Pozz svima na forumu, ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovo ali ne znam gdje drugo da se oglasim.
Otvorio sam firmu prije godinu dana u BiH firma se bavi izradom web stranica, izradom grafickih rjesenja, marketingom za klijente kojima radimo web stranice posjedujemo i hosting (dedicated server) i reseller za domene sa ENOM-om. Firma radi već godinu dana jako dobro, razni klijenti iz Austrije, Njemačke, Španije, Bosne itd firma ima i dva radnika koji su programeri za više informacija pisite u privatne poruke.
Firmu zelim da prodam iz razloga sto sam dobio ponudu u Austriji da radim kao programer u jednoj IT kompaniji i zbog bolji standarda zivota.
Ne trazim mnogo novca jer firma nije puno velika, registrovana je kao d.o.o. pocetni kapital kada sam otvarao firmu bio je 10.000 € tako da cifra nece biti ispod 10.000 € a ni puno veca od ove cifre.
Onaj tko zeli da otkupi firmu potrebno je da dodje u BiH i da se dogovorimo oko preuzimanja vlasnistva i potpisvanja svih papira, firma nije u dugovima, sve podmireno to se moze isto provjeriti.
Ovo je jako dobro za one koji zele da naprave Softwarsku firmu koja radi za strane klijente i ne zele da prolaze proceduru registracije i cekaju mjesec-dva dana jer ovdje imaju fiskalnu kasu, opremu i sve ostalo.