Prodaja janjaca - gdje

Pozdrav,

ubiće me netko što sve probleme pokušavam riješiti na ovom forumu. xd.
Ali stvarno, ima nas ovdje različitih i uvijek ispadne neki koristan savjet…tako da ću biti slobodan i ovo pitati ovdje.

Naime, moj stari se bavi ovcama i oduvijek je lako rješavao janjce preko istih kontakata, tj uvijek bi mu došli isti ljudi i uzeli sve. Ova godina je po svemu čudna, pa je i taj dio gotovo u potpunosti izostao, a on nema razvijene nikakve druge kanale prodaje.

Ja sam tu još veći padobranac, ali mogu barem probati putem interneta pitat…tražit…kontaktirat.

Pa jel ima netko ideju od kuda bi se moglo krenuti tražiti takve kontakte?
Janjci su inače 100% prirodan uzgoj, uvijek hvaljeni…na bogatoj ispaši, tako da mladi postignu potrebnu težinu…i to se onda osjeti na kvaliteti mesa.

S obzirom da je stari zapeo sa 60 janjaca, spreman je dati i ozbiljnije popuste.
Lokacija janjaca: Široka Kula (pored Gospića)

Eto, možda netko ima ideju gdje tražiti kontakte? Hvala. :slight_smile:

@steelmaiden, ako ti ovakve teme ne odgovaraju na tehnološkom forumu niti u birtiji, samo reci i nebum više. :slight_smile:

Pa mesnice to otkupljuju, uzmes u krugu najblize i zoves i ponudis, ili ako ima u blizini “klaonice” i gdje se radi sa zivom stokom, njih zovi.

1 Like

Hah, sada čitam da je problem globalan…i da nitko nije uspio prodati. Naravno, sve je povezano…Korona virus -> ne rade restorani kako spada -> ne radi turizam kako spada -> u Lici se procjenjuje da je ostalo 60 000 janjaca koji bi inače bili prodani. :confused: …a ovako na teret prihoda seljacima.

Bit će veselo dok ispliva sva šteta uzrokovana Korona virusom…teška vremena dolaze…

Sad bi bilo lijepo imati neku stranicu gdje se mogu izlistati sve klaonice. :slight_smile:

1 Like

Možda vlasnicima svatovskih sala? Trenutno su u nekim županijama na “crnim” listama pa ne mogu raditi, ali vjerujem da će kad tad opet otvoriti. Inače, janjetina ide na večerama, češče na onoj kasnijoj večeri.

vjerovao ili ne kod nas u bih se krave i jagnjad prodaju na piku/olxu (lokalnog oglasniku) … a viđao sam krave i na srbijanskom limundo/kupindo … razmisli

1 Like

Stavit ovako na oglasnike i udarit malo ispod cijene…

Ja sam jednom kolegi od starog (igramo fudbala zajedno) tako stavio na pik junicu kravu za 1800km i kao hitno zbog odlaska u inostranstvo i udario promociju… znaci cijena je nekih 300-400km manja od ovih ostalih. Jadan covjek je imao 60 pozivia do podne, nije se telefon gasio hahah I znaci sve ovo u vrijeme korone, mada eto malo je opet drugacija situacija s obzirom da je druga zivoitnja, al bi vjerovatno i to islo…

Ili mozda sto prodajes one puzle da ukombinujes s ovim. Napravis akciju za 30$ dobijes puzla a jagnje ide gratis :smiley:

1 Like

Na fejsu pun k grupa prodaja razmjena za svako selo skoro ima, kod nas u BiH narod za to koristi online pijace…

Stočni sajam u Benkovcu, svaki 10. u mjesecu?
Ili direktna prodaja ili ih uvaliti nekome tko prodaje tamo.
Najveći stočni sajam u Hrvatskoj, stotinjak km od Gospića…