Problem wordpress premission etc

Pozdrav,

Jednom sam rijesio problem prije nego sam postao ovde na forum, al evo sad mi se pojavio isti problem trenutno mi sitemaps.xml ne radi!

O cemu se radi instalirao sam plugin po mnogima najbolji za wordpress XML Sitemap Generator i naravno sve uredno je radilo, al danas kad sam pogledao vidjeo sam da se pojavila ova slika

http://upload.slike.com/slike/PUDTJ.png

Takodjer odem po podrsku kod Hostgator.com i oni kazu da su postavili kako treba premission i da bi sad trebalo radit kad odem “rebuild” nece opet da uradi odem manual da napravim nece. Ne znam do cega je i zasto to im host vraca premission nekih fajlova provjerio sam u google nema nista kao da sitemaps neradi.
Evo slika

http://upload.slike.com/slike/91zdC.png

E sad me interesuje savjet, sta uradit jer je to problem ako stalno mjenja premission ili nesto slicno. Moram stalno da pazim na to jel imate neke ideje i tako. Instalirao sam plugin PUSH IT za slike i uradio rebuild slika sto cisto sumnjam da je uticao na premission kod sitemaps.xml ili sitemaps.xml.gz

Treba mi savjet :wink: kako se ovakvih “banalnih” problema rijesiti .

Unaprijed hvala

provjeri da nisi možda prekoračio zakupljeni prostor na serveru, ponekad radi toga zna iznacivat ovakve probleme

Nisam prekoracio nista :slight_smile: sto je najgore…oni kazu kao “Mi smo postavili” premission kako treba da bude (aludirajuci na plugin). Ali ja rebuild ista poruka uvjek…nemam pojma sta uradit sve sam cekiro.

Provjeri da ti u root folderu postoji sitemap.xml file i da je chmodan na 777 ili 755 u slucaju da je na serveru instaliran suEXEC.

Pogledaj i error logs u cpanelu nakon rebuilda mozda ti odgonetne u cemu je problem.

U 99% slucajeva problem je krivi path ili permission.

yes.ba mi nije glavna domena tako da se nalazi u public_html/folder_yes.ba kontas ? evo sad sam postavio premission na 777 i opet nece postavio sam i 755 i nece opet ista slika kao ta 1 gore, cak sam uradio upload sitemaps u root takodjer odnosno public_html ne znam do cega je sta mislis ?

plugin ima debug funkciju, a i error log od cpanela, pleska ili sto vec imas bi ti trebao odgonetnuti problem.

Uradio sam debug nista ne prikazuje, kao i hosting /server/cpanel error log prazan. Sad do cega je ostaje pitanje da se vidi. premission sam podesio na 777 pa probao pa podesio na 755 pa probao.

SREDJENO! Hvala steelmaiden-u na pomoici, morali smo radit neke izvedbe podrska i ja da bi proradilo a jos plugin nije radio kako treba tako da mozete slobodno zakljucat ovu temu.

lp


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja