Prodaja alata preko facebook stranice koja je potpuno druge niše?

Imam jedno pitanje u prijateljevo ime. Nije mogao da se registruje na forumu zbog nekog razloga. Znači lik ima stranicu manju od oko 46.000 žena. Radio je recepte i tako to, međutim sad ima ponudu da reklamira jednu firmu koja se bavi prodajom alata. Pa ga zanima da li je moguće da recimo danas postavi jedan post od te firme i da ga bustuje i da odredi recimo u postu samo za muskarce i zemlja recimo samo BiH pa da proba to nešto prodat preko stranice? Da li će mu facebook praviti probleme zbog toga. Šta savjetujete? Hvala.

A sto ne napravi novu stranicu koja ce da bude odgovorajuce tematike. Zamisli kupujes alat na stranici koja savetuje ljude kako cevape da naprave…

2 Likeova

Moze napraviti audience restriction po tim zadanim uvjetima. Pa napraviti boost toga posta i targetirati koga hoce opet po tim uvjetima.

Bit ce cudno ako stranica naziva “bakini kolaci” reklamira hilticu, pa vjerojatno nece dobiti najbolji efekt. A napraviti novu stranicu i s nje boost je par minuta dodatnog posla.

Najbolja je opcija da napravi novu stranicu i sa njom boost odredjenih proizvoda, ali nije neobicno da se na internetu nadju i sajtovi sa jednom tematikom a reklamiraju sasvim necim nevezanim za svoju nisu. Na primer jedan sajt borialcke tematike reklamirali su materijal za kupatila.

1 Like