Sabotaža klikanjem

Pretpostavljam da gugl gleda kolicinu klikova koju je određena IP adresa napravila na jednoj stranici. Prema tome ukoliko imaš prijatelja koji će dnevno kliknuti 100ak puta uskoro ces dobiti lijepi BAN?

Jeli moguce da te netko sabotira na nacin da klika na oglase enormno mnogo puta i zbog toga isprovocira da dobijes ban od googlea ni kriv ni duzan?

Hmm. Ovo je najbolje pitanje koje sam čuo u mjesecu travnju.

moguce je, ali zato ti moras pratiti svoju statistiku svakodnevno i ako primjetiš šta neobično odma to prijaviš guglu.

Nope, Google analizira svaki klik i kada otkrije pattern koji ukazuje na prijevaru označava ih kao ništavne

https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?hl=en&answer=32869

[quote="’[NEMESIS"]]Nope, Google analizira svaki klik i kada otkrije pattern koji ukazuje na prijevaru označava ih kao ništavne

https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?hl=en&answer=32869
[/quote]

Što ako ja napravim botove i rasprišim ih na 20-ak računala i oni klikaju? Jasno da G. prati, ali ovo ne mož pratiti, shvatiti će za zlo.

A ako uspiješ prevariti algoritam, onda good for you…

da si tako pametan da mozes prevarit google nebi onda ode svakodnevno trazia poslove na forumu da bi ima za kavu.

Vucibatino, oćeš okladu? Daj mi svoje sajtove i garantiram ti ban u roku od 30 dana ili prodajem modem.

Postalo gusto na forumu… :))

tako sam i ja dobio ban zbog abnormalnog klikanja od strane dviju osoba (ne nagovaranjem) i nisam mogao vratiti acc nazalost

Da si ti tako pametan da mozes prevariti google onda sigurno nebi ode na forumu pisao o tome…

Maminjo proradio u tebi :zub: :klanjamse

pa ako su već dovoljno pametni da skuže krive klikove i za njih ne isplaćuju lovu čemu onda izbacivanje iz programa? Nek budale klikću po tvom siteu koliko hoće, a google će registrirati samo one ispravne :slight_smile:

Problem je što dobiješ ban za 2 dana a pročitaju tvoj mail za 2 tjedna.

A jel postoji neka šansa da dobijem ban ako se iznenado poveća CTR ali opet u nekim normalnim granicama. Otkad sam počeo da se bavim adsense-om CTR nikad nije veći bio od 0,50% a u zadnja 3-4 dana CTR mi je oko 1,5 - 2,00% Jel to uredu ? :slight_smile:

Ako su regularni klikovi ja ne vidim problem.

Ni ja, meni je na jednom ctr oko 5, al sve je regularno. Sadržaj je pola na hrvatskom pola na engleskom pa posjeti kliknu samo da odu sa sajta. Hvala bogu imaju gdje kliknut :wink:

Ja sam imao vrlo velik problem gdje mi nije klikala osoba, nego nekakav bot kojemu je bio cilj da me “zezne”. Prijavio sam Googlu, rekao tko bi to mogao raditi, poslao mu IP adrese, logove i sve. I to je to. Jos sam ziv.

Jesi mu barem razbio glavu?

Meni je nekad CTR 5% a zna biti i do 9% i nemam nikakvih problema ali mi takođe nekad zna biti sumnjivo. Više me ljuti što mi je Google smanjio PR stranice sa 2 na 0 i stalno se pitam zbog čega se to dogodilo :band:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja