uspio radi se o plesk serveru…

[quote=“poros”]Da li je taj web Free Web Site ili je na Premium Acc?
Ako si vlasnik domene mojsite.com onda nije problem i to nema nikakve veze sa wixom. Pretpostavljam da imaš Free acc i domenu wix.com/tvojsite. Za domenu mojsite.com moraš imati premium acc.[/quote]

imam premium account i zavrsava normalno mojsite.com bez wixa :slight_smile:

je li itko zna riješiti ovaj problem?

Što se prvog dijela pitanja tiče, može, barem na joker.com, a prilično sam siguran da se to da i drugdje. Trebaš dodati tzv. MAILFW entry u DNS postavkama i na taj način forwardaš sav email poslan npr. na info@mojsite.com na adresu po želji. Ovo sa importiranjem maila je odvojena stvar, ne znam gdje se trenutno ti mailovi nalaze, ako ih imaš skinute na mail klijent, samo ih iskopiraj na gmail folder, tako je vjerojatno najlakše.

Gledajte da detaljnije objasnim situaciju:
mojsite.ba je bio već 5 godina online i još je, te se na tom plesk serveru nalazi i taj mail (info@mojsite.ba), stvar je u tome što je sada vlasnik napravio novu web stranicu na wix.com koja ide mojsite.com online kreatoru ali on hosta samo stranice ne i e-mail što sada predstavlja problem. info@mojsite.ba se nalazi na tome plesk serveru s kojim vlasnik više nece da ima veze znači hoce da ga brise, pa sada ako izbrise odose i mailovi. Znači, meni je bitno da adresa i dalje ostane info@mojsite.ba jer ce se ova domena preusmjeriti na mojsite.com. Znači negdje moram hostati mail a na wix.com to ne ide, sada mene zanima da li postoji neko rješenje da info@mojsite.ba ostane sa svim dosadašnjim mailovim. Vidio sam da Google ima nekakvu aplikaciju ali se plaća.

Sve što vrijedi se plaća. Trebi treba mail provider koji omogućava podešavanje virtualnih domena. Kako email smatram vrlo bitnim dijelom svojeg života i rada, izdvojio sam 40USD na prije spomenutom
http://www.fastmail.fm
i riješio sve svoje email probleme, što uključuje i ovaj tvoj.
Postoji li besplatno rješenje za to, ne znam.

Google ima free verziju maila za buisness tj za mail sa tvojom adresom a ne sa gmailom…
Problem ti je jer moras uzeti neki server i na njega dodati domenu da joj možes promijeniti MX postavke maila da se učitava preko gmaila.
Tj trebas na neki server napraviti addon domene i namjestiti g. acc.
A sa starim mailovima možeš ih samo skinuti i dodati u neki lokalni program za mailove poput m.o. ili modz. th…
A za dodavanj arhive u neki online servis nevjerujem da ces uspjet bez placanja…

Zasto bi mu trebao server za promjenu MX recorda?

Ako se hosting na kojem se nalazi mojsite.ba briše, onda se može zakupiti DNS poslužitelj poput
http://powerdns.net
.

Tamo se onda upis za samu web-stranicu na mojsite.ba ostavi praznim (jer stranice više nema), ali se kreira MX-zapis podešen na Googleove mail-servere.

Ovo da se u vlastite MX-zapise (za mojsite.ba) upišu Googleovi serveri je vrlo česta praksa i na samom kontrolnom panelu powerdns.neta ima gumbić koji automatski dodaje MX zapis za Googleove mail-servere.


Riba, rep+ za FastMail.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja