Problem sa session_start();

Pozdrav,

napravio sam skriptu za login i registraciju e sad kada sam uplodo na server hxxp://www.proba.bh-forum.com/ javi mi grešku

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/biljelje/public_html/proba/Postavke.php:26) in /home/biljelje/public_html/proba/vrh.php on line 4

a na drugim free hostingu skripta radi normalno hxxp://www.suki.1free.ws/

sesiu sam pokreno u predlosku vrh.php

znali neko u čemu može biti problem?

Hvala na pomoći!

Prvo, nisi postavio ‘session_start()’ na vrh dokumenta. Vidiš onaj echo na vrhu? E on je na vrhu dokumenta, a session_start je samo pri vrhu. Stavi funkciju odmah poslije ‘<?php’.

Poslije će ti se možda javiti problem s encodingom. Pogledaj ovo, pomoći će ti ako ti se javi sličan problem.

postavio sam na vrh opet isti problem

Meni se čini da on ima uključeno cacheiranje stranice, tako da mu je svejedno gdje će ispisati headere, ali da negdje nastaje problem kod ispisa u cache…?

P.S. Ne, na drugi pogled, problem je što se nešto ispisuje već stranici Postavke.php. Očigledno se linija 26. od Postavke.php izvede prije ovdje dane vrh.php i u njoj već nešto ispiše.

a vidite na ovom free hostingu radi dobro hxxp://www.suki.1free.ws/

a na ovom sam stavio u pododmenu hxxp://www.proba.bh-forum.com/ da

nesmeta što je smf forum na hxxp://www.bh-forum.com/

uspio sam podesiti session, al sad mi se javlja greška npr. kod prijave (login)

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biljelje/public_html/proba/Postavke.php:25) in /home/biljelje/public_html/proba/prijava.php on line 48

skripta za prijavu

izgleda da je neka greška kod header(“Location:index.php”); exit;

i gdje god imam header(“Location:index.php”); exit; javi mi grešku, dali je to što je u poddomeni ili je do čega drugog?

ja sam probo uraditi u Postavke.php upiso sam

i onda sam postavio vako

pa opet neradi, izbaci grešku.

Znali neko kako da to napravim?

U Postavke.php u retku 25 započinješ ispis HTML-a. Nakon toga više ne možeš ispisivati zaglavlja. Sredi taj Postavke.php da ti ništa ne ispisuje.

nije greška u Postavke.php

već mi stvara ov grešku

npr. kad se ulogujem treba da me preusmjeri na početnu stranicu al nemože izbaci mi grešku.

ja sam probo postaviti vako

al neradi.

A da ne otvaram novu temu evo ovdje još jedno pitanje:

kad e mail za aktivaciju šaljem korisniku na mail slova šđžćč mi neispisuje samo neke kockice skriptu sam postavio vako:

probo sam ubaciti i ovo

al onda mi šalje u spam

Znali neko kako da ovo riješim?

Hvala na pomoći!

Za prvo pitanje, ako kažeš da drugdje sve radi, a na ovom hostingu ne - očito je da je problem do postavki. Možda škicnut phpinfo() (ak je to ta funkcija, nisam php taknuo dugo dugo :)).

Dugo nisam pisao ovdje, tako da se sad skroz mogu osramotiti, no zadnje što se sjećam je da je recimo byte-order-mark znao raditi probleme, a i ne bih se iznenadio da ti jednostavno baca error zbog neke reklame koju host sam nakelji :slight_smile:

Za ovo drugo pitanje, stavi charset:utf-8, ako ne upali, opet je do postavki.

za mail kao headers stavi ovo i prikazivati ce ti znakove šđčćž

@nitko
potpuno si u pravu :slight_smile: BOM bi mogao biti itekako problem, a isto bi moglo se dogoditi za neku reklamu da free host nakalemi :slight_smile:

Skripta radi na besplatnim hostingu (hosting nema uključen eror log)

a na plaćenim hostingu izbacuje grešku, e ja mislim da nije kakva greška što sam stavio u podomenu pa nemože da usmjeri na početnu stranicu

header(“Location:index.php”);

imal koji drugi način da ovo uradim? hvala.

kak ne kužiš da nije problem u header funkciji?
on ne izvrši header funkciju, ne šalje headere jer su oni već poslani, a nakon bilo kojeg ispisa se headeri više nemogu slat, dobra opcija ti je da na početku skripte staviš možda
http://www.php.net/ob_start
, ali to je samo fix, bolje bi bilo da ti lijepo nađeš di se kakav ispis dogodi i taj ispis makneš nekamo drugdje…

evo sad sam nešto drugacije uradio al mi sad javlja ovu grešku

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/biljelje/public_html/proba/vrh.php:23) in /home/biljelje/public_html/proba/prijava.php on line 48

a ovako mi izgleda vrh.php

pukni ob_start u početak skripte i riješio si si problem…
echo znači da započinješ ispis, i čim si nešt ispisao nemožeš više slat headere…
stavi ob_start(); na početak skripte i radit će

[quote=“Kečko”]pukni ob_start u početak skripte i riješio si si problem…
echo znači da započinješ ispis, i čim si nešt ispisao nemožeš više slat headere…
stavi ob_start(); na početak skripte i radit će[/quote]

Hvala radi! :slight_smile:

Ovo bi trebao staviti u footeru da ti isprazni ob_start(),
ob_flush();
ob_end_clean();


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja