Rusija Napala Ukrajinu

Pozz. Verovatno ste culi u medijima da je Rusija napala Ukrajinu i da stvar nije nimalo naivna. Kakva su vasa misljenja na ovu temu?

Paaa, ja navijam za Ruse :innocent:

2 Likeova

nakon korone, sada smo stručnjaci i za ratna pitanja-sukobe… pa da krenem

interes i samo interes… ima i EU neki interes da je onako čisto boli đoka što će rusi puhati za vratom poljacima…
jer da ovi hoće, obranili bi ukrajinu u par dana ako ne i malo raketirali moskvu kao i beograd…
znači postoji interes, da to putin malo dovede u svoju kontrolu …

e da, neće putin ići na jadran kao što sad pišu… njemu dosta da mu niko ne prigovara a to su ukrajinci i to će da riješi jer kao što rekoh ovi su fića a oni su porše…

U cemu da pobedi,naj3bali smo svi uskoro,pobednika nece biti,

2 Likeova

Mene samo neviraju ovi zapadnjaci. Pozivaju se na mir i na stabilnost, bla bla bla. Nesto se ne secam da je Amerika odgovarala za Bombardovanje Srbije, to sto su bacili nekoliko tona osiromasenog uranijuma na prostoru KiM, unistili privredu itd…

Pa rat je poceo, a ja se nadam da ce Putin pametno razradit plan, a mislim da ga je razradio. Sad Amerika samo ceka bilo kakav razlog da bi uvukla NATO da djeluje, to im je vizija o kojoj trube zadnjih mjeseci, zato im je i porucio Putin da se ne mijesaju. Nije Moskva Beograd pa da se zavrsi kao *99. godine.

1 Like

Kome je to USA mir donijela, gdje god su se upleli posijali su smrt, siromastvo i mrznju. Napali bi oni Rusiju davno, al im treba podrska ostalih, ali koliko ja vidim Kina je naklonjena Putinu, i to je velika pepreka za Amere

Podela na levicu i densicu je zastarela stvar. Danas se drzave dele na suvereniste i globaliste.

Samo cekam citav dan da neko objavi haha

Amerika napravila presedan 99-te bez odobrenja UN-a… u zadnjih 15 godina Rusi uradili istu stvar 5 puta- Donjeck, Luganjsk, Krim, Abskazija, Juzna Osetija… Da ima granicu sa Moldavijom, vjerovatno bi bila ista stvar i sa Transnistriom.

Inace, Ukrajina je predala nuklearno naoruzanje u zamjenu za “postovanje” njihove neutralnosti i nezavisnosti.

Takodje, vjerovatno bi se Ukrajina na brzinu uclanila u Nato da nije bilo ovih sukoba (i prijasnjih), jer je jedna od glavnih stavki da ne primaju drzave u kojima postoje sukobi oko teritorije.

Nek su Rusi donjeli prosperitet istocnoj Evropi, zaledili ekonomiju na 50 godina. Teško onom ko ga Rus brani i Kinez hrani.

5 Likeova

Pozivam moderatore da ovakve osobe uklone sa foruma. Širenje mržnje i nasilja sigurno nije u skladu sa pravilima foruma.

7 Likeova

Welcome to Serbiaaaa

Ukrajina se odrekla 13 bojevih glava zbog cega? Gdjje su oni u EU.

Pa Ukrajina se odredkla bojevih glava jer joj je Rusija zauzvrat garantovala nezavisnost i teritorijalni integritet (i naravno nisu ispostovali svoj dio).

Slicno su radili i sa Finskom, pa tako Finska nije bila dio NATO-a, ali je zadrzala nezavisnost iako je trebala biti pregazena tokom/poslije drugog svjetskog rata.

EDIT: Inace, procjenjujem kvotu na 1.3 da ce ovaj topic bit zatvoren kroz 24 sata :smiley:

@steelmaiden predlažem ukidanje ove teme.

Volim ovaj forum i s guštom čitam većinu tema vamo, čak iako sam se većinom povukao iz istih… Uvijek je lijepo pročitati različita mišljenja pametnih (i ostalih) pojedinaca.

Rat je na balkanu nažalost još uvijek vrlo svježa tema, a nažalost danas smo opet podijeljeni na to tko čiju stranu podržava u aktualnoj situaciji (prečesto u ovisnosti tko je bio na kojoj strani 90ih godina) … I to će kroz ovu temu vrlo brzo ishoditi ozbiljne svađe između inače homogene zajednice.

Neka se barem ovaj forum drži online biznisa i uzajamnog prihvaćanja članova raznih nacionalnosti.

“Zato se nadan da postoji pakal i raj
Neki viši sud, Božja pravda
Da presudi i kazni svakog onog gada
Željnog rata i žednog krvi”

5 Likeova

Ja bih ovakve teme u roku odmah pod katanac jer dobra ne donose.

4 Likeova

Treba ovo stvarno zakljucati, otici ce tema daleko. Ne mogu da vjerujem da @Dali dade ovakvu izjavu.

50% njih ima isto mišljenje samo što su pi… pa neće da to javno kažu…

osobno me baš briga šta “oni” rade i koće koga da poubija… isto kao što je njih bilo briga za nama 90 i kusur godina

Kakvu izjavu? Da navijam za Ruse? :joy: Pa covjek pitao, ja odgovorila sta mislim, sta ima tu lose. Sad da zarate Japan i USA, navijala bih za USA, da zarate Kina i USA navijala bih za Kinu itd itd. Ne navijam ja za rat, jer rat je vec poceo izmedju Rusije i Ukrajine, a kad je vec poceo ja sam rekla kome sa priklonjena, nema se sta ko ljutit.

1 Like

Zatvaram ovu temu uz jedan komentar… neka svi mole Boga, Alaha ili koga vec zele, da NE dodje do oruzanog sukoba NATO-a i Rusije, jer to nas planet ne bi prezivio. Samo 200 nuklearki bi istrijebilo cijelu civilizaciju, a USA i Rusija ih imaju na tisuce.

Evo jednog clanka na tu temu, za neupucene:

8 Likeova