Provjera unikatnosti sadržaja članka

Kako provjeravate unikatnost članaka? Gugl više uopšte dobro ne radi za upite pod upitnikom. Nekad se najlakše na taj način nalazio kopirani sadržaj. Nikad nisam pretjerano koristio tulove za provjeru jer ih je činilo mi se prilično lako prevariti. Stoga kako sad provjeravate unikatnost sadržaja. Gugl više uopšte ne radi ko prije i nerijetko je da za upite normalne izbaci 7 strana pretrage i masu toga nema u guglu i ne daje ikakve rezultate. Iskreno mene nervira to al eto tako gugl radi, pa mi pravi velike probleme jer upiti sa navodnicima više skoro ničemu ne služe kad je u pitanju provjera kopiranog sadržaja. Sad ne vjerujem da tulovi rade daleko od tog principa provjeravanja po paragrafila rečenicama i sl. No je problem što masu toga više nema u indeksu gugla i lako se mogu provuć kopirane stvari.

Dakle šta vi koristite i kako provjeravate pisce da li su članci unikatni?

Najbolji tool za proveru ti je 1text.com… Ja tamo proveravam.

1 Like

ništa ovaj alat ne vata da ovi AI botovi plagiraju, sve je orginal. zanimljivo. mada i jeste sve orginal, ništa manje i više od većine pisaca.

Sa copyscape.com Mada tu i tamo profula, ne radi baš najbolje, ali šta je tu je. Daleko bolje s ovim nego ručno rečenicu po rečenicu. :smiley:

pa kontam da je te alate lakše prevariti no gugl, bar kad je ranije radio gugl kako je radio. sa par random rečenica tj djelova rečenica pod navodnicima i par rečenica il paragrafa bez navodnika su brzo otkrivala koji pisac kopira. a od alata sam odustao jer ništa zeru spinovano uglavnom nisu prepoznavali kao kopiju dok bi gugl to lako nalazio. i zato sam ja tu provjeru ručno radio

Copyscape je ozbiljno sranje, koristi ovaj tool sto sam poslao i neces imati ni jedan problem :slight_smile: :slight_smile:

Vjerovatno je tako. Međutim, nema teorije da uzmem neki dugačak tekst i detaljno tj ručno pregledam, jednostavno oduzima previše vremena. Ovako provučem pa ako šta nađe, onda dobro.

Može pomoći da se provjeri jel neko uradio isti prevod teksta i tako neke sitnice.

Što je Copyscape sranje? :smiley:

Copyscape + Grammarly i nemas problema kad preko oboje provuces tekst

Koristio sam premium verziju copyscape-a ali nije mogao da detektuje dobar premium spinner, jedan od pisaca mi je skoro godinu dana spinovao tekstove doduse srecom pa je taj pisac vecinom pisao samo guest postove i mozda 10% contenta na glavnim sajtovima.

Sve u svemu gde je na copyscapu bilo 99% unique 1text je primecivao 30+ posto plagijat…

Meni se najbolje pokazao Grammarly. Baš sam upoređivao sa 1text i ostalim koji kažu da je unikat, a kad ga provučem kroz Grammarly izbaci plagijat.