Propada Skype Nakon Microsofta

Eto, pa kako imamo topice za sve bitne stvari gdje dobro rantamo, ajmo ovdje rantat skype.
zamisli Skype onaj koji se vrtio po filmovima, svi su ga obozavali. Da bi nakon sto je Microsoft ga preuzeo sve otislo k tristam vragu.

Evo moj rant:
Idem da kopiram tekst sto mi je covjek natipkao u par redova, I pazi nebuloze, user friendly 21stoljeca iz Microsoftove produkcije, ja moram svaki taj redak oznaciti posebno, pa copy paste…

Hvala Microsoft, neznam kada ce vec netko zgaziti tog sarlatana…

2 Likeova

ja otvorim u OPERI web.skype lako kopiram lako prevucem kontakt ,… vise skype ni ne koristim odvrano spor i milion g,a na njemu

kak mislis u operi web.skype? Jel to isti skype protocol samo drugo sucelje? Odnosno jel to skype samo preko Opere?

da
https://web.skype.com

1 Like

Browser not supported

Use Microsoft Edge or Google Chrome to access Skype for Web experience.

Alternatively, download Skype on your desktop computer.

  1. čega se god Microsoft dokopa (kupi), to propadne
  2. i ono malo korisnika otjera browserom koji ne podržava Skype

:clap::clap::clap:

nemojmo zaboravit mesinger (msn) koji je bio od Microsoft-a koji sam koristio u počecima a koji je zagašen. Nakon toga facebook izbaci svoj i sve funkcionira :slight_smile:

1 Like

mene samo zanima kad ce netko napraviti OS koji podrzava sve programe postojece… Linux je super alternativa ali kad na njemu nemozes runat sve…

Najveci je problem sto je cjela industrija napravljena oko Microsofta, zato i to je njihova snaga, monopol…

Sigurno to nije bezveze da sve radi u Windowsu jer čak 94 % svih kompjutera u cijelom svijetu koristi neki od Windowsa a to je kao da svi govore istim jezikom čime je postignuta velika izmjenljivost i sve radi posvuda manje ili više dobro ali ipak radi. Zato se mi bavimo samo s Windowsima jer drugih jednostavno nema u dovoljnom broju da bi bilo bilo kakve potrebe se baviti s njima.

1 Like

Tak iskusan čovjek a ne zna sliku staviti…

Prebacio se na windowse jer na linuxu nema interneta. Molim za razumijevanje. Hvala

3 Likeova

Skype je propao ima 3 godine haha, sad je aktuelno ts3 i discord…

Računica ti ne štima, nije 94 % , nego je 90.54, kad zbrojiš windowse sa slike. :sweat_smile::sweat_smile:
Dakle windowsi su oko 90 % kod desktop računala, dok kod servera i super računala prevladava linux, a kod nekih drugin na desktopu čak i macos. Windows polako , ali sigurno gubi dio tržišta.
Da te pitam , da je kod nas zakon za pirateriju kao u njemačkoj, koliko ljudi bi kupilo windowse? Koliko sam vidio , cijena je oko 1800 kn retail ili bi tražili alternative?

Koji to jezik trebaju pričati da bi sve radilo?
Ms office radi i na macos-u , taj problem smo riješili.

Libre office -> stari ms office format se bez problema otvara u ms office-u, mali problem su formule , makro naredbe i sl., ali većina dokumenata je jednostavna, a ako nekome ide nešto kao službeni dokument ide u pdf-u.

Igrica isto ima i za mac , a ima čak i najboljih naslova itd…

Ovo tipkam sa linuxa. :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

A skype imam i na linuxu koji radi, a čak i preko browsera za čudo. :laughing::laughing:

Nikad čuo

Vidio, ali mi djeluje jako odbojno.

Valjda sam staromodan, ja preferiram e-mail, SMS i telefon, od čega isključivo e-mail kad su nepoznate osobe u pitanju. Instagram nemam niti želim imati, privatni Facebook profil otvorim 3 puta godišnje. a nisam niti Skype nikad u životu koristio :slight_smile: Meni je prije 20 godina bio fora ICQ i onaj njihov zeleni cvijetić:D

1 Like

Na free dosu ga sigurno nema.

Nisi cuo za TeamSpeak3? Skype sam koristio davno dok sam igrao neke igre sa prijateljima… Sada koristim Discord ponekad za pregled poruka i to je to

1 Like

Ne, nikad :slight_smile: Evo sada kada si napisao puno ime i dalje mi je totalno nepoznato :slight_smile: Možda sam negdje i naišao na to, ali mi je isparilo jer mi je potpuno nepoznato ime.

Za Skype naravno znam, mislim da čak i postoji neka predinstalacija u mojim Windowsima, ali nikad se nisam registrirao niti ga koristio. Ne zanima me to :slight_smile:

tgeamspeak je mocan, ali mumble je ubojica, mozes uvest 100 i vise i vi pricate kao da ste na stadionu…

@htitnapcsluzba ja mrzim widnows, a volim linux, prakticki dok se logiram u ssh svrsavam, onda zamislite moju frustraciju zasto na 4 PCa koje svakodnevno koristim imam Windows 10…

Je suis ICQ

Ako išta pamtim s weba od prije 20 godina, to je moj ICQ broj

A tek kada se pojavio Trillian

Uh, stari se :smile::smile::smile:

1 Like

Ja sam isto uvjeren da se microsoftu ne piše dobro. Kvaliteta nikakva, a prosječne plaće negdje 38 000 kn u HR.
Ta mašinerija je postala tak gladna love, a ne stvara dovoljnu korist da to opravda. Da su uspješni, nakon ovoliko godina windows bi koštao mizeriju…a win košta ko pola računala.
Sumnjam da se to može održat…
Također, C# im je izgrađen na jako lošim temeljima. Dok je php i sistemi koji se grade oko njega…sve je modularano i lebdi na krilima snage open sorce zajednice. U to isto vrijeme microsoftovci pokušavaju na skupim plaćama održati korak sa open source konkurencijom. Na duže staze, mislim da nemaju nikakve šanse. Zanimljiv run svakako.

2 Likeova

Ne znam da li propada ali ja sve slabije koristim Skype jer mi je poceo ici na zivce. Ova nova verzija mi cesto laguje, ne svidja mi se search i jos neke sitnice. Sve vise koristim Telegram, tu mi je dosta prijatelja i klijenata i sve radi odlicno. A kad se sjetim ICQ , MSN … uh lete godine :slight_smile:

2 Likeova