React,js aplikacija za portfolio | Timesheet

Pozdrav forumaši, šta mislite da li je ovo dobra aplikacija za portfolio? Radio sam na njoj proteklih dana. Gledao sam da to bude nešto što trenutno nema na yt, odnosno nema nekog tutorijala na yt kako se pravi. Da bude nešto “unikatno”.

Radi se o aplikaciji za praćenje radnih sati i automatsko računanje zarađene plate na osnovu broja odrađenih sati. Može se dodati više tagova, odnosno oni mogu služiti u mom konkretnom slučaju kako ja koristim to da označavam prvu, drugu i treću smjenu kao i hourly rate za svaku od tih smjena.

Novi zapis o odrađenim satima se dodaje tako što se klikne na dan u kalendaru i upiše se broj sati i odabere se tag koji želimo. Zapis se uklanja tako što se drži cca 2 sekunde na danu na kojem želimo ukloniti zapis.

Link live aplikacije: https://sihtarica.netlify.app/

Volio bih da čujem vaše mišljenje o aplikaciji, šta bi myb trebalo promijeniti, dodati i ukloniti. Za dizajn definitivno nemam oko ali gledao sam da to koliko-toliko izgleda okej što se tiče dizajna.

2 Likeova

Htio probati i prva moja kritika bi bila da je tesko uopce probati.
Rrgistracija?
Zašto ne neki demo bez registracije?

Prihvatio sam i registraciju, zatim druga odbojnost mi je što u startu tražiš odmah puno polja i tu odustajem.

Kad je već registracija, idealno bi bilo da je omogućeno “Sign up with Google”, no ako već nije onda da tražiš korisnika samo ono najnužnije … a ne da ispunjava čitav svoj profil na samom koraku registracije. Stigneš mu uzet sve podatke u momentu kad se on odluči na kupnju/pretplatu ili što već …

Mislim da je ovo bitno za svaku aplikaciju, da ima taj glavni frame oko vođenja usera maksimalno ispeglan.

A tuga današnjeg weba je što svaka aplikacija mora te stvari hendlati za sebe, pa je to onda naravno često oskudno…

Hmm, interesantno, mogao bih napraviti i kao neki demo za koji neće biti registracija potrebna. Smanjiti ću broj polja pri registraciji tako da dobijem bržu registraciju, tipa ime, prezime, email i password samo.

Hvala.

Po meni je neki standard samo username/email i password.

Mogao bih napraviti samo basic ta polja, pa kasnije u aplikaciji ako korisnik želi može dodijeliti ostale informacije.

Inače, aplikacija još nije završena, postoji još nekih dotjerivanja, detalja koje treba dodati, ali onako, osnovna funkcionalnost je ja msm završena.

Javi kada pojednostaviš registraciju da probam jer i mene zanima.

Nisam baš doma s engleskim, ali mislim da imaš tipfeler. Nije revanue, nege revenue.

Može, do sutra ću malo pojednostaviti registraciju i javiti ovdje. Što se tiče “revanue” riječi, nisam ni primijetio to, ispravit ću. Hvala.

Najbolje neki demo, kod logina kreiras temp user na par sati, poslije toga ili delete ili archive…
Tako ces vidjeti koliko je ljudi isprobalo, sto su sve mijenjali, gdje su zapeli pa eventualno i updejte prema tome odraditi…
Stavi formu i za sugestije korisnika, sto oni misle da bi trebalo dodati/izmjeniti…
evo ti i prijedlog za domenu, shiftio.co :slight_smile:

1 Like

Supeer, hvala za domenu.

Inače, šta mislite da li bi ovako neka aplikacija mogla da se razvije u neki veći projekat, ozbiljiniji, kada bi se našao neki backend developer i sve da se uradi po ps.u?

Naravno da moze, ali tu problem nije samo iskodirati app vec i doci do korisnika.
Sretno u svakom slucaju.

Razmišljam već dulje o tome… U realizaciji me sprečava frontend za koji sam trubadur. Backend dio riješim. Ako je netko ozbiljno zainteresiran mogli bi porazgovarati.

Pa evo ja radim React, možeš mi se javiti u privatne poruke da probamo šta realizovati i razmijeniti mišljenje

Poslao

min 20 znakova

UPDATE: Forma za registraciju je pojednostavljana, samo sadzri username,email i password. Ko želi da testira a sprečavala ga prevelika forma za registraciju, može eto pokušati sada.

