Problem sa filmovima (secure linkom (md5))

V sloveniji imam sajt sa filmovima i imam problem. Pokusavam da napravim HTML5 filmove, tako da preko PHP kode
iz sajta uhvati .mp4 fajl npr.iz (http://sharesix.com/f/KAA152). To radi i dobijam mp4 link http://37.252.3.252/d2/2aa90d56320fceb0116de91de2232119/v.mp4?md5=B0gumbuGU2B2dRbrldBvoQ&expires=1419356464&mode=1&id=615987
Problem je u tome sto je kodiran md5 hashom i kad udjem u taj mp4 link dobijam 403 Forbidden Error, a kad idem na original link (http://sharesix.com/f/KAA152) i idem u source i rucno potrazim .mp4 fajl i kad udjem radi normalno.
E sad ja mislim da je to prejaka zastita od nginx-a (Ispod 403 errora pise nginx, tako znam da nije apache). I njihovi fajlovi su zastiteni sa secure_link_md5 metodom (http://pokit.org/get/img/f7af75fec03c7acfd700866e05a1c750.png http://pokit.org/get/img/3962d8c06efb058b6efc8818480d54d9.png). Jel ko zna kako mogu zaobići tu zastitu? Znam, da se moze flashom i javom (gkplugins) ali ne volim flasha, zato sto nije ‘phone friendly’ :smile:
Link do sajta gde testiram: (http://bit.ly/1HuX2Gx)

Nema ngnix veze s time. Ngnix je web server puno bolji i brzi od Apachea … no on nema veze s programiranjem i nacinom isporuke datoteka. Ista stvar bi tu bila i da je apache u igri.

Ne mora biti tocno, no ponukam iskustvom s drugih strancia (pogotovo porn) buduci da sam radio jednu vrstu takve zastite za par portala i video siteova stvar je slijedeća:

Ovaj link … odnosno md5 hashovi u linku su cisto random i generiraju se prilikom otvaranje samog playera kako bi dostavili content … no u biti hardlink do tog video materijala je skriven i nemoguce je doci do njega, iz tog razloga ti ne radi direktan link. To dakle nisu perma-linkovi, vec samo temp hashovi do datoteke i link je samo dustupan dok traje taj session (dok gledas video u playeru) ili vremenski … ovisno kako je “ispod haube” slozeno.

Hvala na odgovoru. Mislim da nije to session, radi neko vreme ima i &expires variablu. Mislim da je u hashu ip, zato sto radi samo na jedan ip… ako meni radi i nekome posaljem,njemu ne radi taj link.
Mislim da moram napravit client side ili nesto slicno da se generira hash iz posetitelja stranice a ne servera. Pokusavam da napravim sa jquery metodom ali nemogu zaobici cross domain policy…


pogledaj u source imaju jquery post metodu (download.php) i posaljeju md5 hash… da mi je znat, kako generirati taj hash (file name + ip ili nesto slicno).

Pricao sam jednom s tim likom o toj temi, kaze covek ne traze svi pluginsi javu ali za mnoge je ona jedini nacin da se zaobidje neka zastita servera koje imaju.

Tipa novamov, VK, videoweed, file.me itd traze javu dok gorillavid, vidbull, played.to ne traze.

Nekada (pre 3-4) godine ni jedan server nije trazio javu i onda su izmenjali neke stvari. Secam se da je jedan lik pe 1-2 godine na freelanceru nudio dobre pare da mu urade isti sistem Gkpluginsa bez jave i limita i nije uradjeno posto su mu ljudi rekli da moze da se uradi bez limita ali da za neke servere mora da se koristi java.

Sad ja ti kazem ono sto su meni rekli i sto sam video, da li je tacno ili ne ne znam.

U hashu nikako nije IP :slight_smile: Has se generira random … i vrlo vjerovatno zapisuje u bazu s tvojim ip-om … te na taj nacin se limitira gledanje … odnosno permisson na link :slight_smile: