Prodaja CD ključeva

Pozdrav.
Naime vidim kako ima na našem tržištu mali broj stranica koje prodaju CD ključeve za igre, kod nekih sam i imao iskustava kada sam kupovao prijatelju međutim to sve djeluje nepouzdano (iako nisam imao problema), pogotovo kada moraš čekati da i nakon plaćanja Paypalom administrator provjeri payment itd. Dosta neprofesionalno, i krajnje HTMLaški. :stuck_out_tongue:

Imam znanje (PHP) kako sve automatizirati, imam ideju i znanje u Photoshopu, imam ime, ma imam sve… zanima me samo odakle sve te stranice nabavljaju CD ključeve za prodaju, a da i dalje zarade nešto?

U biti ono što tražim je link ka nekoj stranici gdje bih mogao nabavljati, te neki vid pomoći u menadžmentu kako da nabavljam, zatim prodajem a da i dalje fino zarađujem, te koliko se uopće može “fino” zaraditi?

Također mislim na worldwide tržište, a ne samo na naše. Višejezična bi stranica bila tako da tu ne bi bilo problema. Mislio sam naći plaćene prevoditelje kako bih stranici dao pravi profesionalni štimung, a jezici koje sam imao u planu su - engleski, hrvatski (ta dva bih ja), njemački, portugalski, poljski, francuski, španjolski, kineski… no dobro, otišao sam već u krajnost, to sada nije toliko ni bitno. Može li mi netko odgovoriti na pitanje/pitanja iznad jer se stvarno želim posvetiti ovome kao izvoru dodatne zarade?

Hvala

Pa, trebaš kontaktirati proizvođače igara te vjerojatno pogledati uvjete za daljnju prodaju.

Ne znam da li si upoznat sa Steamom i kako to funkcionira, uglavnom ono što bih ja htio prodavati su isključivo CD ključevi, dakle ne i igre. Korisnik upiše CD ključ u Steam i onda ima pravo downloadati igru sa službenih servera besplatno koliko god hoće.

Nisam, moram priznati.
Ja ti već 20-ak godina igram Supaplex i Sokoban - imam valjda tisuće levela.

Takve stranice kod nas su sve samo ne rijetkost :slight_smile:

Tj nije da ih ima puno, ali ima puno onih koji po oglasima prodaju. Baš stranice, znam za njih tri.

Čak i ja imam jednu tj. radim kao support na jednoj za nekog stranca, pa ja i još jedan kolega vodimo odjel za Hrvatsku.

Dobavljače treba platiti, nitko ti neće reči svoje dobavljače samo tako :slight_smile:

[quote=“APazinjan”]Takve stranice kod nas su sve samo ne rijetkost :slight_smile:

Tj nije da ih ima puno, ali ima puno onih koji po oglasima prodaju. Baš stranice, znam za njih tri.

Čak i ja imam jednu tj. radim kao support na jednoj za nekog stranca, pa ja i još jedan kolega vodimo odjel za Hrvatsku.

Dobavljače treba platiti, nitko ti neće reči svoje dobavljače samo tako :)[/quote]

Ma da, znam ono po oglasima ali to me ne tangira previše. Mislim ovo što profesionalnije odraditi i to čim prije, imajući u vidu da se prilagođavam što većem tržištu (što uvođenjem višejezičnosti, što u rasponu CD-keyeva za određene igre itd.).

Ajde mi pošalji svoj mail na privatnu.

Ja sam se doista naprodavao tih cdkeyeva u proslosti recimo kad je bio aktualan COD 2 i 4.

Evo strancie od kuda sam uzimao narudbe i prije su bili jako pouzdani a vjerojatno su i ostali.

Uglavnom oni su sa tajlanda nakon sta platis na mail ti posalju narucene cd keyeve.

Odustao sam jer su i oni promjenili malo politiku i podigli cijene na najvecim multiplayer hitovima tako da je zarada podosta bila lošija u odnosu na prije.

[quote=“Petarcro”]Ja sam se doista naprodavao tih cdkeyeva u proslosti recimo kad je bio aktualan COD 2 i 4.

Evo strancie od kuda sam uzimao narudbe i prije su bili jako pouzdani a vjerojatno su i ostali.

Uglavnom oni su sa tajlanda nakon sta platis na mail ti posalju narucene cd keyeve.

Odustao sam jer su i oni promjenili malo politiku i podigli cijene na najvecim multiplayer hitovima tako da je zarada podosta bila lošija u odnosu na prije.[/quote]

Uf, skupi su ti sad.

samo nemoj biti kao oni lopovi sa base-hosta

Upravo oni (kao jedni od rijetkih koji su radili na ovim prostorima do sada) su me ponukali da se napokon otvori nešto profesionalno i da to radi sasvim normalno i transparentno. Radili su oni sasvim okej, međutim 'em su bili spori a evo sada odjednom im stranica više ne radi kao a novce ne vraćaju tako da… svako-malo su se pojavljivale takve stranice i zatvarale nakon nekog vremena a ja napokon želim neku konstantu uvesti na koju će se svi moći osloniti.

samo moras imati neke kineske,vietnamske stranice gdje su keyevi jeftini :slight_smile:

Da, znam, u biti zato sam i otvorio ovu temu ako me netko može usmjeriti no evo snalazim se već samo koliko-toliko na stranim forumima.

O kakvoj prepodaji CD ključeva vi to govorite?

Pa ne mogu se licencni ključevi prodavati, niti preprodavati. Takav ključ je oblik zaštite od piratluka. Prodaja tako nečeg je kazneno djelo.

I zašto je ta tema u “recenzijama webova”?

kupis iz neke azijske stranice orginal kljuc i prodavas amo,u aziji su dosta jeftiniji orginalni kljucevi za igre nego ovdje.

Znači, možeš posve legalno kupiti CoD: MW3 za manje od 60 eura, onda dodati ključ u Steam i uredno downloadati igru, igrati online, itd?

Upravo to. Jedina stvar na koju moraš paziti je da prilikom prvog upisivanja ključa u Steam imaš IP iz te regije za koju je namjenjen ključ (recimo da si iz Kine ako sam ključ kupio odande), te nakon što prođeš aktivacijski proces koji traje oko 10 sekundi možeš ubuduće sasvim normalno igrati sa svojim IP-om i više nema potrebe za “sakrivanjem” istoga.

I ne samo da možeš kupiti CoD: MW3 za manje od 60 eura, već za 20€ (točnije 25$, pa si pretvori) možeš kupiti CD key kojega utipkaš u Steam sa ruske IP adrese te onda downloadaš original igru i igraš.

Ah, ako bi onda prodavao te ključeve, namjenje tržištu drugih država, ipak bi činio, ako ne kriminal koji se goni po službenoj dužnosti, onda barem oštećenje autora igre koji bi imao pravo na obeštećenje.

Naime, to bi bilo vrlo slično kao da filmske DVD-ove namijenjene jednoj regiji prodaješ u drugoj. To možeš raditi preko malog oglasnika, ali imati normalan biznis temeljen na tome teško da je legalno.

Zapravo bi time izvršio prijevaru proizvođača igrica i riskirao bi njihovu tužbu za nadoknadu štete u iznosu razlike cijene po svakom prodanom ključu. A što bi se možda i moglo dogoditi ako zapneš za oko lokalnom distributeru, poput Algoritma ili sličnog.

Dodatno na to, što zaboravljaš, jest da za preprodaju autorskih djela (a prodaja ključa koji omogućuje download autorskog djela to jest) moraš imati dopuštenje autora. Opet, to možeš učiniti preko malog oglasnika, ali dućanski prodavati igre smiješ samo ako si ih nabavio od distributera (koji ima dopuštenje autora da prodaje trećima i dopušta trećima preprodaju krajnjem kupcu) ili imaš dopuštenje autora.

tsereg sto mislis kako rade vodece stranice za prodaju kljuceva?

[quote=“aaaaaa21”]tsereg sto mislis kako rade vodece stranice za prodaju kljuceva?[/quote]Budi malo određeniji.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact