Problem sa hostingom

Imam jedan jako posjećen sajt na Engleskom koji je dugo vremena lijepo radio na shared hostingu i onda je došlo vrijeme da se prebaci na VPS. Kakoo nisam uopće dobar (da ne kažem da nemam pojma skoro ništa) o tim administrativnim stvarima, jer me to mnogo i ne zanima, dao sam ljudima i* podrške novog hostinga (VPS-a) da mi prebace sve i pristup domeni da naštimaju te nameservere i da sve lijepo radi. I radilo je, ali poslije par dana su mi se počeli javljati problemi i sada mi je potrebno da vratim na shared hosting sve dok se ne snađem kako dalje i šta sa istim.
Promijenio sam nameservere, ali i dalje se stranica učitava na ovom novom VPS-u. U čemu je problem ? Šta još trebam da uradim?

Nadam se da će neko moći pomoći sa nekim savjetom.

Ne znam, ako nisi dirao ništa na starom hostingu, ne bi trebao da imaš problema. Jedino ‘nekad’ moraš sačekati par sati pa i do 12h da se učita promjena namerservera.

Ali ako imaš i dalje problema, napiši poruku, pomoći ću ti da vratiš na stari server sve.

1 Like

Treba nekad i dulje od 24h da se promjene nameserveri.

1 Like

Promijenio sam nameservere prije 10 dana, ali stranica se i dalje iz nekog čudnog razloga i dalje učitava na ovom VPS-u. :open_mouth: Stvarno ne razumijem. Jel’ slučajno još nešto treba podesiti?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey