Program za video editovanje (watermark i tekst)

Ako moze pomoc za neki program za dodavanje watermarka i onih tekstualnih pravougaonika na vrhu i dnu videa. Najbolje nesto kao okvir ili tome slicno. hvala

Nedavno sam baš naišao na ovo http://www.videoconverterfactory.com/halloween/
Ako možes pričekati par dana ugrabi potpuno besplatno full program kod njih, caka je samo da ga ne možeš update kasnije.

1 Like

nesto ovako da mogu da izvedem, bilo gore ili dole. da li moze ovaj program sto si mi rekao?
bez da pokrivam video, nego da bude povise ili ispod njega. nadam se da sam pojasnio u fulu :slight_smile:

S ovime možeš samo dodati tekst direktno na video, ne znam kojim bi programom mogao to napraviti.

1 Like

hvala, probao sam ne moze ovo sto ja hocu :slight_smile:

1.Ulead Video studio
2.Pinacle Studio

Nema sta ne moze :slight_smile:

1 Like

hvala markoni, probacu :smile:

ipak ne znam da se snadjem. ni sa ovim programima, mada cisto sumnjam da je njima radjeno. ako neko ima resenje bio bih zahvalan. ne znam ni kakk da kucam u goolgle da trazim resenje :slight_smile: ideje sam potrosio a mnogo me zanima.

[quote=“faroALI, post:8, topic:24669, full:true”]
ipak ne znam da se snadjem. ni sa ovim programima, mada cisto sumnjam da je njima radjeno. ako neko ima resenje bio bih zahvalan. [/quote]

Inače preporučujem Adobe After Effects ili Sony Vegas za obradu videa, ali za ovo što ti želiš je dovoljan najobičniji Windows Movie Maker, opcija captions za tekstove i credits za watermark.

Ništa komplikovano, ako si u životu pogledao bar jedan strani film (a znamo da jesi), znaš da ispod videa imaš subtitles odnosno tekstualni prevod. Više nego dovoljna asocijacija za googlanje.

Ako se ne možeš snaći ni u Movie Makeru sa sljedećim pretragama ćeš dobiti dobre rezultate do tutorijala:
“movie maker subtitles”
“movie maker captions”
“movie maker watermark”

1 Like

Base, hvala puno :slight_smile: hvala za predlog i za postupak resavanja ali hteo sam da stavim ne samo prevod i tekst zalepljen na video, nego bas ovako, da bude povise videa u nekom box-u. ili ispod, znaci da ne secem video, nego kao da napravim kao neki border ili frame oko njega sa textom. e to mi je zelja :slight_smile:

To mozes sa Camtasia Studio,ali nije besplatan.

1 Like

Hvala mr good :smile: po ko zna koji put . .

1 Like

Mozes mijenjati position titleova i watermarka (svejedno da li je text ili logo) u WMM. Kada ubacis video i probas, uvjerit ces se da to mozes napraviti.

U zadnjoj verziji wmm s kojom sam ja radio nije bilo moguce ubaciti sliku preko videa.

@drmrgood, prvi result u pretrazi na Google za "movie maker watermark"

Moguće je napraviti i custom .XML template i samo ga pozivati, za kasnije.

Stvar je prijatelju, da @faroALI želi custom generator, nešto kao meme generator ili oni motivational posters generatori, gdje će on samo ubaciti link sa YT ili uploadovati vine te dodati tekst.

@faroALI, za android i iOS postoje dobre app za tu svrhu, pa ako ti se da to raditi preko mob, izvoli.


Za PC googlaj “video meme generator for pc”.

1 Like

jeste, to je ono sto sam voleo da ima, naisao sam na ovo ali ne bih voleo da radim preko telefona. mada cu mozda ipak morati. mislim da za pc ipak nema generator ili nisam mogao da nadjem iako sam puno vremena potrosio na pretragu. a naisao sam na ove za mobitele, mada me cudi da nema za pc . .:frowning: video sam da neko radi na jednoj od stana za nase govorno podrucje, doda jos i zvuk. i mislim da radi i crop videa, tako da po svemu sudeci bi trebalo da koristi neki od video edit programa. hvala Base na ovakvom odgovoru i trudu. :smile:

Pozz.Ukoliko trazite profesionalni video program,pogledajte viidcloud.

evo link ukoliko je netko zainteresiran

https://jvz7.com/c/1805735/362201- unlimited

VSDC Free Video Editor .Toćno to što ti treba .Netrebas kupovat premium sve ima u free… Ja sve radim u njemu već 2 godine i ne kanim ga mijenjat, jednostavan je a ima sve…

1 Like