Nakon dosta razmišljanja, ipak sam odlučio prodati stranicu sa kojom sam imao velike planove, ali nažalost novac koji sam mislio ulagati u nju mi je veoma potreban. Engleski jezik mi nije baš najbolji, te stoga ni ne mogu pisati članke sam, tj. mogu ali izgubim jako puno vremena. Iskreno, mislim da u ovome ima jako puno potencijala, tematika baš i nije zastupljena na internetu, a sve više i više su poznati ovakvi uređaji. Ovdje ću napisati sve što je potrebno da znate vezano uz stranicu, a ukoliko pak imate još neka dodatna pitanja, slobodno možete komentirati pa ću odgovoriti ovdje.
Nakon prodaje stranice slične tematike na HR jeziku, odlučio sam dio novca uložiti u nešto slično, samo na ENG jeziku. Razlog je šira publika, a tema i ovako i onako nije baš dobro pokrivena. Inače, moram napisati da sam s ovom stranicom zaradio u prvih par dana više nego s bivšom stranicom na HR, a razlog je vjerojatno to što ljudi na Balkanu i dalje imaju određene sumnje u kupovinu internetom.
Stranica je sa radom počela 08.11.2014. godine, a do 09.01.2015. godine ostvarila je 1.136 posjeta, od 659 različitih korisnika. Prosječno trajanje posjete je čak 2:34 minute, a stopa napuštanja 60ak%.
Posjeta je dolazila od sljedećih izvora: Social - 400, Refferal - 386, Direct - 252, Organic Search - 98.
Od 10.01.2015. na Fiverru sam zaokupio reklamiranje narednih 15 i narednih 30 dana, tako da je trenutno posjeta oko 300 ljudi dnevno, ali to su ljudi koji vrlo malo budu na stranici.
Plan zarade je isključivo affilliate, a odabrao sam Banggood.com, jer mi se je pokazao kao jedan od najboljih webshopova za tu tematiku. Do sada ostvarena je prodaja od 633.26$, tj. zarada od cca 25$. Inače na Banggoodu dok ne ostvarite prodaje u vrijednosti 4000$ dobivate 4%, kada ostvarite dobivate 6%, a kada ostvarite prodaje od 10000$ dobivate 8% od prodaje.
Na stranici se trenutno nalazi 23 recenzije od kojih svaka ima preko 500 riječi. U svakoj recenziji postavljene su slike i refferal linkovi ka proizvodima. Od tuda i ide zarada.
Facebook stranica ima 7950 PRAVIH lajkova, te od tuda i ide glavni dio posjeta.
Instagram profil ima preko 500 PRAVIH followera, te također od tuda dolazi veliki dio posjeta.
Nakon prodaje dati ću vam i link ka botu kojeg možete koristiti za reklamiranje Instagram profila po veoma niskoj cijeni od 10$ mjesečno. Inače, taj bot sam lajka slike, komentira, followa ljude i na taj način vi stječete popularnost. Ima opciju i da lajka i komentira fotografije samo s određenim tagovima, što je još jedan plus.
Twitter profil ima preko 15000 followera, ali to su većinom fejk profili. Svejedno mislim da to utječe na ranking stranice.
Mislim da je u stranici veoma veliki potencijal, te da bi se uz punjenje kvalitetnim sadržajem mogla dovesti na visoku razinu. Također, kineski mobiteli postaju sve popularniji, te samim time i popularnost stranice raste.
Ispod su slike vezano uz zaradu/posjetu: