Prodaja smještaja u hotelima B2B

Da li se isplati i kako funkcioniše reklamiranje nekog hotela i prodaja smještaja? Nešto kao booking, samo u mini verziji?

To već rade turističke agencije… koliko zaradjuju od prodaje? Isplati li se?

Ima li iko odgovor? :slight_smile:

Pozdrav @Zmijasa sličan projekat imao je korisnik @bugi možda bi on imao nešto za reći ?

Radi se o sajtu rezerviraj.hr i pisao je o svom projektu na ovom forumu, pretraži malo :smiley:

Isplati se ukoliko uspiješ bukirati (ukoliko imaš sajt gdje se već okupljaju putnici). Provizija od Bookinga je 15% i može se tu lijepo zaraditi. Ali računaj da je konkurencija ogromna, ako se ne varam prije cca godinu dana čuo sam podatak da Booking troši 5000000000€ godišnje na oglašavanje samo putem Googla. Dakle samo jedan “sajt” trošti toliko samo na Google, sad zamisli koliko troši recimo prvih 10 najvećih.

Dakle ukoliko imaš sajt ili neku “šemu” da možeš direktno doprijeti do putnika koji traže smještaj onda se isplati, da li imaš nešto takvo? Ako nemaš i ako misliš oglašavat preko Googla ili neke druge platforme onda su ti šanse minimalne.

Rekli su ti iznad, ako imaš neki sajt koji već ima prometa pa da pokušaš sa booking affiliateom i vidiš kako ide, to je ok. Ako ideš sada pokrenuti nešto sa ciljem da zarađuješ od toga, zaboravi.

Vjerojatno 15% od bookingovo dijela (od 15%). Dakle, možda 3-4% od ukupne rezervacije.

Booking uzima min. 15% od oglašene cijene. Ako pokrene svoj sajt gdje bi direktno oglašavao hotele može računat na 15% provizije (treba imat otvorenu turističku agenciju i sa svakim hotelom poseban ugovor).
Ako se radi affiliate od Bookinga onda je provizija kako je @bugi napisao - dobro treba razmisliti da li se to ispalti ima tema i na ovom forumu pa malo pročitati šta se i tamo pisalo.