Vidim da postoje hiljade ljudi koji putuju ovim jeftinim zemljama tipa Tajland, Vijetnam, Kambodza itd i snimaju i pisu o tome. Ovi koji imaju dosta pratioca uzimaju milione na godisnjem nivou, ali vjerovatno samo 1-2% onih koji krenu bilo sta snimat i pisat zapravo uspiju zaradjivat nesto opipljivo od toga.
Ono sto sam primjetio- sa naseg govornog podrucja nema skoro niko da snima, bas na taj nacin. Ima onaj s Kamberizmima al to nije poptupno isto kao ono gore pomenuto. Ima naravno i nekih blogova, al bas rijetko da neko nesto snima, pokazuje videe itd
Naravno, kad snimas za domacu publiku, RPM je dosta los, ali ovdje je velika prednost sto gotovo da nema konkurencije pa vjerujem da ne bi bio velik problem da se stigne do neke brojke od 400-500k pregleda (mjesecno ako se nesto izbacuje svaki dan) ako se malo posveti vremena editovanju i pravljenju kvalitetnog sadrzaja (ne mora biti klasican vlog).
Sta vise kazete, koliko je realno za ocekivati da se napravi nesto od ovoga? Koje ādomaceā vlogere/āputopisceā znate? Koje pratite? (sto se youtube-a tice, ja znam kao sto sam rekao, za ovog sto snima Kamberizme, iako mu nisu svi klipovi na tu foru, i za Badjuna).