Mene smeta što nema demo verzije. Čim se moram registrirati da vidim što i kako odustajem.

1 Like

Nije teško ispunit polja za probat kako nesto radi … nego ti je to bio feedback kakav UX se generalno očekuje od nekog app.a

A sad što se tiče funkcionalnosti, nisam siguran da ti radi. Ja klikcem i nikako da upisem neke sate. (S mobitela testiram)
Osim toga, na kalendaru ne mogu odabrat neki dan u proslosti … jel to bug ili fičer ako si tako zamislio? Nebi smio biti fičer jer korisnik želi upisat sate možda za neki dan unatrag.

A što se tiče primjene/potencijala prodaje ovakvog app-a … sumnjičav sam jako. Ima ovakvih aplikacija sigurno tone i to za free… i nisi riješio neki big deal problem omogućivši nekom da si broji svoje sate.

Mislim da su zahtjevi tržišta daleko veći u smjeru da neki šef broji sate svojim radnicima… što podosta traži više funkcionalnosti i od aplikacije. Takav app mora moći uspostavljat hijerarhiju među userima, role/uloge … tko što vidi, tko što može uređivati, tko može generirati određene vrste izvještaja itd itd. … automatsko povezivanje sa plaćama… itd…itd.

U svakom vrstu poslovanja postoje mnoge specifičnosti u brojanju radnih sati pa teško da postoji takav app koji pokriva sve zahtjeve tržišta, nego ovisno od klijenta takav app vjerovatno treba prilagoditi zahtjevima upravo tog klijenta. I upravo radi toga, radi potrebe fleksibilnosti, i mali igrači imaju šansu da proguraju svoja rješenja pored onih najvećih. Jer mali mogu biti fleksibilni prema pojedinom kupcu, tj. prilagodit sustav točno za njihove potrebe, dok kupci tu fleksibilnost teško dobivaju na sustavima koji su u širokoj upotrebi.

Heto, ja ako bi ciljao da se proizvod komercijalizira, onda bi gađao takav app. Osim toga, prije bi valjalo i ispitat tržište u smislu da obaviš razgovore sa određenim brojem firmi i vidiš kako interno rješavaju taj task, koji sustav koriste, koji fičeri im nedostaju u tim rješenjima koje koriste i dali bi bili spremni preći na riješenje koje bi se pravilo točno po njihovim potrebama. Ako skupis dovoljan broj firmi s pozitivnim feedbackom, onda si naučio što tržištu nefostaje i imaš presjek funkcionalnosti koje moraš napraviti koji će te voditi u izradi do konačnog produkta.

Osim toga, ako rješavaš probleme drugim firmama, tj. temeljiš svoje produkte na b2b modelu, onda je tu i bolja lova u igri.

1 Like

Moraš obratiti pažnju i na zakonsku regulativu posebno za kategoriju sati.
Redovni rad, prekovremeni rad, noćni rad, subota, nedjelja/praznik/blagdan, bolovanje, štrajk itd
Pa imaš pravila koliko se može odraditi prekovremenih sati i kako.
Pa smjenski rad, prilagodba smjena po konfiguratoru, pazoti na zakonsku regulativu za prekovremene.

Pogledaj kako zakon propisuje.
Dobra je za portfolio, ali za stvarno korištenje ne, ukoliko se ne držiš zakonske regulative.

Nije trivijalno.

Nema on direktne veze sa tim zakonima … zakone moraju ispoštovati izvješća koje firme generiraju… a onda će posljedično zakoni utjecati na to koje potrebe imaju te firme od takve aplikacije.

Gdje opet, neće svaka firma imati iste potrebe … niti će svako prebrojavanje raditi tu vrstu izvješća koje mora ispoštovati zakonsku formu.

Ne baš. Jer tebi je zakon specifikacija.
Radiš knjigovodstveni sw , moraš se držati zakona. Ne može tebi firma diktirati kako hoće.
Može izgled, može izgled reporta, ali funkcionalnosti moraju biti u skladu sa zakonom.

Jedino što mora biti u skladu sa zakonom je konačni dokument koji firma šalje poreznoj.
I naravno, aplikacija, kao i svaka druga, mora se držati osnovnih zakona: ne ubij, ne ukradi itd.

Retoričko pitanje: kojih zakona se treba držati taj app ako će služiti nekom farmeru da vodi evidenciju koliko je sati koji konj vukao trupce iz šume?