Prodaja IT kompanije

Pozz svima na forumu, ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovo ali ne znam gdje drugo da se oglasim.

Otvorio sam firmu prije godinu dana u BiH firma se bavi izradom web stranica, izradom grafickih rjesenja, marketingom za klijente kojima radimo web stranice posjedujemo i hosting (dedicated server) i reseller za domene sa ENOM-om. Firma radi već godinu dana jako dobro, razni klijenti iz Austrije, Njemačke, Španije, Bosne itd firma ima i dva radnika koji su programeri za više informacija pisite u privatne poruke.

Firmu zelim da prodam iz razloga sto sam dobio ponudu u Austriji da radim kao programer u jednoj IT kompaniji i zbog bolji standarda zivota.

Ne trazim mnogo novca jer firma nije puno velika, registrovana je kao d.o.o. pocetni kapital kada sam otvarao firmu bio je 10.000 € tako da cifra nece biti ispod 10.000 € a ni puno veca od ove cifre.

Onaj tko zeli da otkupi firmu potrebno je da dodje u BiH i da se dogovorimo oko preuzimanja vlasnistva i potpisvanja svih papira, firma nije u dugovima, sve podmireno to se moze isto provjeriti.

Ovo je jako dobro za one koji zele da naprave Softwarsku firmu koja radi za strane klijente i ne zele da prolaze proceduru registracije i cekaju mjesec-dva dana jer ovdje imaju fiskalnu kasu, opremu i sve ostalo.

offtopic

kada ljudi koji imaju firme idu iz države … ■■■■■ ti sunce

2 Likes

Par pitanja:

  • Ako je firma imala pocetni kapital 10.000€, koliko od toga je ulozeno u inventar, to jest da li uz tu firmu ide i oprema i po kojoj cijeni
  • Da li postoji novac na racunu od tog pocetnog kapitala, bilo šta?
  • Da li su postojeći klijenti samo klijenti samo hosting/domeni ili se i dalje vrsi odrzavanje klijentskih online resursa?
  • Da li su radnici spremni da predju pod odredjenim uslovima (promjena lokacije, uz placen smjestaj/rezije itd)?
  • Da li posjedujete online identitet i koji je?

Ukoliko ne zelite javno da pisete o tome, napisite privatnu poruku i detaljno mi objasnite sve. Zainteresovan sam medjutim skeptican sam o tome koliko zaista vrijedi tih 10.000€ minimalnih, jer ne zelim dati novac za neka vasa ulaganja, da kazem propala. :slight_smile:

Statistiku godisnje zarade i sve detalje mi takodje napisite, ja sam iz BiH, blizu Sarajeva tako da ne bi mi smetalo u slucaju da je sve tako doci i dogovoriti se :slight_smile:

Pozz


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey