Prokljeti CSS i frame

Prvi problem - kako u DreamWeaveru da ja njemu objasnim da ocu font Verdana, velicine 9, bez bold ili italic, da je link al da nije podcrtan, samo da se podcrta kad mis dodje? Hvala…

Zaboravio…kako da napravim pop-up frame velicine npr. 400x300 i da se resize ne moze napravit.?

Hvala…:rolleyes:

Za prvo je:
a:link
{
FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 9px; TEXT-DECORATION: none
}

a za drugo si vjerojatno mislio popup prozor a frame:

to spucaš u i onda napraviš link <span class="syntaxdefault"></span><span class="syntaxkeyword"><</span><span class="syntaxdefault">a&nbsp;href</span><span class="syntaxkeyword">=</span><span class="syntaxstring">"javascript:novi_prozor('http://nekisite.com/<br />neka_stranica.html')"</span><span class="syntaxkeyword">></span><span class="syntaxdefault">neki&nbsp;tekst</span><span class="syntaxkeyword"></</span><span class="syntaxdefault">a</span><span class="syntaxkeyword">>&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span>

Iskreno mislim da ti je lakše ne jeb… se sa HTML-om. Dreamweaver ti sve to može napravit sam.
Prvo, za link. Idi na izbornik Window i izabri CSS Styles. Na desnom vrhu malog prozora što ti se otvorio se nalazi strelica. Klikni na nju i izaberi New Style. Tamo obilježi Use CSS Selector, dolje This Document Only, a gore izaberi šta ti treba. LINK ti je za uređivanje fontova za sve linkove, HOVER ti je kada pređeš mišem preko riječi, VISITED je već posjećeni link i ACTIVE je aktivan link. Ako ti tu nešto nije jasno, pošalji mi mail na katastrofa@net.hr.
A što se pop-up prozora tiče… Ponovo idi na Window pa na Behaviours. Tamo klikni na + pa na Open Browser Window. Tamo sve podesi ljepo i to ti je to. Ali pazi! Ako želiš namistit da ti se otvori POPUP kada klikneš na link, onda prvo zatamni link (pređi mjišem preko njega) pa onda sve to uradi. Vidit ćeš tamo sve opcije.

Nadam se da sam pomogao. :njam:

P.S. Ajde molim te javi mi na mail jesi li uspio, baš me zanima. Hvala.

Da, to ti je kao da voziš auto ali ne znaš kako radi motor, kad auto stane otvoriš haubu ali nemaš pojma što je ispod nje :wink:

imaš pravo

[quote=""]Originally posted by cyberphere
a:link
{
FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 9px; TEXT-DECORATION: none
}
[/quote]

Plus:

a:hover { font-family: Verdana; font-size: 9px; text-decoration: underline; }

za ono sto covjek hoce kad mu se prijedje misem preko link da se podcrta, jel? :slight_smile:

[quote=""]Originally posted by gammad
Iskreno mislim da ti je lakše ne jeb… se sa HTML-om. Dreamweaver ti sve to može napravit sam.
[/quote]

Iskreno, mislim da ti je lakse ne jeb… se s tim uopce, kad to uopce ne moras raditi…

nadam se da ne spamam … no ugl. mene zanima da li se može samo pomoću css-a napravit da link (text) kad je miš iznad njega (a:hover) stoji ukoso (italic) … ?

Naravno da može…

a:hover { font-style: italic; }

ma joj kakva java sam si život kompliciraš.najlakši put do željenog cilja je:otvori novi dokument,blank page,napiši par riječi i onda svaku posebno označi i daj joj neki css rule(na dnu dream-a opcija add new rule or edit )(just for this document) i onda se igraš s opcijama.preporučam da najprije napraviš css bilokakvog imena a kasnije ga editiraš i vidiš koji dio za što služu ako pritisneš aply.
ja ti mogu dati i gotovo riješenje ali ovo je najkraći put da nekaj ipak naučiš ako želiš makar su to počeci početaka…sretno

Klonite se automatiziranog rada u dreamweaveru, necete daleko stic… govorim iz vlastitog iskustva. Oke je za naucit program jer (bar meni osobno) je nelos kod editor, medjutim tek kad krenete sami kodirati uz evenutalnu pomoc kavog snippet librarya koje ste si sa vremenom sami napravili - nema tu kruva.

Hebao vad DW Notepad++ je sasvim dovoljan ako želite išta ozbiljno raditi.

Vidim da se gore i java spominje :jaooo:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja