Problem sa utf-8 znakovima

Pozdrav!

dali neko zna kako da ovo riješim?

vako se spajam sa mysql bazom

u head djelu stranice imam

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

i sve dobro radi.

e sad kad se korisnik registruje na sajt skripta mu pošalje na mail aktivacijski link e sad ako ima u korisničkom imenu slova š,đ,č,ć ili ž kad korisnik klikne na aktivacijsi link i pošalje korisničko ime sa $_GET metodom ne može da u bazi nadje to korisnicko ime. dali neko zna u čemu je problem?

Hvala

Ja mislim da je najbolje da zabranite korištenje šđčćž u korisničkom imenima kao i specijalne znakove.

ne mogu zabraniti treba mi da se svaki znak u korisničko ime može upisati, čaki i čirilica i japanska, kineska, turska, i ostala slova.

Ono sve dobro radi samo ako korisničko ime ima neke znakove kao sto su šđčćž i ako se pošalje sa get metodom u bazi nemože naći isto korisničko ime

može biti više stvari:

mysql_set_charset(‘utf8’,$link1);
ovo ti je potrebno kad upisuješ u bazu i kad čitaš iz nje

druga stvar šta mi pada napamet je mail preko php-a? dal mail preko stranice pošalje slova čćžšđ? ako to šalješ preko php mail() funkcije imaš tamo još neke opcije za podesit u headeru

Nisam siguran da je to razlog ,ali ako ti je preko GET variable ona ne može imat ščćžđ znakove pošto nisu vaild url znakovi ( ako se ne varam )…

EDIT: jesi proviejrio kako se spremaju takvi znakovi u bazu, da nije nešto slično kao kod mene što je bilo. da su mi znakovi bili malo drugačiji (Ä,é itd)…

e vako korisnik se registruje na sajt njegovo korisničko ime je npr “šemso”

na njegocu e mail adresu šalje se aktivacijski kod za aktivaciju računa vako

u bazu spremi njegovo korisničko ime i ostale podatke, i sve bude dobro, na listi prijatelja korisničko ime piše ispravno,.

E sad na email korisniku stiže link za aktivaciju vakav

http://www.domena.com/index.php?a=register&user=šemso&activate=87gfddrčlekttre4k56565efsfsdgdf

i sad kad korisnik klikne na taj link ono treba da provjeri u bazi dali ima korisnik šemso ako ima da provjeri jeli njegov račun aktiviran.

e problem je što nemože da u bazi nađe korisnika šemso, da korisnik umjesto š ima s “semso” i da je u linku “semso” našlo bi ga.

nadam se da ste me razumjeli.

I moželi mi neko objasniti zašta služi ovaj header

možda mi to treba pa da podaci koji su poslati preko get budu u utf-8

Pogledaj:

http://php.net/manual/en/function.urlencode.php

Header ti postavlja header stranice.

To što radišje neispravno. U linku se ne bi smjeli nalaziti specijalni karakteri (među njima i dijakritički znakovi). Zašto ne šalješ ID od usera? To bi bilo ispravnije.

što bi falilo ovome?