Prodaja stvari putem ebay-a

Imam neke điđe za koje smatram da ću prije prodati izvan HR te se ebay nametnuo kao logična platforma. Kako nikada nisam slao ništa izvan HR niti prodavao izvan HR, molio bih nekoga upućenog da napiše par riječi.
Ono što sam saznao, za slanje paketa nema druge opcije osim HP-a. Treba slati preporučeno jer se paketi zagube.
E sad, to mi nije dovoljno, trebam još informacija.

Hvala

Imaš fedex, DHL, UPS , GLS … zavisi kakvi su paketi, količina … bojim se ako su stvari male vrijednosti, da će dostava biti skuplja od njih …

Informiraj se o GLS. Ne znam kolike su im cijene, ali očito da su povoljni jer sve više trgovaca šalje baš preko njih. U zadnje vrijeme mi preko njih dolazi svašta, sa raznih mjesta. Od autoguma izvana, pa do laptopa, majica i svakakvih sitnica

GLS su paketaši, i mogli bi imati relativno dobre cijene…samo je stvar količine …

GLS ne radi pojedinačnu dostavu. Rade na temelju ugovora s tvrtkama. Barem tako piše na njihovom webu.

Da dignem malo temu iz mrtvih. :slight_smile:

Registrirao sam se na ebay (buisness account). Nemam pojma jel mi to nužno trebalo, ali mi je nekako logičniji odabir.

I sada nakon što sam kreirao prvi listing item, kod submitanja kaže ebay:

Request higher selling limits

We’re unable to increase your selling limits right now.

However, we’ll review your account periodically and may automatically grant a limits increase based on your selling performance.

Da li to znači da samo trebam čekati, ili bi trebao nešto poduzeti?

Da li postoje općenito neke smjernice o kojima bi valjalo razmisliti nakon uključivanja na ebay? Netko sa iskustvom bi možda imao korisnih savjeta za podijeliti? :slight_smile:

Hvala.

nazovi ih i objasni situaciju, trazi da dobijes limit od barem 7000-8000$ i 200-anjak itema

Sprdaš?

Btw…skužio sam gdje je bio problem. Početni limit na accountu je postavljen 10 quantity po itemu, ja sam stavio količinu 100.

Nego…koji je ovo vrag, services for shiping? Sve opcije su mi 100% nepoznate…

Ne sprdam se, nazovi, objasni kako rpodajes i zatrazi ono gore (to se uglavnom dobije kad zoves prvi put i nemas istoriju prodaja).

To za Services je ako se proizvod nalazi u US, ako izaberes neku drugu zemlju, vjerovatno ce opcije biti drugacije. Ako su ti porizvodi u Hrvatskoj, stavis da je u Hrvatskoj, taj services ce ti biti nebitno jer nece hrvati kupovati to preko ebaya, bice ti bitno itnernational shipping.

Handling time je vrijeme koje je potrebno da posaljes proizvod. Trebao bi po zavrsetku handling time-a oznacit proizvod kao poslan ili dodat tracking broj

Ok, hvala. Ma za početak neka se izlistalo…kasnije ću tražit veći limit. Nije mi bilo samo jasno kako ne mogu ništa izlistat, heh.

Nego, nije mi jasno zašto ne mogu dodati varijacije za proizvod. Imam artikl u više boja, a ne mogu dodati varijacije po boji. (Tj. nikakve varijacije)

Ako pak odaberem da artikl nije kategorija puzzle…skoro koju god kategoriju da odaberem, imam ponuđene varijacije. heh…

Moras imati store za varijacije

1 Like

Mozes molim te pojasniti? Jer vidim da mi nudi varijacije da postavim na nekoj drugoj kategoriji, samo na mojoj ne.

Mislim da moras imati Basic store subscription da bi pravio varijacije… Ako ti se vec samo nudi onda su nesto pomjenili. Koja ti je kategorija u pitanju? Probaj neke druge kategorije koje imaju varijacije a slicne su i onda kao sekundarnu kategoriju dodaj tu svojju

1 Like

Koliko otprilike treba da odobre oglas nakon postavljanja? Jer mi ga search nikako ne izbacuje.

Jel teško skupljat feedback na ebayu i jel se tu pribjegava kakvim taktikama umjetnog skupljanja? Tipa da kupim proizvod sam od sebe i dam si pozitivan rating. Šljaka li to? …nekako sam skeptičan da će netko kupovati sa mog profila ako nemam nikakav rating?

Ja sam pocoe par puta bez feedbackova i iso je nornalno al su proizvodi bili iz US, tj od Amazona.

Sto se tice tvog listinga, daj mu 3-4 sata da se pojavi u searchu

Ok, to je good news. :slight_smile:

Dao sam mu i više…od jučer. Al ne znam više ni sam jesam li mu ikada dao toliko od zadnjeg editiranja neke sitnice …smirt ću se sad barem 24h, pa vidjet. :slight_smile:

Fala na odgovorima. :wink:

Ako nije tajna, daj meni link do listinga pa mogu potvrdit sto se ne pokazuje jos

Ne isplati ti se raditi fejk feedback, ako ti je racun novi najjednostavnije ti je kupiti 10-tak jeftinih stvari, mozes i one koje ces preprodati (software kljucevi), mozes nesto jeftino sto ti bi mozda i koristilo i trazi da ti se ostavi feedback, na kraju ces imati realni feedback, a i nesto sto ce ti mozda koristiti.
Malo je onih koji ce ici u detalje citat svaki feedback.

Posto vidim da si vec krenuo s ebayom, a htio si racun s feedbackom mogao si takvog kupiti, ali ovo ti je najjeftinija i najsigurnija opcija jer ne krsis niti jedno ebay pravilo :wink:

Kratko vrijeme do max 24h, ukoliko uredjujes nesto odbrojavanje krece od nule :wink:
Ukoliko je racun nov potraje malo duze, ali vec kod drugog oglasa ici ce brze.

Kupovat ce ljudi bez brige ukoliko imas dobar proizvod, svi znaju da su zasticeni na ebay-u (donekle), ali ako imas pozitivni feedback to je veliki plus :wink:

1 Like

Srry, ali pošto sam praktički jedini u svijetu da prodajem ovo…odlučio sam držati to tajnom.

Trebalo je malo vise od 24h da se izlista … i stiglo je i to. …i evo noćas i prve narudzbe. :slight_smile: ALI, prva ne i najsretnija jer je iz Amerike, a tamo se trenutno ne može slati zbog Corone.

Al nije mi jasno, pod shiping policy sam napravio exclude država kuda ne šaljem. Isključio sam Ameriku, Australiju, sve države “Oceanije” … itd.
I kako pobogu mi stigne narudžba iz Amerike?

Valjda se neće refund prve prodaje loše oslikati na account… i ne kuzim gdje sam pogriješio u setupu… hmm…