Rad od kuće: Savjeti za što bolje rezultate dok radite od kuće

Globalno širenje COVID-19 virusa donio je sa sobom neke, za naše područje, nove poslovne izazove. Rijetko smo imali priliku raditi od kuće. Živimo u takvoj sredini, da se poslovni radni dan nije mogao zabilježiti, ako nismo bili u uredu, odnosno na našem radnom mjestu. Rad od kuće nije imao smisla, dok nismo osjetili negativne posljedice korona virusa.

Globalno širenje COVID-19 virusa donio je sa sobom neke, za naše područje, nove poslovne izazove. Rijetko smo imali priliku raditi od kuće. Živimo u takvoj sredini, da se poslovni radni dan nije mogao zabilježiti, ako nismo bili u uredu, odnosno na našem radnom mjestu. Rad od kuće nije imao smisla, dok nismo osjetili negativne posljedice korona virusa.

U većim, više razvijenim državama, mnogi uposlenici su i prije imali priliku raditi od kuće, ali se danas takva praksa proširila diljem svijeta. Bez obzira u kojoj grani poslovanja radimo, određeni dio uposlenika ima mogućnost, i sve potrebne uvjete za rad od kuće . Razne redukcije, i regulacije, dovele su do toga da poslodavci moraju svojim uposlenicima dati mogućnost da rade iz svog doma. Oni sami mogu birati, dali će raditi iz nekog ureda koji imaju kući, ili bilo kojeg prigodnog prostora koji mogu iskoristiti za obavljanje poslovnih zadataka.

Rad od kuće ima svoje prednosti, ali i nedostatke. U nastavku ćemo napisati neke važne savjete, kako da vaš radni dan bude što više produktivan, na koji način možete najbolje iskoristiti kućni prostor za rad, i koje izazove možete očekivati… (cijeli članak)

Iskreno, radim od kuce vec 5 sedmica i mogu ti nabrojati odmah jedan veliki nedostatak rada od kuce.

  1. Rad od kuce podrazumjeva da imate prostor gdje cete raditi da vas ne ometaju. Da bi rad od kuce imao ikakvog smisla, potrebno je obezbjediti radnu atmosferu. Znaci ono sto vam omogucava da budete produktivni. U praksi to podrazumjeva da imate radnu sobu u kojoj vas nece ometati.
    Ukoliko ste samac, ovo vam nije problem.
    Ukoliko imate porodicu(supruga i dvoje male djece) koja je u isto vrijeme sa vama u stanu/kuci to podrazumjeva da imate stan/kucu koji ima odvojenu prostoriju, tj. bas tu radnu sobu. To vam u praksi znaci stan od bar 80 kvadrata. Ukoliko vam neko stalno place,vristi, pisa,sere dok vi pokusavate biti produktivni, vasa produktivnost je bitno smanjenja.

Jedva cekam da se vratim na posao.

Evo moj savjet za sto bolji rad od kuce: radite dok svi spavaju. I onda kupiti stan od 120 kvadrata.

Jedva cekam da ovo ■■■■■ od korone zavrsi.

3 Likeova

Sve potpisujem, kad smo kod ovoga …
Ima li kakvih preporuka za slusalice koje ne propustaju vanjske zvukove, a opet su pogodne za dulje nosenje?

Previse ste svi razmazeni ,svi bi nesto delali da su uslovi idealni i 100 % kontrolisani…radis onako kako ti to uslovi dozvoljavaju ,od 2000 sam na netu radis kada mozes i ne kukas :stuck_out_tongue: kada ne mozes odes na kafu ,na plivanje,rolere,klizanje,biciklu ,itd itd,malo rada , a mnogo zadovoljstva je recept za dug zivot,

1 Like

Bose QC35 II - koristim ih vec vise od pola godine i stvarno su odlicne.
Cijena jeste malo veca, ali nisam se nijednom pokajao zato sto sam ih kupio.

1 Like

1 Like

Batali ti ovo i budi motivacioni govornik jer to je recept za dug zivot. Salim se, tezak dan pun vriske i dječijeg plača koji tako dobro utiče na ljude

nista slađe od dječje graje. čekaj malo da porastu biće još ljepše. mi se igramo rata oni pucaju ta ta ta ta ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta ja se pravim mrtav ili se pretvorim u :bomb:

Radim i ja mnogo od kuće, inače, bez korone. Znam što pišeš i razumijem. Teško se dogovoriti sa svima u kući/stanu. Odem nekada na posao, s velikim osmjehom, da se odmorim…

Slazem se sa @bobo_1, nije lako radit od doma ako imas djecu, pogotovo ako trebas obavit koji razgovor…sad vidim koliko mi fali vrtic i teta kiki :face_with_hand_over_mouth:

Ova situacija je specificna bila, ali ako pricamo o radu od kuce generalno, i ako neko nema uslova tu su coworking prostori. Bio sam zbog konferencija na vise coworking mesta i neka su mi ostavila sjajan utisak. Iako imam uslove pomislio sam kako bi bilo ovde kul raditi, stoni tenis, bar, soba za relaksaciju, ljudi koji rade slican posao kao ti itd…

ja sam jedan dan pošao u kovorking spejs i izdrzao sam možda 3-4 sata. ne mogu čadit, nerviraju me i dekoncentrišu ljudi, nemam mir koji mi je potreban da radim u takvom prostoru

1 Like

verovatno sve zavisi od mesta do mesta, mislim da se zove Nova Iskra ili tako nesto, odvojeni su delovi za rad i deo za opustanje i zabavu, i tamo gde se radi je tiho . Ali dobra je opcija kada zelis da prekines rad, uvek mozes popiti pice, popricati o poslu ili odigrati stoni tenis sa nekim, kao neki oflajn forum, ovde dolazimo da popricamo i podelimo misljenje dok pravimo pauzu u radu, a tamo je to isto samo uzivo .

1 Like