Razlika u CPC od dana do dana

U posljednja vrijeme primječujem priličnu razliku u CPC od dana do dana.
CTR, broj klikova i broj ukupnih posjeta je skoro svaki dan isti. Također i stranice koje se posječuju su skoro uvijek iste( znaci klika se na oglase na istim stranicama) ali CPC ide od 0,02 pa do 0,07, 0,09 ima li ko kakvu ideju zasto je to tako, te sta se tu moze poduzeti.
Stranica je iz potpisa.

Hvala

Postavke pozicije oglasa i boja podloge, teksta je najbitnija.

Povećajte svoj AdSense prihod pomoću poboljšanih stilova oglasa

Učinite li oglase vidljivijima korisnicima, možete povećati svoj klikovni postotak te u konačnici i svoj AdSense prihod. Neka dizajn boja vaših oglasnih jedinica bude temeljen na jednoj od tri osnovne tehnike: stapanje s pozadinom, nadopunjavanje ili kontrast (neki primjeri). Surađujući s izdavačima ustanovili smo da su najuspješniji oglasi sa svijetlim obrubima ili bez obruba.

Prilikom odabira boja razmislite i o poziciji svojih oglasnih jedinica: ako je oglas dobro integriran u sadržaj vaše web-lokacije, stapanje oglasa s pozadinom može naglasiti osjećaj kontekstualne relevantnosti. Ako je oglasna jedinica udaljena od glavnog sadržaja, pažnju korisnika mogu zaokupiti kontrastnije boje. Ako imate web-lokaciju koju često posjećuju isti posjetitelji, predlažemo da povremeno izmijenite boje oglasa kako biste izbjegli da korisnici zanemare oglase. Napominjemo, cilj nije zbunjivanje korisnika kako bi mislili da su oglasi sadržaj, već poticanje korisnika da pogledaju i pročitaju oglase tako da mogu kliknuti one koji ih zanimaju.

Optimizirajte stilove oglasa

Nedavno smo pokrenuli i poboljšanje naših zadanih postavki fonta. Za svaku oglasnu jedinicu koja je postavljena tako da prikazuje zadani font i veličinu fonta naš sustav automatski prikazuje opciju s najboljom izvedbom. Više informacija o tom poboljšanju možete pronaći na našem blogu Inside AdSense.

Source: Google

[quote=“Mateuss”][/QUOTE]
hm, ali kod mene se radi uvijek o istim oglasima koji daju toliko razlicite rezultate.

Ja ne mjenjam izgled oglasa i oni su uvijek na istim pozicijama.

[quote=“tom971”]hm, ali kod mene se radi uvijek o istim oglasima koji daju toliko razlicite rezultate.

Ja ne mjenjam izgled oglasa i oni su uvijek na istim pozicijama.[/quote]

Teško je reći da se radi o istim oglasima, oglasi nisu isti za nekoga tko je iz hr i nekoga ko je iz usa.
A razlika u cijeni klika je isto razlika za hr ili usa korisnike.

Pristupi svojoj web stranici sa Chrome i isto sa Mozilom i vidjećeš razlike u oglasima.

ti mene ne kuzis.
Postavke oglasa su iste, boja font, pozicija i ostalo.

Mogu one biti iste, ali ovisi odakle je osoba koja klikne na oglas.

Npr. dođe posjetitelj iz Hrvatske, njemu će taj isti oglas prikazivati npr. “Jeftina izrada web stranica”, i za taj klik ćeš dobit 0.05€.
Onda dođe posjetitelj iz npr. SAD-a, njemu će taj ISTI ad unit prikazivati oglas “Best CMS”, i za taj klik ćeš dobit 0.40€

Tako se meni negdjeprije dogodilo da sam za klik iz Australije dobio 1.75 € za jedan klik, a inače mi se CPC kreće u rasponu od prosječno 0.02€ do 0.10€

Inace, @Mateuss, sve je to fino i krasno, ali su vecinom ti Googleovi savjeti cisti bullshit. Ja sam probao ovo s fontovima pa mi stavi toliko mali font na tekstualne oglase da je to katastrofa. I ovo za kontrast, nema sanse da to pali, barem ne pali kod mene. Blending ok, ali kontrast nikako…

Ok još jednom;

posjete su uvijek iz istih podrucja tu skoro da i nema oscilacije.
Stranica je na hrvatskom tako da sumnjam ( a i vidim) da nema amerikanaca.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja