Registarbranitelja.com

Šta mislite jel se drznuo netko tko zna nešto o webu ili je dobio stick i 500kn da to stavi ne net. U svakom slučaju dobar posao, ali kratkovremen, mislim.

Sad možemo samo nagađati, totalno mi je blesavo, 100 teorija će se pojaviti. :confused:

[quote=“d00m”]U svakom slučaju dobar posao[/quote]Je, odličan. Pogotovo kada nečija tetka u Srbiji dobije ciglom po glavi zato što joj je nećak “ustaša i ljuta zenga”. Ili kada se za nekog oficira u JNA, koji možda sada i živi u Srbiji otkrije po veteranskom statusu da je zapravo bio špijun naše strane u ratu.

Stvarno odličan posao. Svaka čast. Koji će ■■■■■ nama pravna država, period između zakonske odluke o objavi i početka primjene u kojem bi pojedinci mogli zatražiti isključenje iz javnog popisa zbog vlastite zaštite - pa oni su kolateralne žrtve balkanskog osjećaja pravednosti.

Tko zna tko je to objavio i zašto. Bilo bi mi drago kada bi policija otkrila pravu istinu.

http://pollitika.com/uhicen-marko-rakar

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/07/0828006.html?pos=n1

Karamarko izjavljuje, koliko se da shvatiti, da je to dio postupka, te da će biti pušten. Smiješno, ali hajde. Dokle god ga ne stave u Malu školu biznisa.

Barem se nastavila priča o tome. Ne zaboravimo da je predsj. Josipović bio prvi koji je to želio objelodaniti. Ali nije mi namjera bila potaknuti političke debate nego čisto profesionalno. Tsereg uz dužno poštovanje, kad je krenula priča o tome da se treba objaviti popis bilo je samo pitanje trenutka. Je li ovo dobar trenutak ili ne pokazat će povijest.

Ne kužim baš na što se “profesionalno” odnosi u tom slučaju? Pa ta objava je čista politička izjava. Baš ništa drugoga u tome nema osim političkog poteza napravljenog kršenjem temeljnih ljudskih prava… što je tu “profesionalno”?

Što smo naucili iz ovoga?

Kada otkrivaš državnu tajnu makni svoj Analytics sa stranice!

Edit: Za one koji ne prate, ovo je bilo na stranici UA-263460 (isti analytics kao i na Rakarovom blogu i na njegovoj stranici pollitkia.com)

ne radi više

Radilo je koliko je trebalo, što smo naučili: Ništa
Moja ponta: zdrpi i zbriši, pa makar i bazu branitelja.

Registar nije 100% točan. Stari mi je bio u 1.gardijskoj, a piše mu neka gospička…
Njegov frend koji je bio cijelo vrijeme snjime od prvog do zadnjeg dana, uopče se ne vodi u registru. Ajd barem će sad novinari imati kaj pisati sljedečih mjesec dana dok ne dođe neka svinjska ili pseča gripa…

He, he, he… Ali možda mu je to netko podvalio? Ta podzemna obavještajna nešto koju spominje Jadranka. Jer kaže Mračni da njega policija uvijek zove kada se nešto objavi, od onog popisa birača valjda.[quote=“w00t”]Što smo naucili iz ovoga?

Kada otkrivaš državnu tajnu makni svoj Analytics sa stranice!

Edit: Za one koji ne prate, ovo je bilo na stranici UA-263460 (isti analytics kao i na Rakarovom blogu i na njegovoj stranici pollitkia.com)[/quote]

Samo još da citiram najbolji komentar koji sam cuo do sada:

“A zakaj Rakar nije tamo stavio AdSense?”

[quote=“w00t”]Samo još da citiram najbolji komentar koji sam cuo do sada:

“A zakaj Rakar nije tamo stavio AdSense?”[/quote]
To je mogao samo netko sa webmajstora :slight_smile:

Cijela stvar nije napravljena diletantski, to je odmah vidljivo. Sigurno su konzultirani odvjetnici i savjetnici jer su dani samo ime/prezime, postrijba i period.
Netko bahatiji bi stavio sve, neka se vidi da ima sve podatke.

Hosting je dobro odabran. Nisu uzeli nekog malog koji bi se zasro na prvi telefonski poziv. Jedino što nisu očekivali takvu navalu pa su možda mogli staviti i bolji server. :slight_smile:

Ima li MR veze s time? Nadam se da ima jer je bi mi bilo čudno da bez njega prođe bilo kakva politička “situacija” usko vezana uz internet. Ipak je on na tom području maher.

Kako smatram da je sve napravljeno dosta “profi”, siguran sam da nema škakljivih imena u tom popisu.
Glede cigle, ciglom po glavi možeš dobiti i usred Hrvatske, bio na popisu ili ne.

[quote=“trnac”]Glede cigle, ciglom po glavi možeš dobiti i usred Hrvatske, bio na popisu ili ne.[/quote]Nemam riječi. Ali nije tvoje dupe u pitanju, zar ne?

Tsereg,

Neupitno je da registar nije trebao biti objavljen na ovaj nacin. Mislim da je to svakome jasno. Pravo je pitanje, što je vece zlo - objaviti ga ovako ili ga ne objaviti uopce?

[quote=“w00t”]Tsereg,

Neupitno je da registar nije trebao biti objavljen na ovaj nacin. Mislim da je to svakome jasno. Pravo je pitanje, što je vece zlo - objaviti ga ovako ili ga ne objaviti uopce?[/quote]Objaviti ga ovako je veće zlo. Bogu hvala za zakone, jer da ih nema, od sociopata kojima MOJA guzica, MOJA prava, MOJE želje ne padnu niti na primisao kada se NJIMA ona stvar digne ovako ili onako.

Jeste vi pri sebi? Ili ste takva djeca? Ili ste sociopati? Što stvarno ne možeš shvatiti da je NEČIJA PRIVATNA STVAR - preko noći, bez pitanja i upozorenja stavljena na internet?

Pa NIJE TO REGISTAR BRANITELJA. To je kao da ti ja upadnem roditeljima u stan i kažem da radim pretres. NE, nije to PRETRES. PRETRES je kada imaš sudski nalog, kada si OVLAŠTEN za nešto, prošao KONTROLU, kada možeš ODGOVARATi za to što radiš. To je KRIMINAL, jer nema ovlasti, nema kontrole, nema mogućnosti žalbe, nema upozorenja, nema odgovornosti, nema odštete!

Pa ne mogu vjerovati da tavke stvari čujem. Jeste vi uopće svjesni da se tako postupa u NAJGORIM i NAJCRNJIM diktaturama - da se barata tobom, tvojom osobom, bez pitanja i upozorenja. Da te se tretira kao masu: ciglom možeš dobiti po glavi i ovdje, pa nećemo valjda slušati svakog ponaosob o njegovim razlozima zašto ne bi trebao biti javno objavljen.

Za vas su branitelji kao neki likovi u video-igricama. VI objavljujete njihove podatke ili ih VI ne objavljujete. To SU LJUDI.

U ovakvoj logici leži uzork svega crnoga u našoj zemlji. U tome prijeziru prema drugoj OSOBI. Registar branitelja se je morao objaviti! NE! Registar osoba, očeva, ljudi koji su živi, koji dišu, koji osjećaju, koji misle, koji se boje, koji žele znati, žele imati kontrolu nad svojom sudbinom se mora objaviti i zato SVAKOME pojedinačnome od njih mora biti omogućeno da uloži žalbu, tužbu i ako treba sudski preuzme kontrolu nad svojim podacima.

Ja jednostavno nemam problem sa objavom bilo kaakvih osobnih podataka, izgleda da smo razlicitog mentaliteta i razlicito gledamo na ovo. Zakonski naravno da je krivo, ali morlano je ovo ne vidim kao krivi potez.

[quote=“w00t”]Ja jednostavno nemam problem sa objavom bilo kaakvih osobnih podataka, izgleda da smo razlicitog mentaliteta i razlicito gledamo na ovo. Zakonski naravno da je krivo, ali morlano je ovo ne vidim kao krivi potez.[/quote]Pa ni ja neman nikakvih problema da meni netko prekopa cijeli stan. Stoga moralno nemam nikakvih problema da tvojim starcima netko upadne i prekopa cijelli stan?

Mislim, o čemu mi pričamo? Kakva je to logika - meni ne SMETA, zato mogu to raditi kome god želim.

Meni, recimo, ne smeta kada prdnem. Zato nemam nikakvih problema da svi zajedno dođemo i prdnemo tebi pod nos? :slight_smile: Ludo. I pri tome ti vežemo ruke i noge tako da nas ne možeš namlatiti, tj. tako da ne snosimo odgovornost.

Zašto onda ne objave te kukavice svoje ime?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja