Roba za vaše online trgovine

Pozdrav. Evo imam jedno jednostavno pitanje. Zanima me di pronalazite raznu robu i gadgete za online trgovinu u hrvatskoj. Jednostavno ne vjerujem da svi idu direktno preko alibabe. Meni se ni ne isplati jer ja kanim krenut u ovu vrstu biznisa ali sa okvirno 2000 eura početne robe. što se tiče onog allegro.pl ,nakon što sam platio prevoditelja da pošalje par meijlova,na kraju mi nitko nije ni odgovorio !!..ili samo nemam sreće. postoje li još kakvi poznati izvori unutar Eu ili HR?

Vecina onih koji se profesionalno bave time stupit ce u kontakt prvo s kineskim firmama preko alibabe te naknadno dogovarati poslove s njima (pregovori oko troskova itd.), takodjer ukoliko imas srece i naletis na pravu osobu mozes dobit pokoji interesantan kontakt kineskih firmi koje ce ti neke stvare odradit puno jeftinije.
Jednostavno kad uracunas sve troskove, za masivnu prodaju kina je jednostavno najjeftinija i nema dalje.
Ukoliko ides s 2000 eura nema ti niti logike ici trazit nesto na alibabu tako da se orijentiraj na pronalazak suppliera koji nudi popust na kolicinu preko aliexpressa.

Uglavnom na manju kolicinu ovisno o produktu popusti su gotovo nevidljivi tako da bih ja radje tih 2000 eura ulozio u marketing i zapoceo s klasicnim dropshippingom i suradjivao s onima koji imaju robu u europi spremnu za isporuku.

Ako mislis tipa nesto sto kosta 100 eura, kupovat po 10-20, to ne postoji :slight_smile: odnosno postoji, ali onda tu na red dolazi kina.

Bavim se povremeno dropshipingom, dok ulovim vremena dobar proizvod napravim landing page single proizvod 3 boje i facebook target…ali sad pricam o tome da bi se prebacio na ovu vrstu online trgovine jer mi je to želja također. Dobro poznajem alibabu i aliexpress imam barem 50 aktivnih kontakata od kineza tak da hvala na tome ali poznajem dobro dropshiping teren. Nadam se da bude se još netko priključio u komentare. Što je sa onim Kunlun-om u Zagrebu ili onaj “kinieski zid”, također u zg mislim? I da ne zaboravim, 2000eura nije ciljani kapital on je više “ajmo probat da vidimo kaj ide i kak ide” ,jer ironično je kaj nakon nekoliko godina u ovom poslu ja ne poznajem hrvatsko tržište :stuck_out_tongue:

ovo je mama i tata svim vrstama trgovanja ako hoćeš imati dobru proviziju!
sve drugo je puno muke za malo para.

ja sam preko alibabe privjeske za ključeve kupovao po 5000 kom jedne vrste za 0,10 usd prodavao za 0,70€, al isfuro se taj fazon… sad je teško naći proizvod s takvom maržom… :frowning:

Pa ukoliko imas ne vidim zasto bi se cimao s europskim firmama i placao duplo :wink:
Ali dobro imas vjerojatno svoje razloge :slight_smile:
Sretno s pronalazenjem :wink:

Btw. @bozoou izradjuje puzzle kod lokalnih majstora, pa ukoliko imas viziju za nesto mozda mozes probati kontaktirati lokalna poduzeca i sve staviti na papir i vidjeti sto je najisplativije

Upravo zato jer sa 2000eura mi se ne isplati baš dovoziti robu od tamo. Dok platim robu, dok platim malo preinake na tu robu, ugraviram logo, napravim legalnu papirologiju, uputstva na HR, transport, a još uz to, ne poznajem ni naš susta carine baš dobro, tako da bi probao pojednostaviti taj proces “od kupnje proizvoda do mog skladišta”, barem za početak, ako ja vidim da sam sposoban taj biznis voditi i ovdje u Hrvatskoj, naravno da bi uložio više i dovezao veće količine iz Kine. Imao ja u početku 100% ili 10% po prodaji baš mi je svejedno, samo želim vidjet kako funkcionira moja ideja i moj zamisao marketinga u toj priči. S vremenom bi odlučio koja strategija nabavke robe bi mi po procjenjenoj prodaji odgovarala. Vidim da dosta robe ima po poljskoj, češkoj, slovačkoj, očito imaju bolje transportne ugovore sa kinom ili rusijom od nas i više centralnih skladišta za ovakav način ekonomije. Pronašao sam u poljskoj od nekoliko trgovaca bozicne lampice po par kuna. Jučer poslao ponudu za 500 paketa evo nitko ne odgovara, poslao im podatke od firme i sve da izgleda ozbiljno. NIJE MI JASNO! :thinking:

Ako je profil prodavača dobar, a odgovora u radnom vremenu nema, onda sutradan uzmes mob i zoveš, da si tokmak možeš se sporazumjeti na en ili de tj. Reći im da si poslao mail, ako nakon niti tog nema odgovora traži dalje…

Ps. Na jugu Italije takvi materijali su haman džabe, ali sad ti je kasno s time, to je išlo šleperima iz Martina Franca(IT) još od 6mj, zadnij šleperi su došli u 9mj, tako da ti je kasno za te materijale…

1 Like

Imam jedno pitanje… Posjedujem, aktivnu mailing listu od 30k mailova sa ciljanom publikom koja je idealna za prodaju, i razmišljao sam preko Shopify raditi dropshipping. Napravio bi Landing Page, newsletter i iskoristio bih te mailove. Kakav je potencijal u ovom načino oglašavanja? Kako prolaze mailing liste? Ima li neko iskustva?

Kolika god da bi prodaja bila ja bih bio u plusu jer ne bih ništa uložio u oglase.

O tome pričam, znači postoje razni izvori i kod nas i oko nas, samo dosta toga ne piše “online”. Pogotovo talijani, baš sam prije par mjeseci poslal upit u jednu talijansku stranicu sa njihovom modnom odjećom dal bi mi mogli dati popust ako uzmem necega za jedno 1000 eura,evo ne sjecam se o cem se radilo, uglavnom covjek mi se za sat vremena javio na viber sa ponudom od 50% off ako uzmem za jedno 1500 eura ak se ne varam. Čini mi se da se sa njima da svaša dogovoriti.

@Benjamin_C
Ja evo nikada nisam radio sa email marketingom, nekak sam to uvijek gledal skeptično pošto ja nikad u životu nisam otvorio promidžbu na mailu :stuck_out_tongue: … Baš gruntam sa ovih 400kn bonusa od googla kakav “topshop” da sklepam na brzinu, tražim neki zanimljivi proizvod i publiku…ima neko ideju? :stuck_out_tongue:

Tekstil je u padovi, odeš s autom nabacaš gepek robe…kad sam ja to radio ista cijena bila na komad i na 100kom…
A kućne potrepštine su na jugu…ako ti treba mogu doći do kontakt firme s kojom sam radio…bio je princip nabaciš na šleper xy vrsta proizvoda s tim da je min 5k e da potrošiš, do bosne prijevoz košto 1800e i još imaš carinu…ugl tak se poso radi… :slight_smile:

1 Like

Ako je aktivna i ciljana to ti je gold mine :wink:
Dug niz godina sam u poslu i znam sto pricam, kad izgradis jaku email listu na konju si, najjeftinija je, a najucinkovitija :wink:

Ima dosta kineza koji imaju lageru po mađarskoj, poljskoj, njemackoj… sve ovisi koja te točno roba zanima

Imaš li neki kontakt od tih dobavljača? Neku preporuku? Može i u PP odgovor.

1 Like

@Benjamin_C Dobio neki kontakt?

Zentrada.eu

Tu ih ima sa svih strana EU. Kad ideš na proizvod vidiš prodavača i možeš ga guglat i direktno kontaktirati.

Iskreno nisam osobno ništa uzimao ali kolega je i to dosta veliku lovu ali je išao u DE i tek kad je vidio robu da se utovara pustio lovu.

1 Like

Pozz

Pitanje od nekog neiskusnog u vezi kupovine robe tipa print on demand ili gotovih artikala bez dorade na veliko i online prodaje

  1. Koliki iznos kapitala je potrebno min za početak kupovine preko npr alibabe i sl stranica da može s trgovcima pregovarati i dobiti neki popust.

  2. Dali je bolje koristit usluge skladištenja robe u Hrvatskoj ili je usluga i uvjeti u nekoj drugoj državi povoljnije i koliki su inače troškovi transporta, skladištenja i isporuke robe koju kupac naruči?

  3. Koje online trgovine za prodaju bi mi preporučili za početak

Svaki savjest mi je zlata vrijedan :smile:

Kakve veze ima print od demand i nabavak te robe, pa neces je slat ti od kuce, nego nadjes online servis koji ce sve to radit za tebe, printanje, pakiranje, slanje… na yt milion primjera.

Za ovo drugo ne znam, al nemoj da se puno zalijeces u nabavku unaprijed stvari ili da ulazes u nesto za sta vec nemas prodajni kanal koji je skalabilan, samo ces pare sjebat.

U svakoj državi postoje lokalne kineske radnje koje rade veleprodaju i od kojih se više isplati uzimati robu nego uvoziti i prodavati, samo se treba malo raspitati i vidjeti gdje se nalaze.

Možeš iz kine da uvoziš robu tj. da uzmeš kontejner kojeg platiš oko 2.500 € i puniš ga robom kojom hoćeš, ali to tek kad vidiš šta ti dobro ide, to ne radiš nikako na početku i ako si početnik.

Procedura je da odeš u lokalne kineske radnje, vidiš šta imaju od robe, slikaš neke proizvode, pitaš za cijenu da bi mogao ti formirati svoje cijene. Dođeš kući, napraviš shopfy prodavnicu, pustiš reklamu 3-4 dana da ide, vidiš koji ti proizvod ide, odeš i kupiš taj proizvod i šalješ kupcima, to se tako radi na početku i tako radi ovi što prodaju na njuskalo .hr, kupujemprodajem .com itd.

Ako ne želiš da gubiš vrijeme i pare, a želiš se baviti ovim poslom, možeš me kontaktirati privatno da dogovrimo neku saradnju možda.