Profitabilan web na autopilotu

Ne znam za druge, meni su najdraži webovi koje postavim na noge i onda godinu-dvije-tri ne znam za njih, a ojri polako kaplju. Po sitno, ali kaplju.

Ima li još takvih niša?

Pošto ne radim to i nisam neki stručnjak osim za preglede sa socijalnih mreža i zaradu u realnom vremenu. Ako može pitanje tvoje stranice koja su niša i zarada je od reklami ili radiš nešto drugo? Strana publika ili domaća?

1 Like

ako mislite na google organsku posjetu onda fol nije u niši već u googleu

ako google vidi da se sajt ne osvježava redovno ablegen je to

O čemu vi. Na autopilotu sam otkako znam za web i sebe. Ako deklariramo web kao pasivnu zaradu onda ne vidim drugo nego što je @trnac napisao. Treba imati kvalitetu i pružiti posjetitelju točno ono što traži. Imam jednu nišu u kojoj sam od davnina, konkurencije ima no ne previše. Sada se pokušavam probati u drugoj niši. Naravno da je rizik od Google Updatea velika ali za sada funkcionira.

koliko sajtova imaš koji ti donose pasivnu zaradu, na koji način su monetizovani, kada si zadnji put objavio nešto na tim sajtovima, jesu li domaći ili strani?

Nisa ima mnogo ako ces takve stranice da radis, pa samo otvori amazon i prvo sto vidis mozes napraviti stranicu najbolje proizvode itd ali moras stranice barem ponekad kontrolisati jer ako zapustis sve konkurencija koja je sve veca ce te prestici. Jos bolje je raditi oko tih stranica kao da imas pravi posao zamisli 8 sati dnevno da radis SEO, clanke… sta bi tek postigao za 2-3 godine.

Oko 30ak, adsense u najvećoj mjeri. Imao sam razdoblja kada godinu i pol nisam otvorio ništa vezano uz web. Kako vrijeme prolazi zarada polako pada. Svaki sajt treba obnoviti svake dvije godine, paziti da svaki radi, raditi nove i tako. Ima posla, ali samo kad ja odlučim raditi. Ostalo vrijeme čista pasiva.

1 Like

@ EnverOnajMoralni
Pa je li se moze zaraditi neka ozbiljnija cifra od tih 30-tak sajtova, makar jedna plata?

Ovisno čija. Neka srpska prosječna da. Zaradim više no u struci na 9to5 poslu, na kojemu sam doduše malo plaćen…spojeno, zaradim hrvatski prosjek.

Prije 10-ak godina sam pogodio solidnu nišu, nakon toga sam pokušavao i nisam uspio ponoviti “uspjeh”. Što znači da sam prvi put samo imao sreće :frowning:

Da li ti ta niša i dalje donosi novce? Ako ne, možeš li podijeliti koja je niša. Koji način monetizacije koristiš?

Meni u ovoj drugoj niši u koju ulazim ide solidno.

Envere, ne daj da ti moralnost ne dozvoli da i ti napišeš koji je niche u pitanju. :slight_smile: U suprotnom, ovo gore je bez koristi ikome, pa ni tebi. :blush: Barem uopćeno. :o:

1 Like

Da, ta niša i dalje donosi novce tako da neću napisati o čemu se radi. Siguran sam da velika većina zna o čemu se radi jer sam starosjedioc na forumu.
Monetizacija je isključivo adsense.

Pokušao sam nešto sa specijaliziranim oglasnicima (poslovni prostori, stanovi), ali od toga nema kruha.

Zanimljivo je da se webovi sa flash igricama još drže.

Sorry, ali ne mogu. Samo ću si navući konkurencije.

Ajde ovo će pomoći. Niša ti može biti svaka tema koja nije u razvoju i koja se ne mijenja. Možda će ti sinuti nešto što ni meni nije.

Skroz sam mislio da su te flash igre zamrle otkako je mobitela pomicanja web dalje od flasha.

Da li radiš aktivan dugoročan SEO na pasiva stranicama ili samo u početku, kao ja.

Pojasni mi što bi to značilo “aktivan dugoračan SEO na pasiva stranicama”.

Prvi web sa flash igricama sam napravio 2010. god. Još je danas s istim dizajnom (kojeg nema), nije ni responzivan, url-ovi su sa “_” umjesto “-”, ne sjećam se kada sam dodao novu igricu.

Igrice se igraju. Baš se neki dan javio stariji lik, ima želju da “otključam” neki nivo igrice :slight_smile:

1 Like

Kad smo kod igrica,danas itekako prolaze html5 igre prilagodjene za touch screen.

5 Likeova

Da svakih nekoliko priuštiš novi link ka stranici ili ne radiš SEO za te stranice koje donose pasivnu zaradu? Ja ne radim ništa kada jednom takav sajt pustim u javnost.