Sajt je na Wordpressu i ima oko 80.000 stabilnih posjeta mjesečno, pretežno s Googla. Domena je super-snažna (DR52) i rangira visoko za sve što se objavi. Do sad je objavljeno 506 članaka, od čega je polovica AI generirana ali s ručnom fact-check kontrolom i optimizacijom. Ima još ogroman broj tema koje nisu pokrivene i puno prostora za rast.
Pošto ovo nije niša s kojom sam se bavio u prošlosti i nemam puno klijenata, monetizacija je odrađena skromno. Krajem prošle godine sam uključio Google autoads i u prosincu 2024. je bilo €147, a u siječnju 2025. €128. U zadnjih 12 mjeseci sam prodao 19 sponz. članka u ukupnom iznosu od €1700. Nisam nikome nudio članke, već su upiti dolazili sami putem emaila ili Whitepress platforme.
Vjerujem da bi se kontaktiranjem privatnih klinika, farmaceutskih kompanija, health shoppova i slično, moglo prodati puno više sponzoriranih članaka, a možda i display oglasa.
Cijena za sajt je €5500, ona je fiksna i ne interesiraju me kontra ponude. Za više informacija mi možete poslati privatnu poruku.
Ja sam veoma zainteresovana za ovaj sajt, da li je sajt namenjen za hrvatsko trziste ili i za Srbiju? Odustala sam od sajta za recepte posto je potrebno previse vremena a citala sam da je cena klika najjeftinija za takvu vrstu sajtova.
Ako mi mozete poslati vise detalja, bila bih vam zahvalna, samo mi je takodje potrebna informacija sta znaci AI generisani tekstovi, da li preko ChatGPT-a ili na neki drugi nacin? Nisam koristila ChatGPT ali su moja deca koristila zbog skole tako da verujem da nije previse komplikovano.
Novca imam na deviznom racunu, ne znam da li je moguce placanje direktno na vas devizni racun? Banka je Inteza ako nesto znaci.
Adsense je postavljen tek 12/2024, na autoads bez dodatne optimizacije. Jučer je bilo 4,65 eura, danas će preko 5 eura. Još jedan guest post je prodan po cijeni od 150 eura.
Mogla bi biti, s boljom optimizacijom. Ja sam samo Adsense autoads upalio bez rucnog ubacivanja jedinica. Mozda se poigram s tim danas pa sljedeci mjesec pokusam sajt prodati po vecoj cijeni jer svakako vrijedi vise nego sto trazim za njega.
Uzmite u obzir da su oglasi postavljeni tek u 12. mjesecu pa je potrebno vrijeme prilagodbe, a da je 1. mjesec u godini uvijek najgori sto se oglasavanja i Adsensea tice pa bi naredni mjeseci po svemu trebali biti bolji. No primarna zarada ovog sajta bi trebala biti prodaja sponz. clanaka ili direktnih oglasa, a ne Adsense oglasavanje.