Promjena strukture URL-a

Želio bih promijeniti strukturu URL-ova na svom wordpress blogu…

sa

domain.com/2008/08/11/ime-posta

na

domain.com/ime-posta/broj posta ili datum

Budući da sam iz nekoliko izvora čuo kako je to daleko poželjnija kombinacija…

Eh ako omogućim 301 redirekciju da li ću imati nekih negativnih posljedica po SEO?

Imaš pluginove koji savršeno rade taj posao
Evo, googlanjem sam naletio na ovaj:

A za SEO probleme ti stvarno ne bih znao odgovoriti…

Imas i u administraciji da to promijenis!

Odi u wp-admin > Settings > Permalinks i klikni na Custom structure, upiši bez navodnika “/%postname%/”

Da, znam kako ću promijeniti samu strukturu, ali me zanima kakav će imati utjecaj na SEO…

Ako dobro odradiš 301, neznatno će se smanjiti snaga koju si dobio linkovima ka starim adresama. Ako ti nije jaka konkurencija ne bi trebalo da bude veći problem ali ako je konkurencija prilično jaka onda i nijanse mogu da odlučuju. Moraćeš da proceniš.
Ako pitaš je li 301 u redu generalno iz SEO perspektive - u redu je.

[quote=“acca”]Ako dobro odradiš 301, neznatno će se smanjiti snaga koju si dobio linkovima ka starim adresama. Ako ti nije jaka konkurencija ne bi trebalo da bude veći problem ali ako je konkurencija prilično jaka onda i nijanse mogu da odlučuju. Moraćeš da proceniš.
Ako pitaš je li 301 u redu generalno iz SEO perspektive - u redu je.[/quote]

Ni sam ne znam što da napravim, imam preko 1000+ podstranica s takvom strukturom URL-ova, no u određenim raspravama na netu sam primijetio da bolje posjećene stranice guraju

domena.com/ime-posta/#broj ili datum

A vidim i da se neki zale totalno izgubljenim PR nakon 301 redirecta…

301 redirect prenosi skoro kompletnu vrijednost PR-a, zanemariv je gbitak. Problem je što ne prenosi snagu i relevantnost anchora backlinka koji su linkali na stari URL.

Necu radit sad tvoj posao, pa probaj sam potrazit postoji li WP plugin koji ce zadrzati stare URLove kakvi jesu te nove slagat po novom. Ili plati nekom kintu da slozi neki hack.

Jer overall, kolko god svi, pa i google tim, pisali da je to “neštetno” za SERPove, manje vise su iskustva mahom negativna. Sto je jos gore, vecina ljudi koji pisu o tome su teoreticari. Nikako to nije zezancija, ako ovisis o SE trafficu.

Greska 1 je mislit da je struktura URLa bitna vise od kvalitete sajta ili sve ostale offsite optimizacije. Cim pocnes mislit o tome znaci da ne radis sav posao okolo dovoljno dobro, i sto je najgore, to znas. Stiskanje 5 dodatnih posjeta iz promijenjenih URLova na rizik gubljenja 90% longtail traffica i zamorne procedure kojom ces to postici nije najmudrija odluka.

Cisto razmisli jos nekoliko puta prije nego uopce krenes s planom.

Da, idealno bi bilo kad bi mogao promjeniti strukturu URL-ova tako da struktura starih postova ne bude dirnuta…a da novi idu s novom strukturom…

Sigurno postoji neki plugin koji to omogućava…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja