Prosjecna zarada na drustvenim mrezama

Naletih na zanimljivu sliku pa rekoh da zajedno prokomentarisemo, kakva su vasa iskustva sa pojedinim drustvenim mrezema i zaradom na njima?
Ovdje je koliko sam skontao prosjecna mjesecna zarada od reklama na pojedinim mrezama osim valjda na Instagamu gdje su sponzorisani postovi ili sta vec…

1 Like

Koja zemlja?
Nakon koliko vremena zaradis tu lovu? (Znam da si ti napisao mjesecno, ali sto je autor slike rekao).

Vjerojatno ove Tier1 zemlje jer teško da ostale zamlje zarađuju ovoliko…

Koliko vidim što se tiče zarade twitter najslabiji :worried:

1 Like

A mozes preko storija finu posjetu dovlaciti, ja imam domaci 40k po storiju preko 1k ulazaka. Ali nazalost to su domace posjete :joy: Sto znaci da imas sa jakim zemljama, pustis 2-3 storija u toku dana i eto ti fine zarade samo od toga.

1 Like

Evo sad sam nasao post koji je realno glup k’o ■■■■■ (https://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2016/10/daily-chart-9) a mislio sam da “The Economist” pise bolje clanke, da ih barem izanalizira. Ali eto oni se pozivaju na capitiv8 pa mi se tamo mozda mogao naci clanak sa detaljnim objasnjenjem.

Da napisem vezano za temu evo npr. za YT ako imas tier1 (vecinom USA) zemlje mozes vec sa nekih 60-70K subscribera, uz dobru aktivnost kanala, doci do cifre od ovih njihovih 12.500$ samo od Adsensa.

1 Like

Mislim da je ovo napisano za USA zarade … iako ima doticaja i s nama … dijelom :slight_smile:

Mozda bi trebalo imati uticaja i koliko je lako/tesko skupiti toliku posjetu na nekoj dr.mrezi.
Ima mi smisla da twiter ima najslabije jer se posjeta moze skupljati samo pisuci poruke od 160(ili su povecali) kataktera.

Ništa nije lako, ništa nije teško… Ma i twitter i instagram je u početku bilo lako skupiti posjetu i brzo sam na twitteru dosao do cca 1000 followera… stvarnih! Bio sam probao neki paket 1500 followera za 15$ i svi su nestali u 3 dana tako da su ostali samo pravi.

Imam 2 objave nevno, gađam moju nichu koja je popularna na twitteru i lajkam im i komentiram i dobivam dnevno puno više privatnih poruka nego folowera.

Sve još radim ručno…