Problem sa pregrejavanjem kompjutera

Komp mi se pregrejavao i vise puta poslednjii put sam hteo da zamenim termalnu pastu kada sam pokusao da upalim on se upali ali ne cuje se beep ni me baca sliku na monitoru ne moze da se ugasi preko dugmeta vec moram napajamje da gasim. Sava koomponenta kada je pipnem je vruca sad ne znm do cega je problem sta je crklo.

Sve iskopcaj pa opet ukopcaj (ako nisi siguran radije pogledaj na netu) isto tako gledaj na kompatibilnost rama, jeli psu dovoljan za cijelu konfu, ako imas viska dijelova pokusaj s njima u drugom slucaju nosio bi ga na servis jer bi bilo previse zahebancije za ostale stvari, a oni tamo imaju hrpu djelova pa mogu vidi u cemu je problem. Naravno prije svega dobro ga ocistiti/ispuhati/usisati :stuck_out_tongue:

1 Like

Da, samo ovo pogledaj na netu ako nisi nikad spajao komp bolje nemoj, jer struja je opasna po zivot.

Ako se pregrejavao onda je ili nesto izgorilo ili si ko mamlaz namazao termalnu pastu ko pekmez na kruh. Poslikaj kako si namazao termalnu pastu…

Prvo je trebalo utvrditi što se pregrijava jer u kompu su minimalno 3 (ponekad 4) dijela koji se izrazito griju.

  1. procesor, ako je vruć cooler može biti da ima prašine na njemu i vent ne može ohladiti
    1a) ako je cooler hladan, a proc se pregrijava onda je problem pasta
  2. grafička kartica, čudo što se može grijati, onboard nisu problem
  3. napajanje, u zadnje vrijeme je manji problem jer izgleda da se rade kvalitetnija napajanja sa velikim ventovima koji dobro rade svoj posao

U sadašnjem stanju bi skinuo proc i pažljivo uklonio svu pastu koja je možda dospjela na ploču.Nakon toga bi na golu ploču stavio proc i kuler bez memorije i grafiče i uključio. Ploča se mora javiti beepom da joj fali memorija i grafička… Ako se ne javi beepom, vjerojatno je pokojna.

1 Like