Razvoj softvera u PHP-u vs konvertirani C++

Znači ovako, zašto veće firme konvertiraju C++ aplikacije u webaplikacije (PHP, itd)? Ako se nešto može kodirati u PHP-u, zašto “je bolje” (according to programming sites) izkodirati isto to u C++/C pa prebaciti u PHP?

Vidio sam da i po forumu neki govore da je “bolji” npr Ruby (ROR) ili ASP nego PHP? Ako se isti kod u jednom i u drugom napiše, koje su razlike?

Heh…

Nisam nikada čuo da bi netko programirao u C-u, pa to prevodio u PHP. Jesi li siguran da si ti to dobro razmio?

Shvatio bih da netko ima već napisanu aplikaciju u C-u, koju sada želi pretvoriti u online aplikaciju, pa se odluči prebaciti to u PHP.

Ovo što neki govore na forumu su u 99.99 % gluposti.

Negdje sam čitao da neke firme svoje stranice kodiraju u PHP-u, pa preko nekog programa konvertiraju u cpp, ne pišu ponovno cijeli kod, pa me zanima zašto (ako je tako).

Heh, moguce :slight_smile:

[quote=“jcrnkovic”]Negdje sam čitao da neke firme svoje stranice kodiraju u PHP-u, pa preko nekog programa konvertiraju u cpp, ne pišu ponovno cijeli kod, pa me zanima zašto (ako je tako).[/quote]To je već drugi par rukava - uoči da si gore postavio upravo suprotno pitanje.

To radi Facebook:

http://www.stanford.edu/class/ee380/Abstracts/100505.html

Mislim da ovo ne bi smio smatrati nekakvom posve uobičajenom praksom. Više slučajem izvanrednog problema za koji su primjenili izvanredno rješenje.

[quote=“jcrnkovic”]Negdje sam čitao da neke firme svoje stranice kodiraju u PHP-u, pa preko nekog programa konvertiraju u cpp, ne pišu ponovno cijeli kod, pa me zanima zašto (ako je tako).

Heh, moguce :)[/quote]

zbog brzine.

@jcrnkovic, upravo zbog brzine, odnosno dosta menjeg opterecenja procesora. Dakle kad se radi o nekoj popularnoj stranici, onda je vazno i koliko trosi resursa.

Evo imas recimo na linku ispod koliko je koji brzi programski jezik (npr. c++ 1,52 dok je php 94)
C++ vs. Python vs. Perl vs. PHP performance benchmark « /contrib/famzah


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja