Proliven sok po laptopu

Prolio sam malo soka po tipkovnici laptopa i sad tipkovnica piše kriva slova/više slova i većina tipki ne radi ispravno. Ne mogu se uopce ulogirati u windowse jer ne mogu napisati lozinku. Probao sam sušiti s fenom ali nije bas pomoglo. Ima li netko koji savjet ili mi nema druge nego nositi na servis?

Sušenje neće pomoći jer u soku ima šećera koji će blokirati tipkovnicu. Jedino da isprobaš prije nego odneseš na servis da je opereš dobro u vodi ili alkoholu (medicinski) pa onda staviš preko noći u rižu da pokupi vlagu…

Izgleda da ti nije izgorjela. Obicno se ta tipkovnica sastoji od gumene plastike. Mozes probati sto je rekao Komentar, mozda ce proraditi, ali budi jako siguran da si osusio sve.

No moguce je da nece raditi.

Onda bi trebao rasturit laptop izvadit tu plasticnu gumu van i lijepo je oprat i osusit i vratiti unutra. No ja sma rasklopio svoj HP i nije mi se uopce svidjelo sto sam nasao unutra, miljon srajfova, sve natiskano jedno na drugo, konektori prkaceni s plastikom, katastrofa.

Drugim rijecima odnesi radje na servis.

za prolivenim sokom ne vrijedi plakati…

Trebalo bi rastavit laptop, otkvacit tastaturu i ocistit je. Cisto sumnjam da se da spasit jer se tastatura sastoji od nekoliko slojeva folije koje je nemoguce ocistit bez kompletnog rastavljanja tih slojeva. Folija ima rupice u koje je usao sok kad si ga prolio. Ne znam koliko se kuzis u hardware ali na youtube sigurno ima tutorial za rastavljanje i tvog laptopa. Ako ciscenje ne pomogne, narucis novu tastaturu s ebaya.