Routeri, repeateri

U dvorišnoj zgradi (udaljena 50-tak metara od Iskonovog modema u kući) trebam internet. Pokušao sam sa wifi repeaterom, ali 0 bodova. Predmjevam da za te stvari postoje još opcije sa WAP-om ili ovim novim MESH-om.
Pošto mi ističe ugovor sa dosadašnjim ISP-om, da li koji provider pruža uslugu dodatnog routera tj. da na dva mjesta (na istoj tel. liniji) imam sve funkcionalnosti? Naime, u toj dvorišnoj zgradi imam već dovučenu tel. žicu sa kuće.

Hvala

Razvuci mrezni kabel od iskonovog routera do drugog routera u dvorisnoj zgradi i na njemu pusti wireless signal.

1 Like

Zahvaljujem na odgovoru.

Da li mogu kupiti bilo koji (najjeftiniji) router u dućanu, da li će bi potrebno nekakvo bijesno konfiguriranje na routerima (nisam baš vičan hardveraju) za spregu.
Ukratko, zanima me plugnplay :grin:

A a cime tocno si probao uhvatit signal u dvorisnoj zgradi? Ako je to bio mob ili laptop tu nema bas srece. Ali recimo nesto ovakvo bi hvatalo signal 100 %


Imam ovo doma i hvata sve moguce.
1 Like

ima ti odvojive antene pa ako ti ne lovi signal u prostoru jednu antenu možeš sa kabelom postaviti na drugo mjesto, pored prozora ili vani.

1 Like

Slazem se. Jaka antenica…

1 Like

Koji wifi repeater imaš? Možda se može prebaciti u AP (access point) mod, tad trebaš samo kabel dovući, spojiti na repeater i prebaciti na AP mod.

1 Like

Ma ide to bez kabela 50m je nista za ovaj TP link adapter.

1 Like

Sad sam pogledao link na shop gdje sam bio kupio…Nisam stručnjak pa sam pogrešno napisao da sam koristio repeater, sorry…radi se o extenderu koji mi se pokazao neupotrebljiv…

drmrgood puknem taj tp-link u sobni router i uhvatit ću signal u dvorišnoj zgradi?

ps.
na routeru imam 4 žuta Lan (1-4) ulaza i jedan crveni (Lan5/wan), u koji ubadam tp-link?

Ma ne u sobni router nego u komp koji je u dvorisnoj zgradi. Nisi dobro objasnio sta ti treba, u dvorisnoj zgradi zelis sto tocno? Hvatati wireless na mobu ili kompu?

1 Like

Da, sad sam shvatio. Prvenstveno mi treba za laptop u dvorišnoj zgradi, ali ne bi bilo zgoreg da mogu i na mobu uhvatiti signal, ali to nije za to, ne?

Ne nije. Da li mozes mozda uzeti nekakav repeater signala malo jaci sa odvojivom antenom koju ces postaviti vani? To bi bilo najbolje rjesenje.
Nesto ovakvo


Ili za pocetak ga samo nakeljis do prozora da antene gledaju na tu dvorisnu zgradu,mozda bude dovoljno
1 Like