Promjena WIRE paymenta s Osobe na Firmu

Da li je neko imao ovo iskustvo, da mijenja adresu za Payment s Fizičke osobe na Firmu (AdSense uplata direktno na račun u banci).

Pošto vidim na AdSense da je nemoguća promjena Personal u Business account type, nego to oni rade za klijenta (pisao sam im, čekam odgovor) ili je neko možda od vas “na svoju ruku” umjesto Imena i prezimena napisao Ime firme, IBAN i SWIFT pa mu je prošlo.

Iko… iskustva?

Isplaćivali nekoliko godina na devizni račun fizičkog lica (obični) i kada sam reg. firmu unjeo podatke od novog deviznog (ime firme umjesto mog imena) i nije bilo problema. A ne vidim ni zbog čega bi bio problem?

1 Like

Javio mi se Support i za dva dana promjenili su mi account u Business :slight_smile:

Tamo u Payments se pojavi padajuci meni pa mozete “switchat” izmedju accounta, vjerovatno jedno vrijeme dok ne ode i zadnja isplata s Private accounta.

Od dana kada prebace account na Business od tada ide zarada i nakon sto se predje “prag” od 10€ moze se dodati novi Payment.

Jasno su mi naveli da sve sto je zaradjeno na Private account biti ce tamo i isplaceno, to mi je bila jedina nepoznanica, u biti i logicno je, a ono sto je zaradjeno kroz Business acount ide u novi Payment.

Kada se sve sagleda, isplate ce i dalje ici mjesec za mjesec, znaci nece biti prekida zbog promjene accounta.

Ja cisto da napisem da znate sta bi vas moglo ocekivati ako se odlucite na nesto slicno.

Pisete sve kroz Help kao e-mail (gornji desni “?” ugao), jave vam se na replay, pitaju vas za nove podatke o firmi, posalju vam aktivacijski email i odmah sve radi. Samo me je prepao email da mi je “Account canceled” :-), ali u biti to je samo info da su vam “zatvorili” Private racun.

Eto, sada imate sve objasnjeno :slight_smile: