prodajem sajt sa online epizodama popularne serije andrija i andjelka
posjeta dnevno ima 10ak hiljada (prije je bilo dosta vise (25-30k) ali je sajt prebacivan na druge server i radi problema nije bio online 10ak dana)
Skinuo sam reklame ali dnevna zarada je bila nekih 8-10 dolara, pa nekad i vise.
Skinuo sam da se brze probije jer svi vise vole bez reklama.
online korisnika je konstantno 100-150 pa kad su nove epizode i preko 200
u sledecoj statistici padovi su zbog toga sto je web bio offline i zbog brisanja epizoda
posjeta raste iz dana u dan raste po 800-2000 posjeta dnevno zbog popularnosti sajta
facebook stranica ima 8.000 lajkova i raste konstantno
(bila je 30k ali je obrisana zbog moje greske)
posjeta je sa googla, facebook samo 7%
Za link stranice se javite u pp i ponudite koliko ste spremni platiti
Jel to ona stranica na FB od 30k što je imala nagradnu igru 10x iPhone i slično, pa se na kraju otkrilo da je u pitanju prevara? Stranica ugašena, pa ponovo otvorena pod drugim imenom?
Sa tom stranicom nemam nikakve veze moja stranica je bila obrisana 2 dana prije nego sto se proculo za tu.
Moja je obrisana zbog toga sto je prijavljena, uploadovo sam slike od zvanicne serije i video klipove… napunjena je bustom na fb
Najveci sajtovi i ne razmisljaju da stave navedenu seriju na sajt iako bi puno zaradili jer ovi sto su snimili seriju su puno ludi i svako ko postavlja na svoj sajt ce zavrsiti na sudu.
Zato što niko neće više da radi “balkan” posetu, eto zašto… Lakše je izbaciti jedan blokbaster ultra popularan film i na tome zaraditi, nego se mlatiti sa domaćom kinematografijom i čekati hoćeš imati 50k pregleda za mesec dana… e to je poenta, a ne nešto drugo…
Domaća Kinematografija vs Svetska Kinematografija + budžet prvih i budžet drugih… e tu je razlika… + marketing, reklama, promocija kod prvih je smešna, a kod drugih ogromna…
Nije moguće da je “balkan” postao centar piraterije, i da tu nastaju najveći i najpopularniji sajtovi na svetu koje danas koriste milioni ljudi, da priča možda nije malo drugačija…