Rotiranje Youtube videa

Znači, ne kužim. Vidim tutorijale…trebalo bi biti jednostavno …no kod sebe jednostavno nemam opciju na enhancements da rotiram video. A na svim tutorijalima je tamo ta opcija.

To je zastarjel pristup ili? Može li se rotirati video nakon uploada?

Pozdrav, znam samo da sam prije par mjeseci editirao video u alatu na youtubeu i da je pisala obavijest da napustaju dio alata za uređivanje videa par dana nakon.

1 Like

I na novom beta studiu nikako ne pronalazim opciju…a ako uključim stari studio za uređivanje, te opcije više nema gdje bi trebala biti prema svim tutorialima.

Direktno na kompu ne mogu rotirati video…nego se moram zezati s video editorima za tu sitnicu. Ne vjerujem. Ili se možda može nekako direktno na kompu?

Na kraju sam sa chrome inspect kliknuo tamo gdje bi trebao biti gumb za rotiranje. I nasao sam html element od gumbica :slight_smile: …kojima je iz nekog razloga postavljen attribut hiden=“true” …maknuo to kroz konzolu i pojavili se gumbići, za koje iskreno nisam očekivao da će raditi s obzirom da ih je netko svjesno sakrio.
No, radili su, hehe.
Doduse, za vrijeme obrade videa sam bio cudno redirektan…bez ikakvog feedbacka da se obrada zaista desava…pa je moguce da zbog tog problema su privremeno uklonili te funkcije. Moguce i da je to outdate…otkako vidim uvode novi studio za editiranje, koji je u beta fazi. (Koji takodjer nema opciju rotiranja xd)

1 Like

Zar nije jednostavnije rotiranje odradit prije na kompu?

Kako mi je bs player prikazao video u landscapeu…nisam ni skuzio da je portrait mode. Kad ga već uploadah…reko mora da youtube omogućava odaber orijentacije.

Btw …očekivao sam da mogu na kompu na jednostavan način napraviti rotaciju…tipa desni klik -> rotate …ali iznenadi me da ipak mora ići kroz neki program za uređivanje videa. A onda više i nije baš tako jednostavno…na jedan/dva klika.

1 Like

Mozda nije na jedan,dva klika al je vrlo jednostavno. To moze odradit i free windows movie maker.