Redirect na mobile website

Treba mi skripta pomocu koje sve one koji koriste stranicu sa mobilnih telefona, pritom mislim na iphone, android itd… redirectati na adresu mobilnog site-a. Nisam siguran da li tema mozda postoji ali ako da onda bih molio samo link na temu.

Koristeći

možeš saznati “odakle” dolazi korisnik i redirektati ga shodno tome.

Ako posjetiš stranicu preko Androida (npr HTC Wildfire) dobit ćeš sljedeću vrijednost

Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.1-update1; en-in; HTC_Wildfire_A3333 Build/ERE27) AppleWebKit/530.17 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari

Zatim možeš napraviti varijablu za određene mobitele ako želiš, kao iz primjera ispod

te zatim provjeriš ako korisnik dolazi sa jednog od tih uređaja samo ga proslijedi na određenu stranicu

Jel to vrijedi i za obične mobitele, npr. neka stara nokia ili neki drugi osim tih “pametnih”???

Da, vrijedi, samo bi bilo dobro staviti sve u lowercase i onda tako i napraviti provjeru, jer nisam siguran ispis za te starije mobitele - vrlo bi lako moglo biti moguće da je kod nekih vrijednost varijable ispisana malim (lowercase) slovima, a kod nekih sva slova uppercase (velika) pa bi bilo sigurnije i s tim se pozabaviti.

Probao sam ali ne funkcionira, ili sam pak ja nesto pogrijesio:

$iphone = strpos($_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’],“iphone”);
$android = strpos($_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’],“android”);
$ipod = strpos($_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’],“ipod”);

if ($iphone || $android || $ipod == true) {
header(‘Location:
http://www.novastranica.com’);

}

Probao sam sa Andrioda (Palm Pre) te preko neta ima nekakav Iphone tester koji koristim u te svrhe.

ja sam napravio gresku, Palm pre je webOS, ali kada stavim webos napisano malim slovima, ne preusmjerava.

Pozdrav,

[quote=“tchibo”]ja sam napravio gresku, Palm pre je webOS, ali kada stavim webos napisano malim slovima, ne preusmjerava.

Pozdrav,[/quote]

Ako napišeš webOS onda bi moralo raditi.
Zato kažem da prvo koristiš funkciju za prebacivanje svih slova u mala slova neke varijable i onda tek usporediš. Da si to napravio, bilo bi svejedno je li vrijednost koju dobiješ “webos”, “wEbOs”, “WEboS” ili nešto deveto.

A jel postoji opcija da ja stavim cijenu (besplatno ili npr. 2 kune po minutu/satu) Nešta tako??

Naravno da postoji. Samo mi reci kako bi im naplaćivao te 2 kune po satu?

Dvije stvari, na koji si nacin mislio prebacivati vrijednosti u lowercase recimo u ovoj varijabli

$iphone = strpos($_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’],“iPhone”); mozda nesto ovako

$iphone = strtolower(strpos($_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’],“iPhone”));

  1. Sada bi zelio recimo napraviti link da se prikaze normalna stranica ali na koji nacin izbjeci ovaj kod za pregledavanje
    i preusmjeravanje stranica. Recimo imam Samsung TAB i naravno kad preko njega gledam stranicu kod prepoznaje Android
    i prebacuje na mobilnu verziju, sada na koji nacin staviti link za prebacivanje natrag na normalni site a da izbjegnem kod. Znam da je moguce preko url-a (?mobile=false ili sl.) ali sam vidio da se koriste i drugi nacini da se preko linka jednostavno gleda normalni site i vise se mobilna opcija niti ne prikazuje.

[quote=“tchibo”]Dvije stvari, na koji si nacin mislio prebacivati vrijednosti u lowercase recimo u ovoj varijabli

$iphone = strpos($_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’],“iPhone”); mozda nesto ovako

$iphone = strtolower(strpos($_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’],“iPhone”));

  1. Sada bi zelio recimo napraviti link da se prikaze normalna stranica ali na koji nacin izbjeci ovaj kod za pregledavanje
    i preusmjeravanje stranica. Recimo imam Samsung TAB i naravno kad preko njega gledam stranicu kod prepoznaje Android
    i prebacuje na mobilnu verziju, sada na koji nacin staviti link za prebacivanje natrag na normalni site a da izbjegnem kod. Znam da je moguce preko url-a (?mobile=false ili sl.) ali sam vidio da se koriste i drugi nacini da se preko linka jednostavno gleda normalni site i vise se mobilna opcija niti ne prikazuje.[/quote]

Da, mislio sam koristeći strtolower funkciju.

Ovo drugo možeš napraviti na puno različitih načina. Pada mi na pamet da možeš preko kolačića spremiti neku vrijednost koja bi ti govorila je li korisnik želi vidjeti mobilnu verziju ili običnu, tako da prilikom svakog idućeg otvaranja ga čeka ona verzija koju želi.

Za plaćanje paypal ili nešto takvu, nezz ja, kako je moguće???


Ovo sam negdje iskopao, mozda pomogne

Ovo sam negdje iskopao, mozda pomogne

Ako bi skidao direktno korisnicima sa njihovog “računa” sa mobitela - zaboravi na to u startu. A ako bi im naplaćivao za vrijeme provedeno na stranici preko Paypala - pa to ti je jednostavno kao da nudiš korisnicima da kupe neko premium članstvo.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja