Prosljeđivanje opcija na iframe stranicu

Naslov teme je čudan jer nisam znao kako to napisat točno po naški… :slight_smile:

Imam 2 domene. Na domeni A se nalazi stranica na kojoj su neke informacije. Na domeni B bi postavio iframe i vukao te informacije sa domene A. Postoji li mogućnost da ja u tom iframeu na domeni B postavim recimo: data-kategorija=“auto”, i onda čim se učita taj iframe da stranica na domeni A povuče vrijednost “auto” tako da mogu prikazati samo informacije o autima.

Znači nešto slično/isto kao što ima facebook s onim svojim lightboxom u kojem možeš postavit data-colorscheme=“dark” pa dobiješ tamniju ili svijetliju varijantu.

Može li se to sve napraviti da se na domeni B ne mora ubacivati nikakav dodatni kod osim iframea?

Pokušavao sam razne kombinacije sa window.parent.document, ali nemam toliko znanja oko javascripta, pa nisam ništa ni uspio. Ne znam više ni kako bi to tražio na googleu, sve sam pregledao što sam našao, ali bez uspjeha.

Za takve stvari postoje APIji i AJAX i JSON.

Kao što ti je CC rekao, za tako nešto koristi recimo Ajax. Istina moguće je to napraviti sa iframeom, no to ce ti samo zakomplicirati zivot, ionako ces na toj domeni A morati odrediti tocan filter toga sta zelis i onda taj link staviti kao source na iframeu.

iframe sam mislio jer mi se to činilo najjednostavnije. Jel bi to moglo onda funkcionirati ako bi se poslati ti parametri kao što si napisao kroz src, recimo /page.php?cat=auto. Jel bi tu trebalo paziti na nešto? Na domeni A mi nije problem ništa napraviti, tu ću srediti sve, samo nisam dovoljno upućen u princip kad treba ići s druge domene nekakv upit ili zahtjev.

Sada za početak mi treba neko jednostavno rješenje dok ne vidim koja će mi biti isplativost toga. Ako se pokaže kao nešto što će mi trebati dosta u budućnosti, onda ću i platiti nekome da mi to odradi kako treba.

to će ti raditi…

Super. To će mi za sada biti dovoljno. Hvala. :zhuja:


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact