Recenzija hho-sistem.com

Pozdrav,
može kakva preporuka, kritika, opći dojam o stranici.
http://hho-sistem.com
Hvala.

Ne razumijem se u sadržaj, mada ne sumnjam kako je koristan.

Opći dojam? skupi lovu i plati nekome da ti dizajnira pošteno projekt i razradi isti. Ukoliko smatraš kako je isplativ.

Hvala na kritici. Znači ne izgleda kvalitetno, jel može neki konkretni primjer?

Ništa specijalno ali meni se sviđa.

stranica mi je skroz ok izgledom i dizajnom, ali baš to je problem,

vidim da je riječ o joomla templateu

http://demo.joomlashine.com/joomla-templates/jsn_epic/

za 10-20 $ se može kupiti gotovih templatea koji se
i relativno lako prerade, ali u pravilu izgledaju bolje i profesionalnije,

nije velika investicija i tvoj projekt to zaslužuje

mada ponavljam, i ovako mi je ok

meni dobro izgleda :slight_smile:

meni se isto sviđa… otvorila se u trenu. nebi ništa minja

Hvala…

Kazu da uvjek moze bolje, al sve u svemu stranica u domenu onog sto opisuje i vise je nego profesionalna (pogledaj konkurenciju). No mogao bi malo ovaj footer (donji dio stranice) srediti cisto da ne bude ovoliko “bjel” i da na neki nacin kao sto daje dobar dojam gornji dio stranice da ga laganim al sigurnim vizuelnim efektom preneses i na donji dio, da ne bude bas siromasan :wink:

Izgleda konfuzno i cijela priča nije dobro postavljena. Ovako napravi :

  • Na papir stavi kompletnu priču

  • Sortiraj informacije po važnosti (tu pod najvažnije ne zaboravi na buduće informacije koje će se opet vezati sa nadolazećima)

  • Sa tako sortiranim informacijama krećeš u razradu projekta.

  • Razrada ne znači kako je to gotovoa priča, jer u 99% slučajeva ispravljaš probleme u hodu. Tj. nisi možda o njima razmišljao.

  • Kada napraviš slagalicu koja funkcionira, ideš u beta izradu projekta. Tu u komunikaciji sa korisnicima popravljaš dodatno stvari ako ih ima i na kraju izlaziš iz beta faze.

A gdje su problemi tvojeg projekta?

Prvo ne znam šta je to uopće. Portal ili blog? Pokušao si iskombinirati i jedno i drugo plus prazan forum i greška u startu.

Po broju informacija bio bi prije blog, po strukturi koju si zamislio vuče na portal.

Dalje :

Promašio si koncepciju članaka u potpunosti. Nema galerije slika, ima slika koja je u članku i koju opisuješ. Nema link video, ima članak na koji linkaš video plus tekst. Nema direktnog prenošenja vijesti sa linkom koji je na naslovnici. Ima prenošenje vijesti kroz tvoj članak gdje staviš vanjski link. Tako se to radi.

Nema foruma prije određenog broja registriranih korisnika. Ima opcije komentara članka.

Dalje za primjer : Kalijev hidroksid (KOH) krivo

Ti si portal i ti korisnike trebaš upoznavati sa svojim sadržajem. Znači : Znate li što je Kalijev hidroksid? ide članak, slika, video , šta već. Ali ide unikatan članak koji si ti pisao sastavljajući ga od informacija koje si sakupio i od onih koje već znaš.

Odnosno, tvoj članak je najbolji koji se može trenutno naći na našem webu, jer si uočio propuste tuđih a vlastiti obogatio dodatnim informacijama. Tu se vidi ozbiljnost i trud redakcije. Jel ti želiš biti ozbiljan portal i normalno da imaš redakciju. Bez obzira što je ona u početku u tvojoj sobi i jedini si ti.

Korisni linkovi, razmjena linkova, sve makni jer vidim da to pa i nema veze sa tvojojm pričom. Nemoj se u početku “prostituirati” za kikiriki jer ti je netko to kao rekao da treba. To mjesto na navigacionoj traci zaslužuje korisniju priču.

Sada se vrati na početak, i kreni sa projektnom dokumentacijom. A to je ono što ponavljam kao papagaj na ovome forumu, jer važnost toga koliko vidim malo tko shvaća.

U projekt se ne ulazi grlom u jagode i sa mišlju “JA”. Ulazi se pametno sa jasnim ciljem. Znam, to je posao ali vjerujem da ti to možeš isto kako vjerujem da ti sutra recimo Ina može biti glavni sponzor. Kad si u nekoj lovi, ulažeš dalje u priču dok ne postaneš lider.

Nažalost tebi se dogodila uobičajna situacija, nisi ušao spreman i nemaš određen kadar ljudi da te poduče segmente koji su itekako važni.

Ove priče dizajna, boja, font i sl. To su stvari koje se rade na kraju. Dizajn nije samo odabrati i posložiti vizualno elemente projekta. Dizajnira se i kompletna struktura projekta koja će kao takva biti što prihvatljivija krajnjem korisniku.

Moj prijatelj recimo dizajnira strukture telekomunikacijskih mreža po cijeloj Europi. On je dizajner, zar ne?

LP

Hvala puno, detaljno objašnjeno kako mi i koristi. Ovo mi je prvi projekt i svaki savjet je dobrodošao.
Radim koliko god stignem.
@unix: hvala, dizajn će se mijenjati pomalo svakako u nekim detaljima.

Jedino si propustio upozoriti da nema ništa od uštede goriva. :slight_smile:

To je jedan poprilično površan opis koji sam ti mogao dati. Opširnija varijanta ipak zahtijeva vremena. Postoji i onaj dio “kako uzeti novac”. A to je pak sasvim drugi dio priče, nažalost kada shvatiš i taj segment koji je poprilično brutalan prema korisnicima, tada češ shvatiti kako funkcionira trenutni “Hrvatski” web prostor.

Hrvatski sam stavio pod navodnike čisto jer u 80% vodećih i uspješnih web projekata na našem tržištu, vlasnici su stranci.

Nažalost, tako stoje stvari.

[quote=“hydroman”]Hvala puno, detaljno objašnjeno kako mi i koristi. Ovo mi je prvi projekt i svaki savjet je dobrodošao.
Radim koliko god stignem.
@unix: hvala, dizajn će se mijenjati pomalo svakako u nekim detaljima.[/quote]

To je jedan poprilično površan opis koji sam ti mogao dati. Opširnija varijanta ipak zahtijeva vremena. Postoji i onaj dio “kako uzeti novac”. A to je pak sasvim drugi dio priče, nažalost kada shvatiš i taj segment koji je poprilično brutalan prema korisnicima, tada češ shvatiti kako funkcionira trenutni “Hrvatski” web prostor.

Hrvatski sam stavio pod navodnike čisto jer u 80% vodećih i uspješnih web projekata na našem tržištu, vlasnici su stranci.

Nažalost, tako stoje stvari.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja