Restore stranica iz tar.gz

Oprostite ako je krivi podforum, imam jedan poprilično hitan problem i najbolje bi bilo kad bi mi netko pomogao to napraviti, naravno platio bi koliko sam u mogučnosti. Netko mi je upao na server i shebo sve stranice, host mi je dao backup, ali su rekli da moram sam napraviti restore. Ja iskreno nemam pojma kak to napraviti jer nisam nikad to radio, a na googlu nema ni jedan tutorijal za to kaj meni treba, pa ako je netko voljan pomoći uz naknadu, nek se javi. Znači, trebam komplet reinstalaciju wordpressa, imam backup cpanela. Unaprijed hvala

Ak treba vratit cpanel backup u cpanel to ti je par klikova. Ako nemas panel, onda se isto moze bez problema. Jesi siguran da ti web nije zarazen i u tom backupu? Imas uptodate wordpress i sve plugine? Koristis li kakve nulled teme ili plugine?

NIje zaražen, backup je od 7.3, a ovo se dogodilo jučer. Nije jedan web, radi se o njih 11 mikroblogova sa ukupno 300-400UVa dnevno. Znam, trebao sam to podijeliti na više paketa, ali ovo mi je škola, jbg, početnik sam. Plugine sam samo skidao sa wordpressa, imao sam neku nulled temu, ali nije imala ništa sumnjivo, sve je radilo bez problema dosta dugo. Meni su ovi iz korisničke podrške rekli da za to treba 2-3 sata i da im to nije u opisu posla. Rekli su da je kompletan cpanel backup, da je sve unutra, ima 170 mb.

Promjeni hostera ako mu za restore beckupa treba 2-3 sata i to nece odradit jer je to par klikova miša i cekat da se uplouda.

Ako oces ja cu ti to besplatno oradit jer je to par minuta.

1 Like

Nije im u opisu posla? Svašta…
Pa valjda im je u interesu da ti vrate sajtove online.
To će svaki hoster napraviti, sa naplatom dodatne usluge ili bez.

Kako znaš da nije imala ništa sumnjivo? Provjerio si svaku datoteku?

Pitao sam da oni to odrade, naravno, uz naplatu, odbili su. Rekli su da nađem nekoga na ovom forumu da mi pomogne. Također su rekli da se to ne može napraviti iz cpanela.

Eh, cpanel… Ne cpanel vec whm, iz njega ide full restore cpanel racuna. Iz samog cpanela ne mozes vratiti full backup racuna vec samo backup homea, baza te email filtera i forwardera. Oni to mogu napraviti iz whm-a u par klikova, ali mislim da ti to ne zele napraviti jer ti je web provaljen pa ga ne zele takvog vracati na hosting jer ce ga vjerojatno opet neko provaliti i onda im napraviti problem. Ne znam sto je napadac napravio,ali to obicno bude slanje spam poruka okolo po svijetu pa im onda server zavrsi na blacklistima sto pak onda svim korisnicima na serveru otezava slanje maila ako koriste smtp na kojem je server (ako je isti ip). Mozes otic nekom drugom hosteru i napravit se bedast, ali najbolje rjesenje je da pocistis i zastitis web jer ti je ocito neki plugin, tema ili stara instalacija wordpressa ranjiva. I kad to rjesis onda promijeni hostera jer u drugoj temi pises da ti se sve vuce. Imas li nulled sto instalirano? Crackano?

Imam jednu temu, ali nisam siguran dali je nulled ili zastarjela jer je prije nekoliko godina skinuta sa woothemes i od tada nije nadograđena. Pluginovi su skidani sa wordpressa. Uspio sam na 2 sajta reinstalirati wordpress preko ftpa, sve sam povratio, stavio drugu temu, ali vidim da to nema smisla jer server je 100% preopterečen, cijelo vrijeme Entry Processes 20/20 i na takvom je apsolutno nemoguće bilo što napraviti. Za ta 2 sajta mi je trebalo skoro 4 sata refreshanja i čekanja, ali dalje nemam živaca jer je jednostano preopterečen. Ovaj backup koji su mi dali je od 7.3. i trebao bi biti dobar jer su problemi počeli jučer poslije podne, pa ne vidim razlog zašto ga nebi vratili, ionako sam stavio novu temu i sve šifre promijenio na ova 2 sajta.

Pa zar mu to nije dovoljno?
Sa time mu se vračaju svi sajtovi…ili ne?

Baze ručno importa preko PhpMyAdmin, public_html u novi public_html…
I ima svoje sajtove.

1 Like

On ima full backup cpanel racuna rekao bih, a to se ne moze restorati kroz cpanel vec kroz whm. Moze iscupati iz tar.gz van pa raditi upload preko ftp-a ili file managera, ako moze i zna, zamijeniti datoteke koje se nalaze sada u home-u. Ili, ako treba samo webove, skopirati public_html i rucno importati baze.

Sto se tice cpanela i backupa https://documentation.cpanel.net/display/ALD/Backup+Wizard

Full Backup

Important:

You cannot use a full backup file to restore your site through the cPanel interface.

Kad se seli netko s drugog hostinga, najlakse je uzet full backup i importat ga kroz whm. Korisnik onda sve ima isto kako je i imao kod prijasnjeg hostera i taj proces je najbrzi i najlaksi nego dizati stvari kroz cpanel ili rucno.

EDIT: ono sto jedino treba napraviti jer provjeriti webove jesu li jos uvijek zarazeni. To zahtjeva posla kojih sat vremena do 2h, ako se hoce napraviti pedantno i kako spada. Pustiti kroz malware skaner i nakon toga jos pretraziti po svim datotekama neke opcepoznate patterne. Pogledati sve .htaccess datoteke. I onda pustiti web u produkciju. AKo se nista ne pojavi u mjesec dana, uspjesno je web ociscen. Kad to rjesi, lako je upogoniti webove, prebaciti ih drugom hosteru, whatever…

1 Like

serverlab, dali se možete javiti na onaj mail, novi korisnik sam pa ne mogu više slati poruke, a ni replayati, a ni sa ovim accountom ne mogu slati poruke jer imam 0 postova. hvala

Jesmo vec :smiley:

Moram se zahvaliti serverlabu na pomoći i studio4webu na preuzimanju i restoranju stranica na svom hostu. Stvarno profesionalno od obojice. Veliko hvala!

1 Like

Evo da se zna, korisniku smo pocistili zarazene webove, backup mu je isto bio zarazen te smo izvukli jedan backup s prijasnjeg hosta od baze koja se nije mogla iz nekog razloga napraviti kroz cpanel,skidao se empty dump. Od webova smo mogli prihvatiti samo jedan,dok druge nismo mogli hostati iz formalnih sla razloga pa smo ga uputili dalje. Sve je obavljeno free. Jel i ovo spada u opis djelovanja “balkanskih hostera”? :smile:

1 Like

Svaka cast ! :smiley:

Tako vam i treba kad koristite nulled teme i Pluginove.Cuj ti znas da nema malicioznog koda :hushed:

@serverlab svaka cast.

1 Like

Ja osobno ne bih pomogao baš radi nulled teme, ali opet drago mi je da ti je netko pomogao. Drugi put ćeš valjda pametnije i poštenije.

Malo sam se krivo izrazio. Tema je skinuta sa WooCommercea, ali je verzija stara jedno 2 godine (3.nesto, sad ima vec 5.9) od tada nije napravljen update jer je kolegi koji mi ju je dao istekla pretplata, po meni to nije nulled jer 99% wordpress tema su sa takvom licencom da ih mozes dalje dijeliti ili cak prodavati ko svoje, a kolega sigurno nije ubacio neki kod, pa me shebo nakon vise od 2 god. A svi pluginovi su sa wordpressa jer koristim samo par komada i osnovne verzije jer su sajtovi obicni affiliate sajtovi bez ikakvih kerefeka.