Rješenje problema pada zarade “dupli klik na reklame” (AdSense), na sajtu

Zdravo svima. Želim sa vama da podijelim rješenje problema “dupli klik na reklamama” na sajtu i samim tim pada zarade, ako reklame generišete od AdSense.

Prije svega, napomena da mi je na adsensu bila uključena opcija AUTO ADS, dakle, google je automataki generisao reklame na sajtu.

Opis problema: 10-ak dana sam primijetio drastičan pad zarade a nisam znao šta je. Zarada je pala i do 4 puta. Nakon klika na neku od reklama na sajtu, iskočio bi mi prozorčić sa upitom:

POSJETI SAJT?

Ne Da

Naravno, to je bio problem pada moje zarade jer je ulazak na reklamu podrazumijevao dupli klik a to dalje podrazumijeva da neće svi kliknuti drugi put na istu.

Rješenje:
Isključiti automatske reklame i postaviti svoje, ručno ubačene, s generisanim kodom.
U mom slučaju, ubacio sam samo 2 reklame. Jednu na vrh, drugu sa desne strane.
Sačekao sam da prenoći i sutradan (danas) sam provjerio, nije više bilo potrebe za dva klika. Jednim klikom sam ulazio na reklamu. Ponovo sam vratio automatske reklame i stanje je bilo popravljeno, ulazi se jednim klikom. To sam probao lično a i drugima sam slao, isto su mi potvrdili, nije bilo više duplog klika.

Tako da, sad zasad, sve je okej. Problem je riješen i nadam se da se više neće ponoviti ili bar ne zadugo.

Hvala forumašima koji su mi pomogli da riješim problem.

3 Likeova

Ovo je vise da si imao srece, posto ja sam imao istih problema nekoliko puta i to bez auto oglasa. Svakako je dobro smanjit broj reklama jer ce biti manje invalidnih klikova

Da ne otvaram novu temu. Koliko moze biti okvirna zarada od Google Ads na 50-60.000 organskih posjetioca iz regije?

20e-300e… ako su zajebancije neke u pitanju, onda ce vjerovatno biti rpm oko 0.40e

1 Like

Nisu zezancije u pitanju, clanci su o zdravlju. Ima vec oko 20.000 posjetioca. Pa planiram to malo vise pogurati da dodjem za 12 mjeseci na 50.000-60.000 posjetioca.

50-100 eura, zavisno od mjeseca do mjeseca…

Ako su ti druže iz balkanskih regija 50-60.000 organskih posetilaca iz regije zarada može biti EXTRA dobra.

1 Like

Ne bih da ti kvarim meda gušt ali da znaš li da goolgle adsense ne voli da MU SE OBJVALJUJU STATISTIKE .Naroćito statistike o zaradi .(današnji google bot adsense roboti su pametniji nego pre 5-6 i više godina :wink:

1 Like

I facebook ne voli da mu se prodaju stranice i grupe, pa se to radi na svakom Forumu po citavom svetu. Isto tako imaju dobre botove. Ja ovde nisam ni postavio od kog sajta je zarada, niti iko moze reci da je ovo moja zarada.

Nebih da ulazim dublje u tu tematiku, i da dobijem ban od njih ubacicu druge reklame na sajtu, ovo mi je hoby a ne primarni nacin zarade. :slight_smile:

google i facebook nisu firme što su bile prije 10 godina … pogotovo support koji je 5 puta gori … i google ne voli da se objavljuju statistike gdje se vidi tačan broj posjeta, tačni CPMovi, RPMovi i zarade po danu … overall statistike nisu problem

1 Like

ruin vidi se da znaš posao upravo tako kako si rekao! To google ne voli!

mnogi ne znaju za nekadašnji moto googlea “ne budi zao” (do not be evil)danas kad pogledam…sve je kontra

Ok, poslušaću vas savet pa od sada necu više objavljivati statistiku. Ali dosta njih ovde na Forumu objavljuju, pa nisam znao da to moze biti tragično po mene…

Pazi meda ne mora biti “tragično” nego jednostavno google pogotovo adsesne, nikada ( od početka rada adsensea) nije voleo dase statistika nekog publishera javno objavljuje.
.Zašto tako…ni nama starijim publisherima adsensea nikad nije bilo jasno :thinking: