Router pomoc

pozz, posto sam nabavio laptop uz njega sam uzeo i router ali ne znam ga osposobiti… ovi gdje sam kupio su sve vec namjestili, a ja samo moram pokopcati kablove… cak imam i papir sa uputama i tocno sam spojio sve ali kad zelim na internet jednostavno nema veze??
p.s
blagi sam laik za ovakve stvari pa imajte milosti i živaca.:zhuja:

Moras podesiti IP adrese: Control-Panel>Network Connections>Desni klik na konekciu koja ti je aktivna vjerovatno Local Area Connection>Properties>kliknes na internet protocol(TCP/IP)>klik na dugme properties>cekiraj ‘Use the following IP address:’>IP adresu stavi na glavnom kompu npr. 192.168.1.1 na drugom stavis 192.168.1.2 na trecem 192.168.1.3 … subnet mask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 preferred DNS server 192.168.1.1 . To je to sto se tice IP adresa. Probaj sada :slight_smile:

S kim si potpisao ugovor za internet odnosno tko ti je internet provider?

ne moze ta ip adresa…

http://slike.hr/slike/a/asdasdas_1f077.png

zasto je to bitno? nisam iz hr

npr na mobu i laptopu ga hvata ali se ne moze spojiti na interenet ni preko njih ni preko kompa glavnog

[quote=“esc@pe™”]ne moze ta ip adresa…

http://slike.hr/slike/a/asdasdas_1f077.png
[/quote]

Može, može. samo kad otvoriš properties od netwotk adaptera ne odabireš IPv6 nego IPv4

Zato što će ti da se obratiš svome Internet provideru

[quote=“esc@pe™”]ovi gdje sam kupio su sve vec namjestili, a ja samo moram pokopcati kablove… cak imam i papir sa uputama i tocno sam spojio sve ali kad zelim na internet jednostavno nema veze??[/quote]Ovi routeri obično ne zahtijevaju nikakvo podešavanje na računalima, posebno ako ih spajaš preko žice. Samo ih poštekaš i radi. Stoga mi se manje vjerojatnim čini da je problem na strani računala.

Moguće je da trebaš u sam router upisati svoje korisničko ime i lozinku koju si dobio od svog providera kada si sklopio ugovor. S druge strane, kod nas se sada koristi sistem gdje se router pri prvom paljenju mora ostaviti 15-tak minuta da se inicijalizira pri čemu centrala u njega upiše odgovarajuće podatke, a ako se taj proces prerano prekine gašenjem uređaja, ponekad čaktreba servisirati i uređaj.

S druge strane je sasvim moguće da si ipak krivo spojio kablove. Ukoliko si dobio router od telekom operatera i na njemu upute na kojima je nacrtano kako kablovi trebaju biti spojeni, prođi kroz njih još dva puta, lako je zeznuti se – čitaj kako se koja utičnica zove i kamo ide.

Opiši što si sve dobio u kutiji i popiši utičnice na svim uređajima koje si dobio i kako si ih pospajao?

Zaboravi wireless za početak.

sve sam dobro spojio 100% milijun puta sam provjerio… zvao sam ove gdje sam kupio router oni govore da treba raditi cim ga prikljucim, samo udjem u browser i radi… ali ja nemam vezu nikakvu… zvao sam ovog da dode sutra pa da vidimo u cemu je problem, napisati cu posle mozda jos netko bude imao slican problem…

Ako nisi kupio/dobio ruter od svog ISp nego si ga kupio u slobodnoj prodaji, ond aje konfiguriran mozda za LAN ali i ne za internet. Jer internet postvke znas samo ti, tj. dobio si ih od svog ISP-a te ih moras unjetu ruter.

Nadam se da si kupio ruter sa modemom, jer bez modema ne mozes UOPCE na net.
Koji model si kupio?

jesi kupio router/modem ili samo router?

…sada vidim da je i tom971 to pitao. ja isto mislim da nemaš modem…

Jel se ti spajaš preko kabla ili bežično ? i stavi si postavke tamo za ip “Obtain automatically” za oba DNS I IP, jer ti je to nebitno makar imo i 5 kompova.

Kao što i @tsereg kaže, provijeri dal treba upisati korisničko ime i lozinku u ruter.
U browser si upiši 192.168.1.1 ili 192.168.2.1 jedna od te dvije ti je za pristup ruteru… ( trebaš biti spojen preko kabla ako ne wierles-a ). Mao tamo pogledaj, ako ti piše da je active ili online onda ti neš ne valja kod wierlesa ( ako tako pokušavaš pristupiti netu ), na mom jendom laptopu se ne spoji svaki put, tako da treba restartat ruter dok ne uhvati werles.

A i naravno provijeri dali je uopće wierles uključen, za šlućaj bežičng spajanja.

hvala svima puno sto su pokusali pomoci, danas je bio ovaj serviser i sredio ali nisam bas ispratio sta je radio… uglavnom sad funkcionira a vama svima hvala


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja